Ako dlho ste balili bábätká do zavinovačky?

momicek
20. apr 2012

Ahojte mamičky,chcela by som sa spytat dokedy ste balili svoje deturence do zavinovačiek(periniek)?

graceful9
20. apr 2012

@momicek cez deň do mesiaca a na noc do skoro 4. mesiaca, lebo tak mi lepšie spala

nickiee0
20. apr 2012

@momicek do 1,5 mesiaca..potom už vôbec 🙂

abbey1
20. apr 2012

Vôbec.

roo
20. apr 2012

@momicek najlepsie urobis, ak sa budes riadit tym, co Ti bude naznacovat Tvoje babatko.
Ak bude v zavinovacke nespokojne - neries a nedavaj ho do nej. Ak sa bude v zavinovacke naopak citit dobre, tak ho zavinuj cely den, pri prebalovani nechaj pokopkat, popast koniky. Aj v teplejsich dnoch sa da zavinovat, nemusis davat do zavinovacky vlozku, mozes ho zavinut aj do bavlnenej nejakej osusky alebo niecoho ineho, proste niektore deticky maju zavinovanie rady, tak ich treba zavinut a poskytnut im ten pocit, po ktorom tuzia. A ine zavinute nechcu byt. 😉

koksatko
20. apr 2012

ja som davala cca mesiac do perinky (zavinovacky mi boli dost neprakticke) a v noci tusim 2-3 mesiace, v 4 mesiaci uz spinkala v spacom vaku. 🙂

petkave
20. apr 2012

Asi 1,5 mesiaca, lebo potom si ju už nožičkami odkopával. Ale zo začiatku sme rýchlozavinky používali, hlavne muž bol radšej, aspoň sa nebál malého chytiť. Neskôr som zavinky používala ako podložky na ležanie pod malého -keď bol na gauči alebo na posteli.

adrianai
20. apr 2012

Ja zhruba mesiac, aj to iba keď ju nosil niekto iný ako ja 😅 Mne sa lepšie kojilo aj manipulovalo s malou bez perinky a myslím, že je to tak aj lepšie aj pre mimi 😉

sirael
20. apr 2012

Prvy mesiac aj cez den a potom do 4 mesiaca hlavne cez noc. Bez zavinovacky zle spinkala, ale ked uz bola taka velka, ze jej nozicky vytrcali, tak sme to skusili bez - prve dve noci sme velmi nespali, ale potom si zvykla 🙂

wladymyra
20. apr 2012

vobec 🙂

henikav
20. apr 2012

tiez vobec, maly sa narodil tak velky, ze sa mi do zavinovacky nezmestil 😀

klincek
20. apr 2012

5 mes, asi drzim rekord 😀. strasne dobre v nich spinkali.

kaja73
20. apr 2012

prvy syn -ledva mesiac-neznasal to. druhy syn 6m-musel mat ruky zavinute,inak sa mykal a reval kazdu pol hodinku-ale to už nebol v klasickej zavinovacke-v tej bol tak 2mesiace,ja som ho potom zavinovala do tzv-zazracnej zavinovacky. http://www.maderna.sk/katalog/product/4508/ nozicky mal vzdy navolno.

lawli
20. apr 2012

synček bol v zavinovačke do zhruba 5-tich mes. a dcérka v nej zaspáva doteraz 🙂 a to má už 6 a pol mes.

tibinka22
20. apr 2012

Vôbec 😎

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
luciauk
20. apr 2012

prvú asi tri týždne, druhú asi tri dni a tretieho vôbec 🙂

belusa
20. apr 2012

cca prvý mesiac

elen17
20. apr 2012

cez den uz vobec a v noci este stale a to uz mame 7 mesiacov, lepsie mi spi 😀

blue_eyes
20. apr 2012

ja vôbec....bola od malička navoľno 🙂) aj v pôrodnici som ju odbaľovala s tých hnusných komunistických tvrdých periniek 🙂)

sandracs
20. apr 2012

vôbec

christie
20. apr 2012

mali boli do 5 mesiacov v perinkach, vyhovovalo im, ze mali zviazane ruky na noc, lepsie spinkali 🙂 potom sa zo dna na den vysmykli a uz isli len do spacich vakov 🙂

lauricka
20. apr 2012

to sama uvidis, ked sa z nej zacne vykopavat, uz mu bude mala, trva to tak cca 6-8 tyzdnov, sa mi zda, potom je dobre tak do pol roka davat do spacieho vaku, aspon tak pise Bukovsky. Myslim, ze ked uz potom sa vie samo prevalovat a menit si polohy, tak vak ho obmedzuje uz. A ano, je pravda, ze su babatka, ktore zavinutie ukludnuje a su take, co ich to rozculuje, to uvidis sama. Urcite novorodenec sa najlepsie citi v klasickej perinke, tie su super, tie som mala najradsej. Tie zavinovacky kadejake farebne so suchacmi som pouzivala ako lezaciu a hraciu deku vacsinou len.

alicia28
20. apr 2012

ja nikdy , nekupila som si to pre prve dieta a ani teraz pri druhom to nechcem, nevidim v tom ziadne vyhody

lucinka311
20. apr 2012

moj drobec bol z perinky uuplne nestastny - vnoci mi nechcel spinkat, stale plakaval a to som ho do nej balila len tak velmi navolno...tak sme perinku zrusili a babo sa ukludnilo a uz spinkame bez problemov 😉 ...

weverka11
20. apr 2012

prvy vecer co sme prisli z porodky :D potom v tom reval :D

zunolu
21. apr 2012

Štyri dni v pôrodnici, doma vôbec svokra mi síce zavinovačku kúpila a celé tehu ju vychvaľovala, ale ja si myslím ,že v podstate nemá žiadny praktický význam. Ja som si kvôli zavinovačke v pôrodnici nevedela malú poriadne priložiť z čoho som mala také ragády že som ju od bolesti nevládala nadojčiť a skončili sme pri klobúčikoch.

lenocka23
21. apr 2012

@momicek zalezi od dietatka.. nasi chalani v ních neboli skoro vobec.. starsi mozno tri tyzdne, ale to som skor ja mala vacsiu istotu ked som ho nosila.. nebol nespokojny tak som neriesila... druhy syn sa nechcel dat ani zaviazat, takze nasilu v nej nebol... asi zalezi aj od toho, kedy sa babo narodi, ak je napr.letne dieta tak v horuckach by som urcite nebalila do perinky... 😉

xenicka13
21. apr 2012

skoro do 4 mesiaca ked sa zacali pretacat som prestala

alenka600
21. apr 2012

Vobec som nebalila

sabiatko
22. apr 2012

ani ja vobec.