Ako dlho vám trvá večerné uspávanie?

lucka_lucia
12. nov 2019

Koľko večer uspavate dieťa? Alebo aj cez obed ? Ja mám dvojročné dieťa a večer už mávam záchvaty nervov lebo hodinu musím ležať v posteli lebo nechce spať . Rozmýšľam že ju prestanem na obed dávať späť (spí pol hod)

ajulienka24
12. nov 2019

@lucka_lucia ak Ti nechce spať,tak vyskúšaj nedávať spat na obed.mozno to pomôže.Deti by mali ešte naobed spat,ale ak jej to nebude chýbať,tak vyskúšaj.

evittam
12. nov 2019

@lucka_lucia Uložili sme do postele, pusa a dobrú noc.

84mirkaba
12. nov 2019

@lucka_lucia My uspavame tiez okolo hodiny,a je jedno ci spi cez obed 2,3 hodiny alebo nespi vobec,ale on to bez spanku nezvlada,bud mi sam zaspi na gauci o 18tej alebo ma amoky uz k veceru.Ma 2roky a 3mesiace.U dcery od mala fungovalo dat pusu,dobru noc a zaspala si sama.Syn sa az zadusa od placu ked opustim izbu.Takze zatial som s tym zmierena ze je to len obdobie,ale to sa s manzelom striedame lebo absolvovat toto kazdy vecer je o drzku.

sapetka
12. nov 2019

Dam do postele poviem rozpravku a idem si robit svoje.

lucka_lucia
autor
12. nov 2019

Čakala som rady že ju mám nechať samu.ale to práve nechcem lebo som rada s ňou večer v posteli .akurát mi vadí že to trvá hodinu . Skôr mi ide o to ako to skrátiť alebo či je to normálne a mám sa s tým zmierit

patka06
12. nov 2019

od malinka som položila do postieľky a neskôr do postele do 5 minút spala, zaspávala pri slabom svetle..odišla som z izby

petulkahu
12. nov 2019

@lucka_lucia Odporucam ti precitat si knihu "s laskou o detskom spanku" mna ta kniha dala do takej pohody ze az ... A k tomu ci je to normalne, tak ano je. Niektore deti su proste zlozitejsie a zaspavaju aj hodinu a viac. Inak dolezite je ci vecer pozera telku, co papa na veceru a ci mate nejaku spankovu rutinu. Taktiez moze byt, ze uz treba zrusit denny spanok. Treba poskusat co bude fungovat. Ale najjednoduchsie je zmenit postoj 😉

katrin21
12. nov 2019

Najvyssi cas odnaucit...hodinu lezat? Co si... chvilku a odist... staci par dni... vie dobre co robi s vami.

Tiez mozes posunurlt vecerny spanok ,neviem kedy uspavas ,mozn9 nie je unavena

jeliz59
12. nov 2019

@lucka_lucia keď ležíš.....ja s tým mojim pochodujem minimálne 2 hodiny aj večer aj obed minimálne.....riešila som to aj ja nespat ceZ obed ale dieťa je potom totálne mimo aj moje ma 2 roky a myslym to vážne z psychyckeho hľadiska pre ne hrozne zlé zatnime zuby a modlíme sa aby mali aspoň 4 roky...ja sa modlím úpenlivo
Podotýkam moje dieťa nespí ani v noci keď sa len budí každú chvíľu na čaj tak ok ale niekedy ešte aj v noci sa premávam 3 hodiny s ním je ťažký ako kôň.... spím 4 hodiny ako sa narodil

lucka_lucia
autor
12. nov 2019

@petulkahu ďakujem . A kde by som ju našla ? Či musím si ju kúpiť?

lucka_lucia
autor
12. nov 2019

@jeliz59 tak to už je fakt extrém . To by som psychicky nezvládla

jeliz59
12. nov 2019

@lucka_lucia no jednou nohou už som v Kremnici....v myšlienkach mu dávam po riti...🙈🙈🙈🙈😅😅😅

jeliz59
12. nov 2019

@jeliz59 už len vydržať a potom sa na Tom smiať ,no jedno viem isto toto je prvé a posledné...😊

malinajahoda
12. nov 2019

Večer mi zaspí max do pol hodiny, niekedy zaspí už počas natierania po kúpaní. Zaspí sama, ale musím byť takisto v tej istej miestnosti.

lucka_lucia
autor
12. nov 2019

@jeliz59
To isté si aj ja hovorím :D

jeliz59
12. nov 2019

@lucka_lucia tak keď ti bude liezť na nervy to Vaše uspavanie spomen si na mňa a povedz si však to ešte není také zle....😅😅😅
Prajem dobrú noc...zdravie tebe dieťaťu a rodine....🤗🤗🤗

lucka_lucia
autor
12. nov 2019

@jeliz59 ďakujem aj tebe 🙂 a keď si spomeniem tak mi to určite pomôže byť trpezlivá 🙂

1gabriela13
12. nov 2019

@lucka_lucia oh ved to je lahoda co píšeš🤣ja už 2 roky aj pri poobednom aj pri večernom uspavani skacem na fit lopte pol hodku, čiže denne hodinu. A som šťastná, pred rokom taky čas to bola hodina poobede a hodina večer. Najlepší kardio tréning. Určite nevynechavaj poobedny spánok lebo sa zvlaznis. Take dieťa ešte potrebuje poobede pospať inak to do večera nedá. Časom to cele pominie, ja z toho tragédiu vôbec nerobím a pritom to mam oveľa horšie ako 90% matiek.

lucka_lucia
autor
12. nov 2019

@1gabriela13 no skákanie na fitlopte tiež poznám a rovnaké časy .akurát teraz chvíľu to mám jednoduchšie . Ja zas keby mám na výber uspavam radšej na fitlopte lebo to ma zmysel a uspavam ju ale keď je sama v postieľke tak je to nuda a nebaví ma čakať bezmocne

cica8
12. nov 2019

Dám do postieľky a idem vedľa do izby, kedy zaspí vtedy, zvyčajne do pol hodky spinka, tak je náučena od mala.

andulka126
13. nov 2019

Viem ze o 21h zaspi idem ai s nim lahnut tak 15min predtym skrabkam po chrbatiku dam pusu zakryjem paplonom a spi😊

amelie2017
13. nov 2019

Na obedny spanol zaspi do pol hodiny. Nocny 45 min az hodina. Mozno raz za 10 min zaspi skor. Je jedno, ako ju unavim, kolko spi cez den, proste jej to trva. Tiez musim pri nej lezat. Uz som si zvykla, aj ked niekedy je to na maslu.

mon8060
13. nov 2019

Mam dve. 2r,druhé 5m.neuspavam ani jedno. Zaspávajú sami v postieľke

1gabriela13
13. nov 2019

@lucka_lucia presne ako píšeš, už som sa to naučila užívať si to. Je to už rutina a aspoň viem ze zaspí.

ivanapetrasova
13. nov 2019

Mám dve deti. Starší má 7 rokov, mladšia 3,5 roka. Syn odjakživa nechce spať, dlho mu trvá zaspávanie. Mladšia bez problémov. Večer lahneme spolu traja, čítam im rozprávku. Mladšia dcéra zaspí počas prvej rozprávky, do 10 minut max. Starší počúva, potom chce ďalšiu a ďalšiu a tak by počúval do rána, potom vypnem a ešte pol hodinu sa prevracia, rozpráva, a pritom mi hladká vlasy. Kým zaspí tak ja už som polozaspatá a v duchu si vravím že posledný raz ho "uspávam". A ďalší deň sa nechám znovu nahovoriť a som pri ňom, lebo mi je luto ho nechať plakať že nechce zaspavat sam.. On je proste ten typ co ma so spankom problem. Takže mladšiu uspavam 10 minut, so starším som hodinu bežne. Už som sa s tym asi zmierila 🙂

petulkahu
13. nov 2019

@lucka_lucia Ja som si ju kupila, ale mozno bude aj niekde na nete🤷‍♀️

iwanka222
14. nov 2019

Ja mam tiez 2 rocneho synceka. Ked je v izbe tma zaspi do pol hodiny ak ide tv alebo mam zapnute svetlo tak tiez taku hodinu to trva kym zaspi. Cez den mi spi na obed a pospi 3-4 hodiny.