Ahojte ako dlho trval u vašich drobcov proces odplienkovania?
Ja učím malého zatiaľ 5 dní na nočník.. Na nočníku pekne vysedi aj hodinu len tam necika ani nekaka... Hocikedy si počas dňa sadne na nočník ale sa tam nevycikal, vždy sa do slipiek... Ako ho to naučiť tam cikat? Nejake rady? Stále name nočník pri drbe aj mu vysvetľujem ale vždy sa pocika mimo
Hodinu je strasne vela. Odplienkoval sa za 2 dni lebo rozumel co od neho chcem. Tvoje dieta este nie je pripravene a nocnik ma za hracku.
Trpezlivosť, dieťa musí k tomu dozrieť. U nás je to v rovnakom procese,sme v štádiu že sa do nocnika vycika ale 💩 vždy do nohavičiek. Zacali sme cca 2 týždne dozadu
Ja som davala malemu na nocnik co sa pamätam pravidelne cca kazdych 20minut.. na chvilku, bud nieco spravil alebo nie. Velmi, velmi rychlo sa naucil, behom par dni
Trikrát som ho odplienkovala, prvé dva razy ešte nebol vyzretý zbytočné vysvetľovanie ukazovanie a trápenie sa, tretíkrát keď som ho odplienkovala som dala dole plienku a zrazu hneď vedel o čo ide a ako to urobiť, do dvoch dní odplienkovany úplne a bez nehôd 😊
My sme fungovali doma bez plienky a bez slipiek, naholo. Keď videl, že mu tečie dole nohami, hneď pochopil
Ani nie tyzden. Vystihli sme cas, ked uz si uvedomoval, tak sme chodili na WC. Sice neoytal sa hned od prveho dna sam, ale po troch dnoch uz ano a po tyzdni sme zrusili plienky aj na noc. Nebolo treba.
Dietatu musi dozriet nervova sustava, potom sa odplienkuje rychlo. Skor ako sa tak stane tak je to lena ako vycvik medveda v cirkuse. Trva to zbytocne dlho a nie vzdy sa dostavi uspech. Hodinove vysedavanie na nocniku je uplne mimo. Ked sa nevycika do 5 minut, sedi tam zbytocne. Lebo ked tam sedi hodinu, je to cakanie na potrebu, bud pride alebo nepride. To s vedomym ovladanim zvieracov nema nic spolocne
Keď už 5 deň skusaš a každý raz pustí do slipiek, tak ešte nie je pripravený.
Väčšinou po týždni sa stávajú už len nehody. Možno raz dva krát do dňa. Ale nie každý raz.
Dve staršie deti sa mi takto odplienkovali na 1rok a 9mes. Mladšia má takmer 2 roky a ešte len teraz začínam. Doteraz robila čo tvoj. Asi mu musíš dať ešte čas. Koľko má vlastne mesiacov?
Toto by som na tvojom mieste zabalila ako neúspešný pokus a skúsila znova o mesiac-dva alebo aj neskôr, podľa veku dieťaťa. Ja teraz skúšam odplienkovať syna, má necelých 19 mesiacov a nočník som mu dva dni dozadu ponúkla len tak, nech si zvyká, ale on hneď vedel, načo to je a pekne sa tam vycikal (a aj veľakrát odvtedy, zo dva razy sa už aj sám vypýtal). A i tak si nie som istá, či už je na to zrelý a či sa to podarí, aj keď znaky pripravenosti má všetky. Ak tebe po 5 dňoch ešte ani raz necikal do nočníka, tak to ešte nechápe a zbytočne trápiš seba i jeho.
@beata_k presne tak, moju januarovku som tiez chcela odplienkovat v lete ked mala tych 18-20 mes ale presne ako beata_k, nocnik bol pre nu len hracka, sadnut si tam sadla aj ho ponasala vsade so sebou ale sadnut nan bez plienky najprv ani nahodou, po case uz akceptovala aj to ale nevycikala sa, vzdy sa pocikala akonahle som je po vyskusani vycikat sa na nocnik dala naspat plienku.....tak som sa na to vyklaslala, ze to nebudem zbytocne silit a stresovat ju len preto ze ja uz chcem aby bola bez......posunula som to na dalsiu neskoru jar/leto.....a tam som si v jednu sobotu zaciatkom juna povedala, ze uz stacilo, uz by bolo vhodne byt bez plienok, tak som jej rano dala dolu plienku, obliekla jej kratke leginky bez nohaviciek, povedala som jej, ze odteraz uz plienocku zahodime a bude cikat/kakat do nocnicka....prvy den sa pocikala asi 20x ale tym, ze organizmus este nebol zvyknuty ze chodi cikat par krat denne ale to pustal priebezne, nikdy neboli mlacky kedze leginky vsetko stihli vsat...prezliekla som zakazdym a vecer vsetkych 20 oprala a bolo vybavene.....ked sa pocikala prvykrat pozerala vyjavene ze co sa to deje, druhy krat uz to bolo s placom lebo nechcela aby sa to dialo ale este neprisla na to ako to ovladat a co s tym, treti-stvrty-piaty krat podobne ale s tym, ze uz utekala k nocniku a spojila si, ze to patri tam, len mi to este nevedela vcas povedat, na dalsi den uz to bolo o niecom uuplne inom, pocikala sa asi 2x a okrem toho mi vcas povedala, ze jej treba a na dalsi den a od vtedy uz celkovo sa nepocikala vobec....cca o tyzden na to nechcela plienku ani na noc a pocikala sa v noci odvtedy vseho vsudy 2x, cca prve 3-4-mes po odplienkovani sa vzdy v noci sama zobudila, ze je treba cikat a potom uz vedela prespat celu noc bez cikania....vecer som nikdy neobmedzovala pitie kvoli cikaniu, vecer pravidelne vypila za pohar kakaa
Hodinu? Precitaj si prosim preco taketo odplienkovanie pediatri neodporucaju!!
asi 2dni, odvtedy jedna nehoda (odplienkovana je rok), lebo sa hrala a nestihla na zachod 😀
ked je dieta zrele a pripravene tak pochopi za jeden den co ma robit.
tvoj syn to zjavne nechape a nocnik je prenho hra/zabava a nevie co tam ma robit
Dieta mas na to este nezrele, daj mu cas a nedavaj ho tak sediet na nocnik k comu to je dobre? K oslabeniu dna a zvieracov, v 5 rokoch ti z toho nebude vediet udrzat stolicu
Dcera sa nieco vyse mesiaca pred druhymi narodeninami odplienkovala sama skoro zo dna na den, na noc mala este nejaky cas plienky. Tvoje dieta na to nie je pripravene, nerozumie tomu kedze sedi hodinu na nocniku. Vobec nema zmysel nechat tam deti vysedavat, no ano ak tam presedi pol dna, tak raz sa tam vycura 🤷🏼♀️ musi tomu rozumiet, ze je mi treba, dam dole gate a idem na nocnik, vykonam potrebu a z nocnika odchadzam, ziadne ovacie/citanie a hranie sa na nocniku atd.
2-3dni
Dieťa neje pripravené a dodatočné zrelé .
Nula dnu proste sa odplienkovala sama zo dňa na deň do obedu mala plienku potom sme ju dali dole a sám išla na serblika nikdy som ju neposadzala vždy šla sama žiadna nehoda a rovno sa odplienkovala aj na noc .
Ale na serbel som ju dávala keď mala okolo roku ale v 15mesiacoch sme skončili v nemocnici a potom nechcela robiť veľa veci jedna z nich bola tá že sa bála serbel len sadnúť tak som ju nechala tak
trpezlivosť, vysvetlovanie a trpezlivosť.