Moje 4 a pol ročné dieťa dievčatko nechce chodiť na zachod len do nočnika keď ide na zachod tak plače bucha záchodovú doskou že nie má aj schodíky podsedak mala tam aj hračky a nič aj obrázky nalepené nič nepomáha poraďte
Tak asi sa niecoho boji, moji mali zachodove svetlo, skvela vec 😀 https://www.amazon.de/Beanlieve-Farbige-Toilett...
Moj 4 rocny tiez nexhodi na zachod.boji sa ma.paniku..nenutim ho.
Chodi na serbel a pisoar taky detsky.ma uvidime v skolke od septembra tam su tie zachodiky predsa malicke mozno sa tam nebude bat
.
My sme mali tiez tento problem. Nechavali sme ho akoby len trenovat a sediet na schodikoch. Tie si sam vybral na internete. Tesil sa z nich, ale este dost dlho trvalo kym ich zacal pouzivat. On mal problem ist kdekolvek na wc (kakat). Len doma na serbli. Dokonca sa raz v skolke rozplakal, lebo potreboval ist a uz ani nestihol. Neskor to preslo, raz sme boli v jednej krcme na terase, zacalo ho brusko boliet tak isiel tam. Prekvapil. A neskor ked sme boli v tej dedine u babky a tiez potreboval, tak mi hovori, ze on by isiel radsej do krcmi sa vykakat :D netreba sa tym nejak moc trapit, ona sa casom nauci.
Neriešila by som to vôbec. Zachvílu jej nočník nebude pohodlný a sama prejde na wc-ko. Načo skrz takúto blbinu stresovať dieťa?
@delfin A aky ma dovod? Pytala si sa jej? Moje dieta sa balo sediet tak vysoko. Vymenili sme podsedak za sedadlo s castou pre deti (to sa nevakla a je to asi 2cm nizsie). Podla mna psychologicky efekt, ale funguje.