Ako dlho u vás trvala 4-mesačná regresia?

alexyytoo
4. dec 2022

Ahojte, ako dlho u vás trvá/trvala 4 mesačná regresia? U nás je to už viac ako mesiac čo sa budí každú pol hodinu až hodinu 😭 pomohlo vám niečo ju prekonať?

monika19852
4. dec 2022

@alexyytoo ahoj, u nás trvá už tri týždne. Ale v piatok nám vykukol prvý zúbok, takže to má asi súvis aj s tým. Máme 4 mesiace a jeden týždeň.

alexyytoo
autor
4. dec 2022

@monika19852 joj keby viem že je aspoň za tým ten zúbok 😭🙈😀a ako sa u vás prejavuje regresia?

monika19852
4. dec 2022

@alexyytoo hlavne sa nám strašne pokazil spánok. Predtým som malinkej dala mlieko a zaspinkala v postieľke a spala 3 hodiny ráno, na obed aj večer. Teraz sa budí každých 30 minút. Predtým mi v noci spinkala 7 hodín v kuse. Teraz sa o polnoci zobudí, je hore dve hodiny,ale musím sa jej 100% venovať, inak strašne kričí. A toto máme cca až do piatej ráno 😐😐 Jedine, čo ako-tak pomáha je nosič. V ňom sa vie upokojiť. Takže skoro celý deň pochodujem s malou po byte, aby sa aspoň trošku vyspala.

zuzuliennka1
4. dec 2022

@alexyytoo v tomto veku si babatka zacinaju spanok uvedomovat, spajaju cykly, zaroven zacinaju prikrmy, ina strava. A tusim sa aj ockuje nieco v tomto veku. Je tam toho dost.
Nic konkretne, co by “pomohlo”, neexistuje. Dieta si tym musi prejst, v podstate sa “uci nove spankove cykly”. Dozrieva cns. U nas na toto zaberal pohyb, syn proste zaspal v pohybe - v kociku. Cez den, aj na noc, aj v noci ked sa prebral a neslo mu zaspat, do kocika aj o 3:00 nadranom

luciaka87
7. dec 2022

@alexyytoo
My sme tiež na tom teraz tak .?Dcérka ma 4mesiace a regresia nás trápi už 3tyzdne . Už som prečítala všetky články na internete aby som vedela čo robiť . Všade píšu , že musí byt režim a dieťatko musí vediet zaspávať samé aby to prekonalo a ak sa zobudí po 30min.opäť ho uspať . A chcem sa Vás baby spýtať čo maju vaše bábätka túto spankovu regresiu vedia zaspať same ? Mne zaspáva mala na prsníku a neviem ju od toho odnaučiť lebo plakať ju nenechám v postieľke . Celá sa zájde od plaču v tvári . A v plakani ma veľkú vydrž ,takže nechat ju v postieľke vyplakať aby sama zaspala to nebudem robiť lebo to nieje len na den kym sa naučí .V kočíku mi zaspí sama ,ale po 30minutach je hore a uz nezaspi znova aj keď ju kocikujem ďalšiu hodinu . Vcera sa nam stalo ,že po 3tyzdnoch spala po obede hodinu a pol …..to bol zázrak ja som myslela ,že si idem sampus streliť , ale dnes sme sa vrátili naspäť do svojich 30minutovych koľaji .Najviac sa bojim toho že tieto 30minutove spanky nam zostanú ak sa nenaučíme ich prekonať .

monika19852
8. dec 2022

@luciaka87 moja zaspáva buď na fľaške alebo s cumlíkom, ale to ju musím hladkať po tváričke a hrudi. Po 30 minútach sa ale aj tak vždy zobudí, tak jej musím dať zase buď fľašku alebo ju hladkať. Je to nekonečný kolotoč.

alexyytoo
autor
8. dec 2022

@luciaka87 No úplne ta chápem 🙈 ja každý deň dúfam, že už konečne príde deň kedy to prestane a ono nič 😭 My už stýmto spánkom bojujeme 6 týždňov určite a absolútne žiadna zmena;( už začínam mať podozrenie že toto nie je už regresia ale možno máme zle nastavený denný režim, alebo nejaký zdravotny problém 🙈
Cez deň spi ako kedy, má 3 spánky a sú fakt rôzne, ale každý jeden spánok musím ísť cca pol pól hodke douspavat. V noci zase každú pol hodinu až hodinu vypadne cumel, začne mrncat a potrebuje ho späť aby opäť spal 😭 Vy noci aké mávate? Tiež masaker?
A tiež sa bojím že už to takto ostane navždy 🙈🙈🙈🙈

alexyytoo
autor
8. dec 2022

@monika19852 och a toto sa deje celú noc?🙈

monika19852
8. dec 2022

@alexyytoo chvalabohu nie 😄😄 už nám vyšli dva spodné zúbky, tak sa pomaly vraciame do normálu

alexyytoo
autor
8. dec 2022

@monika19852 a koľko trvalo kým vyšli? Tak gratulujem 🙏😀

monika19852
8. dec 2022

@alexyytoo Asi tri týždne. Ďakujeme 🥰

luciaka87
9. dec 2022

@alexyytoo Noci mávame dobre . Zaspáva cca 20:30 vstáva o 2:00 o 3:00 zaspí a potom vstáva o piatej a to už málokedy sa mi ju podarí uspať . Nieje to anintoho večerného spánku bohvieako veľa keďže na svoje mesiace by mala ešte spat 10-11hod vecer. No a cez den je to maximum polhodina a hoci je unavená aj po tej polhodine spánku nepodarí sa mi ju uspať . Citala som aj veľa rencenzii na spánkové poradkyne a väčšinou boli negatívne a bojim sa ,že nam nepomôžu keďže metóda vyplakať v postieľke u nás nehrozí . Nemyslím si ,že to bude v dennom režime . My sa snažíme vzdy robiť v ten istý čas a hlavne keď už badam náznak únavy a nepomôže to k dlhšiemu spánku . Nemyslím si ani to ,že to bude tým že zaspáva na prsníku lebo syn tiež zaspaval a nemali sme takéto problemy . Nemal problem zaspať hocikde . Ja dúfam ,že to bude len obdobie i keď sa toho bojim ,že to tak ostane

janett_fashion
16. jan 2024

@alexyytoo Dobry den, chcem sa informovat ako vam presla ta spankova regresia..akurat prezivame to co Vy..malej sa pokazil soanok od 4 mesiaca..dovtedy pekne sama zaspavala s cumlom ktory v noci vyplula a nebudzala sa vobec..teraz ma uz 5 mesiacov tiez zaspava s cumlom a mojkacikom sama v postielke ale v noci sa budi niekedy aj 8 krat a dozaduje sa cumlika ..inak nezaspi..vypadne a o pol hodku zase sa zobudi..trva to tak od pol noci do 5 rana..