Ahojte, chcela by som sa spýtať, ako dlho Vám spia 6-7 týždňové kojené bábätká cez deň. Naše nespí niekedy ani hodinu a teraz neviem či je to v jej veku normálne či náhodou jej už moje mlieko nestačí. V noci spí pekne 4 - 6 hodín vkuse. Ďakujem za odpovede
také detičky by mali prespať vačšinu dňa,takže to nie je normálne...
Som sa pobavila predoslou odpovedou. Mam tri deti a ani jedno neprespalo vacsinu dna. Druhy syn dokonca od narodenia nespal viac ako pol hodinu a potom bol aj hodinu hore. Kazde dieta je ine, za dva tyzdne ti uz moze spat uplne inak. Ak spi v noci takto dobre,tak je vsetko v poriadku,moj sa aj v noci budil kazdu hodinu.
Fuuu môj malý mal 2 týždne keď sa nastavil na spánok 4x do dňa na 30minut a to bol jeho celý spanok až do 4 mesiacov cez den. Tak sa pripajame k tým nenormalnym. Máme skoro 4 a cez deň spí aj dve hodiny 😉
Moja dcéra skoro nikdy nespala naraz viac ako 20-30 min.cez deň kým nemala 5 mesiacov. V noci spala takisto ako tvoje bábo. Myslím si že je to úplne normálne. Ja to počujem z každej strany že takto im spia novorodeniatka. Neboj časom sa to zlepší.
@gondyo 😂😂😂 nie, nie je to normalne, asi to bude mimozemstan 😯
@gabriela1989 netrap sa, ak babatko pekne pribera, je kludne, ma dost popisanych plienok, tak mu urcite to mliecko staci a nahodou v noci ti prespi krasne, tak cez den asi tolko nepotrebuje. Uz bude mat dva mesiace, tak mozno je toblrn zvedavcek, co nema vela casu na spanie 😀 ale urcite ak by bolo hladne alebo unavene, da ti to vediet
Ak kojis na poziadanie a nepouzivas cumel/flasku/zavinovacku, tak nevidim dovod, preco by ti nemalo stacit mliecko. To je presne take, ake tvoje dieta potrebuje.
@lindusss2016 no práveže nám pekne priberá, aj lekárka nás pochválila, dokonca nám povedala, že má predispozície byť vysoká a štíhla :D takže, aj keby som sa roztrhla nebude nikdy taká bucľatá ako bývajú bábätká :D ešte keď bola v brušku a boli sme na 4D tak sme sa s manželom smiali aké má dlhé rúčky, nôžky a prstíky :D pritom hlavička okrúhla, podľa dr. "bábikovská" tvár. Proste je super kombinácia nás dvoch s manželom. Zo začiatku krásne spala, "podľa tabuliek" :D 2-3 hodiny denne. No, asi od mesiaca začala takto štrajkovať. Včera napríklad nespala cez deň takmer vôbec, iba driemkala na chvíľku počas celého dňa, dokonca večer bola taká vynervovaná, že sa už nechcela ani prisať na prsník, čo jej ide inak super. Myslela som, že asi tam nemám mlieko. Dala som jej umelé ale to mi vypľúvala. Asi sa len potrebovala prsníkom upokojiť, ale nešlo jej to. Dnes je úplne iná ako včera, spí od rána 2 - 3 hodiny. Vôbec tomu nechápem. Preto som si v poslednom čase myslela, že nemám dosť mlieka, keďže sa malá takto divne správa a od nemocnice stále bojujem s tvorbou mlieka. Keď som v strese, aj mliečka je menej, no zatiaľ jej to stále stačilo. Dúfam, že potiahnem s mliekom ešte pár mesiacov 🙂
@gabriela1989 mozno by si ju ozaj mala prestat sledovat a ukludnis sa ty aj ona a aj mliecka bude dost. Deti z nas velmi citia stres a su aj oni potom nekludne.
@gabriela1989 presne tak, tvorba sa znizuje so stresom, takze sa treba pekne ukludnit a vsetko bude ok. Neries, ako mala spi/nespi, u takych malych deticiek sa to meni zo dna na den, nemaju este ziaden rezim a je to tak v poriadku. Kym je inak kludna a prosperuje, tak by som v tomto problem nehladala
Ďakujem, trošku ste ma upokojili. Viete, ten strach, že budem mať málo mlieka som si priniesla z nemocnice. Malá si pri pôrode poranila hlavičku a hneď na to dostala silnú žltačku, kvôli ktorej absolvovala aj fototerapiu a kvôli tomu poraneniu sa zo žltačky dostávala naozaj veľmi dlho. Celý čas sa ma lekári vypytovali či mám dosť mlieka či malá pije a pod., aby hodnoty žltačky šli čím skôr dole. Keďže som prvorodička, nevedela som či pije dosť a pod., nevedela som to s čím porovnať. Nakoniec som robila skúšku dojčenia a vtedy mi dr. uverili, že malá pije a pije dosť.
Vacsinou to tak byva,ze spavaju tri aj styrikrat za den a z toho jeden alebo dva spanky maju dlhsie a ostatne take polhodinkove zdriemnutia 🙂 moj tiez nespaval ja som vlastne ani netusila,ze co s takym babatkom sa ma robit 😀 a ked som zistila,ze vsak on by mal pomaly cely den este prespat,ked je taky malicky tak som si pokupila vsetky mozne knihy o spani deti co som nasla a potom to uz bolo v pohode uz som vedela co a ako a krpec krasne spinkava...takze chyba bola v podstate vo mne 😀