Ako dlho vám trvalo odnaúčenie od cumlíka?

verof
10. júl 2024

Ahojte potrebovala by som poradiť ako dlho vám trvalo odnaučenie od cumľa a ako to prebiehalo?
Naša má tri roky. Je to citlivé, hyperaktívne dieťa a od narodenia mala problém so zaspavanim a spánkom celkovo. Od dvoch rokov nespava ani na obed. Cumeľ mala len na noc.Dohodli sme sa, že v deň narodenín vymení cumeľ za darčeky. Tak sa aj stalo prvú noc plakala nemohla zaspať dve hodiny aj v noci sa budila. Po 4 dňoch sme čakali, že sa to bude lepšiť, ale nevie sa stale ukľudniť vôbec. Zaspáva po 4 hodinách úplne preunavena. Už ani nehľadá, nepýta ten cumeľ len proste sa nevie ukľudniť bez neho. Nevieme či robíme správne a máme pokračovať v tom alebo jej ho nebrať na silu a počkať kým bude nato sama pripravená. Ďakujem za rady.

viestta
10. júl 2024

Uz len pokracujte, urcite sa nevracajte k cumlu.

domka222
10. júl 2024

Pokiaľ ho už nepýta, tak nesprav takú chybu,že jej ho dáš

ssimusska
10. júl 2024

@verof U nás to bolo tak, že sa akože stratil a presvedčili sme ho že cumeľ už nepotrebuje. Má 2 roky a zaspáva bez problémov.

kandelabra
10. júl 2024

@verof a keby ste jej miesto cumla skusili dat nieco ine s cim by zaspavala? Plysaka, mojkaciu deku, alebo vankusik? Zeby si tu vec spojila s tym pocitom, ze je ticho, klud, spokojnost a ide sa spinkat.

nika23t
10. júl 2024

@verof ja by som ju netrápila... Ani seba. Ak, tak na par týždňov, mesiacov by som cumlík vrátila, a celý čas vysvetľuj, skúšaj, mozno ho aj sama odloží alebo odmietne. Sama zubárka mi povedala, ze dnes sa už robia tvarované cumle a až takú hrôzu nerobia, skôr to šíria mamy medzi sebou. Ale samozrejme, je to na Tebe.

marianarem
10. júl 2024

@verof No ja som isla cestou, ze ked bude syn pripraveny, zbavi sa cumla lahko. Len ja som ho uz poznala, ze unho je to tak so vsetkym a kym nie je pripraveny, tak vsetko je len zbytocne trapenie.
S tym cumlom to mal tiez tak, ze par pokusov mu ho nedat skoncilo podobne ako u vas, ani sice neplakal, ale cele hodiny nespal. Tak som to potom aj prestala riesit. Tahali sme to (uz len na zaspatie) skoro do 3.5 roka. Potom raz mu ho babka nejako zabudla dat na denny spanok, alebo proste skusila nedat, a on nic. Tak reku nedam ani na vecerny. A on nic. Normalne zaspal ako inokedy a ozaj ze ani jediny raz si nan odvtedy nespomenul, nespytal sa nan, akoby ho nikdy nemal. Uz ho proste medzitym prestal potrebovat.
Len kazde dieta je v tomto ine, ja som mojho nemusela nikdy nic oducat, vsetko sa nejako prirodzene preplo same, aj ked s niektorymi vecami uz "presluhoval". Ale viem, ze to tak nema kazdy.

noami12
10. júl 2024

@verof moja mala zo dňa na deň mala 2 roky( až som bola prekvapená lebo s cumlom bola všade)
Spravila som to tak ze som ju dala spať neskôr keď som vedela ze hneď zaspí, fľašu s vodu vypila a pri tom zaspala bez toho aby si vypýtala chmeľ, odvtedy už si ani na druhý deň vôbec naň nespomenula a už aj večer úplne v pohode zaspala. 🙂
Zato s plienku bojujeme cez deň chodí na toaletu ale v noci ju ešte ma a aj keď niekde ideme autom.

mili2016
10. júl 2024

@verof za jeden deň ,ale vážne. Ako trojročný si ho rozkusal, pamätám ako sme večer leteli do obchodu pre druhý. V aute synovi hovorím že v obchode už cumlík nemali a on že dobre a od vtedy ho už nemáme 😁

margarety
10. júl 2024

@marianarem ano, co dozreje, odpadne. Niekde som to citala a aj mne sa to potvrdzuje pri detoch.

Len nie vzdy to nechavame na nich a podliehame tlaku okolia.

Ja som synovi tiez zobrala rozhryznuty cumel, co uz len tak drzal v ustach a tiez to dost oplakaval. Uz by som to neurobila a nechala ho tak. Niektore deti sa s cumlom rozlucia lahko, ak mas citlive dieta a ma terz problem so spankom, ja by som ho vratila. Urob ako to citis @verof

marianarem
10. júl 2024

@margarety No ja som sa v podstate aj bala, ze ked mu ho zoberiem predcasne, tak si najde nahradu, napr. si bude cumlat palec. To mi prislo ako o dost horsia moznost.
Presne, kvoli tym tlakom okolia sa to niekedy zbytocne sili. Viem, ze cumel moze mat niekedy zly vplyv na rozpravanie alebo na zuby, no moj rozpraval ukazkovo, cumel mal.plochy curaprox a iba na to zaspavanie, tak nebolo preco tlacit.