Ahojte, maly má týždeň a zvyknem ho stále zavinovat- na noc ho na pevnejšie zaviniem do obyčajnej plienky a potom do zavinovačky, a opriem nabok. Cez den- to isté, lebo vlastne stale kde spät do postieľky po jedeni, tak preto na ten bok (striedam strany). Je to takto správne? Krmim ho výlučne zavinuteho aby mal kľudne ruky. Ale myslím že už by pomaly mohol ostať cez deň bez zavinovania, len prikrity. Ako to robite vy?
@zoja1234 môj bol v perinke a zavinovačke do 3 mesiacov. Nerieste, keď je spokojný. On keď sa už vykope z toho vtedy odlozite zavinovačku. Teraz ho to aj zohrieva, aj ma ten pocit stiesnenosti ako v brušku. Samozrejme môžte ho nechať cez deň aj bez, pretočiť na bruško na chvíľku. Ale tak malé babo sa aj ľahšie drží v rukách keď je zavinute. U nás pomáhalo zavinovanie s rúčkami dnu aj pri spánku, lebo sa budil na to ze mu lietali hore dole.
@zoja1234 ak je tak dieťa spokojné, tak v tom pokračuj, sama zistíš, kedy mu to už nebude príjemné. Ja som nezavinovala vôbec, moje dieťa tak nechcelo byť ani ako novorodenec, pri prebaľovaní pohoda, zavinula som, krik, tak som perinku zrušila hneď a bol spokojný. Postupne bude tvoje dieťatko dlhšie bdieť, potom ho budeš zavinovať len na spánok, ak sa tak bude cítiť dobre, kľudne aj do pol roka.
@zoja1234 Naša bola v zavinovačke mesiac potom na sone kĺbikov nám povedali aby sme ju neviazali mohla byť v nej len aby nohy mala na voľno a keďže ona bola na ňu veľmi naviazaná a ťažko zaspávala bez nej tak v nej ešte chvíľu bola. Teraz to máme v postieľke pod ňou a prespí na nej celú noc. 😃
Pocas dna som zavinovala asi tyzden, max dva. Robila som to kvoli tomu, aby sa mi s babatkom lepsie manipulovalo, pretoze som sa zo zaciatku bala ho nejako chytit. Na spanie som ho zavinovala snad do pol roka. Vyzadoval si na spanok zavinutie + mal strasny ekzem na lickach, takze aby si to pocas spanku nerozskrabal do masa, zavinovali sme. Este mam niekde fotku, ako mu velkemu capovi visia nohy zo zavinovacky 🙂
Cez den ho kludne nechaj uz na volno.. nemusi byt za kazdu cenu zavinuty. Pri manipulacii, ak si nie si ista a ak to babu nevadi, tak ho zavin. Na spanok som ho tiez otacala nabok, keby si nahodou odgrcol a aby sa mu nezlezala hlavicka, tak som striedala strany.
ja som napriklad nezavinovala vobec. v nemocnici, ked sme boli, tak to ano, to bola Adel v perinke, ale ked sme prisli domov, tak som ju nechala len tak rozbalenu. spavala kludne, tak mi neprislo nutne ju zavinovat.
Prvym dvom zavinovanie vôbec nevyhovovalo a odkedy sme sa vrátili z pôrodnice tak už nikdy zavinuti neboli (prvý syn sa ani v pôrodnici nedal sestram zavinut, aj keď ich to veľmi frustrovalo a stále sa snažili 😒) dcéra bola občas v perinke ale nemala rada ruky pri tele, tak ich mala vonku..
ale posledný syn bol úplne iný a miloval ulitku asi do pol roka.. teraz má 5rokov a dodnes miluje okolo seba pri spánku veľa vankúšov - pocit obmedzenia..
Každé dieťa je iné, riad sa jeho potrebami a všetko bude vporiadku..
Prvy bol v perinke 11 mesiacov, druhy 10 mesiacov
A zisti si nieco o sids, urcite nie je dobry napad novorodenca/babatko len volne prikryvat. Nema dost sil ani koordinaciu sa uvolnit, ak by sa mu to zamotalo pri hlavke alebo si strcil hlavu do prikryvky. Pozor
@evkamotka nemusíš voľne prikrývať, dáš do vaku, moje malo v perinke amoky
Zavinovala som dovtedy do kým sa sami neotacali.. No na noc som vždy Zavinovala na pevno.. Ale asi tak do 5 mesiaca.. Keď im už trčali nohy sa mi to nepáčilo... Ešte je maličký na to aby nebol zavinutý v perinke alebo v zavinovacke.. Také maličké neprykrivat určite žiadnou dekou paplonom ci plienku.. Deti sa mrvia kopu nohami rukami môže si to nechtiac stiahnuť na tvár
Rob ako to vyhovuje doptati a tebe. Ani jedno z našich deti nebolo zavinovane. Ani v nemocnici. Hned od prveho dna (aj v nemocnici) v spacom vaku. Ziadne problemy, kedze to inak nepoznali. Vo vakoch boli az pokym sa neodplienkvali (cize do 1,5-2 rokov). Vaky su vyhoda, kedze nemusis ani v zime riesit ziadne deky atd.
@zoja1234 riad sa podla toho ako to jemu vyhovuje. Skus ho nechat na volno, ak bude plackat, tak ho v klude zavin. Mozes ho zavinovat ako dlho chces, pokial sa tak bude citit lepsie 🙂