Ahoj mamičky, máme problém s čapicou, odkedy náš Domko zistil, že sa dá dať čiapka dolu, neznesie ju na hlave vôbec, minulú zimu sme to nejako pretrpeli, vždy ked si ju daval dolu sme ho nejako prehovorili, no teraz to je už úplne stratené, nepomáha už žiadne dohováranie ☹ zatial nie je nejaká velká zima tak ho chvilku necháme aj bez čiapky, ale obávam sa čo bude ked začne mrznut 😠 Drobec čiapky absolutne neznáša 😠 chytí a šmarí čonajdalej ☹ či ju má priviazanú alebo nie. Vždy vezmem aj 4 čiapky von, že ked zahodí jednu prehovorím ho na druhú, ale vysledok rovnaký ☹ ako ho donutiť aby ju nosil? ☹
Milujem otázku: "Nie je jej zima na hlavičku?"
@abbey1 no u nás pomohla pár krát finta, ked som mu porovnala listy na stromoch, povedala som že nemali čiapku, zožltli a opadali, či chce aby aj jemu hlavička padla. Chvílku pomáhalo no nie dlho potom už nemal problém odbiť nás vetou ,,Padli listy, padne hlavička, my sa spolu zahrejeme v trávičke!" 😠
asi zalezi aj podla veku ako to dieta je schopne pochopit .....u nas problem tiez....ale necham ho aj s holou hlavou pokial si nevyberie ciapku ktoru chce (jednu musi).. potom pridem chytim mu usi poviem.. teeeda uz su riadne studene zakryjeme nech im nie je zima 😝 .... alebo mu ponuknem ciapku napr. pre postara postarsku donesie mi letak noviny casopis pohrame sa na taku cinnost.....smetiarsku - a ideme pozriet do smetiaka ze ide vysypat smeti 😀 ..... viem ze je to tazke .......deti nevyspytatelne.... ale kazda rada draha 😉
@tanitta no my sme vyskúšali tých fínt už neúrekom, výsledok bol rovnaký pri každej ☹ Drobec je rozumný veľmi, všetko dokáže pochopiť ked mu to človek vysvetlí, ale vždy len ak mu to vysvetlíme ako dospelému chlapovi, finty formou hry u nás v ničom neplatia, musíme ísť vo všetkom na neho s logikou, zabralo to pri viacerých veciach, rovnako aj pri plienkach, ale pri tých čiapkach ani za nič 😠 už som mu povedala, že mu ju prilepím a ochvilu prisiel za mnou aj s lepidlom a so slovami:,,maminka prilep, ja mám sily dosť, ja odlepím" 😠
ja som dcere mojej sesternici ukazovala obrazky bab s ciapkami a ze ake krasne ciapocky nosia dospele a ze ved aj ona je uz velka, tak preco by nebola chodit ako dama :D
a od vtedy ciapocka tu a tam :D aj v lete klobucik :D
@tanitta Pri kapucni dostáva úplne nervový záchvat. To nemôže dobre otáčať hlavou a vidieť do bokov. No strašné, ale tak ju trápim, aby pochopila, že aspoň tenká čiapka je menšie zlo. Inak je fakt sranda ju vidieť komentovať každého, kto ide okolo nás. Na každého pozerá a rukou si udiera po hlave a bľaboce. Minule tak robila na plešatého doktora. Našťastie to zobral s úsmevom. Zara riešila, prečo nemá vlasy. 😀
skus tie lyziarske ciapky take nieco, siju rozne detske http://www.dinohaven.com/product_info.php?produ...
toto poznam, prave s tym bojujem. ☹ niekedy ju zabavim niecim inym a nepozorovane jej ju natiahnem, kym sa nestaci spamätat. tiez mame vela druhov ciapiek, ale to je jedno ci ta alebo ta.
jou a este rukavice si neda ani nahodou. ak sa mi ich podari natiahnut, letia k zemi.
Cauky aj moj druhy syn nie a nie capku a v lete uz vobec nie :( a to vseci zasa me hovorili ved dostane upal a tak :(
A asi pred mesiacom som bola s detickama v H&M a tam mali ciapky a nechala som deti aby si same vybrali a najstarsi si vybral s brmbolcom a druhy syn tiez taku istu a vobec ju uz potom nechcel dat z hlavy dole 🙂
Tak najstarsi syn mi naucil druheho syna nosit ciapku 🙂
A aj rukavice,a doma sa s tim hraju na robosov na stavenisku 🙂 🙂 je s nima sranda
Tak aj náš herec skúšal kadečo, hučal že čiapku nieeee, strhával si ju ale dostal po rukách pri každom pokuse strhnúť si ju dole a potom ho to prešlo 🙂 Skúsil ešte raz - dva krát a potom prestal. Síce chvílu reval ale potom prestal a už nemá s čapicu problém. Ja nebudem riskovať nejaký prievan v uškách len kvôli jeho rozmarom 🙄
čiapka byť musí a hotovo, nediskutujem.
U nas kapucka este ako tak, ale s ciapkami tiez bojujeme.kupila som taku, ktora nema viazanie, ale take stahovanie pod krkom.tu si dole dat nevie.ale to je velmi hruba ciapka na zimu.ked je trochu teplejsie, ciapky letiaaa.tak znovu a znovu nasadzujem, ale tento boj asi nevyhram 😅
niekedy ma naladu, a ciapku si dole nedava vobec..
pridavam sa do klubu.len trosku opacny problem,zijeme pri afrike,slnko strasne silne a ani za nic klobuk,satky,ciapku-nic :/ a teraz zacina chodit uz aj po vonku a tu ani len tien nie je vacsinou a ja neviem,ako to riesit. niekedy aj z kocika je vyklonena von a ja sa modlim,aby nedostala upal.
zavazovaci klobucik vydrzal jeden den,na druhy uz vedela,ako si ho stiahnut dole-skoro sa pritom uskrtila.
uplne som nechapala,ked sme boli na slovensku v septembri,teplo strasne,vietor ziadny a na detskom ihrisku v chladku ku mne prisla mamicka,ze "ale ja by som jej dala ciapku".. a na otazku,kvoly comu(zima,vietor..),mi neodpovedala. hlavne,ze jej o par mesiacov starse dieta nemalo ciapku,ani ziadne ine...tak neviem,co to malo znamenat..
@estterka - u nas Max akceptuje len tie UV klobuciky s krytom krcku, ony su tak, ze netlacia, je to vlastne len latka, jedine, co mu fakt nevadi + veeelmi rychlo pochopil, ze ten silt mu chrani, aby mu nesvietilo do oci, ak sa pozrie hore... inak na hlave neznesie nic.
Teraz na zimu to riesime kapucou, tam nic moc nenamieta.
@estterka haha aka starostliva baba, ale to sa uz stalo aj mne. 🙂 ked sme boli v nz spolu, tusim ani jeden drobec nemal :P ale cez leto krpec ksilty a klobuciky zniesol, on sa to naucil aj na slnecne okuliare. Postavila som ho proti slnku a dala mu to na hlavu, a ked si to dal dolu tak mu slnko vadilo, tak celkom rychlo pochopil, ze s ciapkou alebo brilkami to bude lepsie. Teraz zimnu ciapku znesie, ale len vonku, ked prideme napr. Do obchodu uz aj leti k zemi.
@tanika5 ja som donutal tak, ze ked neprestaval davat dole, dostal pohlavok, a povedla som som BUDES TO MAT NA HLAVE, KYM TI NEDOVOLIM DAT DOLE tak prisne, ze ostal zaseknuty stat akyvol na aano. taketo cavyky nepestujem, ide o zdravie, dvojrocny krpec mi nebude rozkazovat, co bude nosit. a v lete maju povinne na hlave tiez, aby nedotali upal. o niektoych veciach proste nediskutujem.
Baby, a to som sa ja tesila, ze ked bude starsia, tak sa jej to bude dat rozumne vysvetlit, ze musi mat pokryvku na hlave 😀 Ako vidim, tak sa to asi k lepsiemu nezmeni 😀 U nas zabera zabavit niecim. Ked ma co obzerat, tak vacsinou zabudne, ze ju ma na hlave. Ale tiez sa obcas stane, ze ciapka leti dole. No a o lete nehovorim....
Moj bude mat tri a dava si ju dole... 😀 😀 😀 V lete platilo,ze ak ju nebude mat na hlave,tak mu slniecko spravi na hlave dieru a teraz v zime zase skusam,ze zima mu spravi dieru do hlavy.. 😀 Alebo jednoducho poviem,ze ked ju nebude mat,tak ideme domov,to vacsinou zabera..Teraz som mu kupila ciapku so Simpsonom,tak z tej je uplne uneseny.. 😀
http://www.mimiaukcie.sk/aukce.php?id=3996528
ma nieco rad? nejaku postavicku z rozpravok?
Nenutim svojho syna nosit ciapky a este sa mi nestalo, ze by sa nad tym niekto pohorsoval, okrem mojich slovenskych rodicov. Ale vsimla som si, ze syn si zakryje ciapkou hlavu vtedy, ked mu to viac vyhovuje. Napr. v lete, ked prazi slnko a v zime, ked je mu na holu hlavu chladno. Takze taketo veci vobec neriesim.
Baby, este skuste sa zamysliet nad tym ci vy nosite nejaku ciapku? ... kolko z vas povie, ze ano? Potom tu nie je ziadny vzor. Ja nosim ci je leto alebo zima siltovku a dcera mala tiez jeden cas obdobie, ze nie ciapku, ale som jej vysvetlila, ze aj ja mam ciapku tak si dala aj ona.
A ked nechce nosit ciapku tak skuste kukly ...
http://www.latkovky.sk/produkt-detail/mnm-eco-h...
no,ale moj syn ma na celej hlave maximalne tri tenucke vlasky ,co zdedil po tatkovi.. ☹
my nosime ciapky,len ked fuka,alebo je fakt na pocit chladno,kedze tiez tych vlaskov moc nema,ale ked je teplo,dame dolu,popripade robime kompromisy s kapucou. A obcas tiez nosim siltovku,takze ma aj mna ako vzor,skus to 🙂 a tiez nemam rada tie poznamky typu a nenafuka jej do usiek?
tak toto riesim aj ja. ludia na mna pozeraju ako na divnu ked mi deti behaju bez capice po vonku.