Ahojte, ako dlho ste vonku s bábom v tomto počasí ? Bývame v dome, nie každý deň sa mi chce ísť na prechádzku...môžem nechať kočík na dvore, alebo je lepšie sa radšej prechádzať v tomto počasí s bábom ? A čo mu obliekate ?
Jasné že stačí na dvore, moja maličká je októbrová a každý deň spávala vonku v kočíku na dvore, aj v riadnych mrazoch, vtedy spinkala najlepšie, zababušená, iba noštek jej trčal. pre imunitu dieťatka je dôležité aby bolo každý deň na čerstvom vzduchu, aspoň hodinku ak sa viac nedá. My sme chodili v daždi, snehu aj mraze, raz mi spinkala na terase 6 hodín v -10 chodila som ju len pozerať či má teplé rúčky a noštek a ona veselo odfukovala. Tak príjemné spinkanie prajem, nám sa spinkacie časy skončili, keď sa na jar oteplilo 🙂 aháá a obliekanie, teraz stačí klasicky ako keď sa obliekaš ty, dve vrstvy ako bodynko, pančušky, tepláčiky, mikina, čiapka a ešte šupnúť bábo do fusaku, my sme mali parádny fusak lodger bunker, ten je softshelový, neprefúka ani nepremokne a bábu nikdy nie je zima, takže ani v najväčších mrazoch som neobliekala viac a stále jej bolo teplúčko. paa 🙂
@dada7701 ahoj je jedno ci stoji na dvore, alebo sa prechadza ja osobne som s dcerkou chodila za kazdeho pocasia von na "nas okruh" trvalo mi to od 30-45min...
Moj malý mi zaspával jedine v kočíku vždy cez den, naše prechádzky trvali 2 až 3 hodiny každý den, v každom počasí, aj v zime pri -20stupnoch. Vtedy som si pripadala ako riadny exot, lebo žiadne kočíky neboli vonku, len my. 😀 Moj takto spával až do 2 rokov a možem ti povedať, že je zdravý ako buk, antibiotiká mal len raz v živote a to už bude mať 3 roky. Chodí už do školky a aj tam v pohode zdravučký, myslím, že ten čerstvý vzduch k tomu určite prispel.
@dada7701 ahoj tiez sa mi nie vzdy chce ist na prechadzku hlavne ked potrebujem nieco robit doma, robila som to tak ze ho necham spinkat v kociku vonku, otvorim si jedno okno aby som ho pocula keby sa zobudil a ja vnutri varim alebo upratujem. Ale dnes ani vcera som s nim vonku nebola lebo u nas strasne fuka... Malemu obliekam viac vrstiev oblecenia, - body, svetrik, tenka mikina a na to hrubsia mikina alebo vesta, podla toho kolko je stupnov. dole ma zateplene nohavice alebo pancuchy a flisove nohavice. niekedy len flisove, podla teploty vonku. a samozrejme ciapka. to ma vzdy. ked vonku zaspi tak ho este prikrijem dekou. tvoje babo je mensie, tak mozes davat aj do fusaku, kedze uz je dost chladno 🙂
ono je to v podstate jedno, či sa prechádzaš alebo je kočík na dvore. Ja som bola väčšinou dve hodiny na prechádzke 🙂
@dada7701 Bábätku je jedno či kočík stojí alebo ide 🙂 Ono v ňom tak či tak len leží. Takže kľudne nechaj kočík aj na dvore. Ja som nechávala dcéru spať na balkóne aj v tuhej zime, proste som ju naobliekala,dala do fusaku, poprikrívala a bolo. Vždy spala vonku lepšie ako v byte. Dieťa by malo mať vždy o jednu vrstvu viac, než dospelí. Keď ju dáš do fusaku, alebo ju prikriješ nejakou hrubou dekou, tak by to malo stačiť. Kočík otoč proti vetru a máš to. Prípadne keď veľmi fúkalo, dala som na kočík aj pláštenku, a tým pádom bolo v kočiari o čosi teplejšie. Určtie však zbytočne neprehrievaj dieťa. Ak ju potom vyzlečieš a bude mať teplé bruško, tak jej bolo fajne. Rúčkami sa veľmi neriaď, lebo tie zvyknú bábätká vytiahnuť spod deky a tak či tak ich budú mať studené. 🙂