Ako dlho používate detský kočík?
Ahojte mamicky chcem sa opytat do akeho veku dietata pouzivate kocik aby to uz nebolo divne ze je dieta velke.... 😀
nepouzivame uz...mal rok a pol vobec nechcel sa vozit len chodit cele leto peso..potom na jesen este ano...a odvtedy uz vobec...nechce tam sediet...
do dvoch rokov, maly si sam povedal, kedy dost🙂
Podla mna je to čisto na tebe, kedy prestaneš. Ja som kočik prestala použivať, ked mala mala 3roky a 4mesiace. To už vôbec sme nepoužívali, dovtedy, len ked sme išli niekde ďalej. Teraz už mi prejde v pohode aj 2-3kilometre peši. Bude mať 4 roky za 3mesiace. Si myslím že na také dieťa celkom úspech tolko vela prejsť. Kolko bude mať tvoj(a) rokov?
my asi od roku a pol chodime len pešo,aj ked som kočik vzala maly tam nechcel sediet,ale aspon si vždy nakup odniesla 😉
do 2,5 roka som brávala golfáč všade s malou, lebo som bola tehu... ale viac-menej môžem skonštatovať, že od 2 rokov zašla sama
moja sa vyvazala este dva mesiace pred tretim rokom. a niekedy mi to aj dobre padlo, ked sme niekam isli na cely den... alebo ked som potrebovala sa rychlo niekam presunut, preco nie, kazdy nech sa stara o seba... je pravda ze deti ked zacnu chodit tak uz ich tazko udrzat v kociku, ale neskor pridu na to, co to obnasa a uvitaju aj vozenie...
no my ho este pouzivame stale 😀
Starší syslík prestal kočík používať práve včas, aby ho posunul mladšiemu 😉 a mladší ho sporadicky používa doteraz. Nemá ešte 3 roky, pešo zvláda aj 3 km, ale svojím tempom - keď sa ráno ponáhľame so starším do škôlky, práve tie 3 km do najbližšej dediny, tak ho radšej šupnem do golfáča, aby sme to aj stihli 🙂 .
ahoj...dcerka mala sportak nieco vyse dvoch rokov a potom presla na golfac...a syncek sa vozi este stale 😀 teda...vozim ho ja, ked sa niekam ponahlam alebo ideme na dlhsiu prechadzku, lebo on by stale len chodil a behal 😉
Môj synator ma už cez3 roky a keby to bolo na nom tak sa ešte stále vozí
ja som Mirku vozila na golfaci aj toto leto... to mala 3,5 roka... ked sme boli v tatrach alebo cely den vonku pripadne, ked som s nou niekedy musela niekam utekat... teraz ho pouziva ako kreslo pri pozerani telky (inak skvely nabytok, lahko spratny)... 😀
Synček má rok a necelý mesiac a už kočiar nepoužívame. Teda, až na nedele, keď ideme do kostola. A to len preto, lebo celú hodinu tam spi. Inak sa všade vozíme v trojkolke. Keď Kubko vidí kočík, tak buď uteká preč, alebo kričí ako o život.
kocik uzivame, ked ideme na dlhsie, ...jednak preto, ze matko aj vonku rad spi a potom ak nakupim, nemusim to vlacit v rukach...ja neriesim do akeho veku kocik...vsak nech si ho uzije, kym este môze...ja sama by som sa rada povozila obcas 😀 😉
mladsia ked mala rok a pol uz davno odmietala sediet v bugine, zato starsia mala sice uz 3,5, ale rada ten kocik vyuzila. no, aspon som ho neviezla prazdny, ale pripadalo mi to uz trosku cudne. Zato ked chodime v lete do Talianska, tam sa vozia v kocikoch decka co podla velkosti mozu byt uz hadam aj na zakladnej skole - kolena az pod bradou (a dudel v puse)... a nikto sa tam nad tym nepozastavuje.
pri prvom synovy som hlboky kocik pouzivala asi 3 mesiace a sportovy asi 5 mensiacov-to som este vtedy nemala polohovatelny golfac a pri druhom som mala hlboky tiez asi 3 mesiace a sportovy kocik som ani raz nepouzila...kupila som si polohovatelny golfac a pouzivam ten ak je treba.......inak ak idem na nakupy,tak ich oboch nahadzem do nakupneho vozika a mam pokoj.Prvy syn sa neznasal kocikovat a velmi rychlo sa toho aj zbavil...druhy syn nema problem sediet v kociku,ale ani nie sme na kazdodenne pouzitie kocika odkazani.
Moj sa v roku vzburil a odvtedy v nom nesedel.To su už dva mesiace,neviem ako sa to este vyvinie.Odvtedy chodi len peši-aj takmer dve hodiny zvladne ,alebo ideme autom.Kočik zapada prachom.Esteže sme rozmumne investovali a neprehnali to so sumou za kočik.Asi by ma trafilo.
pred 3 mesiacmi, ked mal cca 17mesiacov nastal zlom, ked sme z nicoho nic prestali pouzivat kocik. Golfac sice este mame zlozeny na balkone, ale pozila som ho odvtedy asi 3x ked som potrebovala vybehnut na nakup a potrebovala som vyuzit hlavne jeho uloznu cast a to aby syn nevyraboval obchody svojou aktivitou 😀
Ja som pouzivala kocik do dvoch rokov,potom maly nechcel v nom sediet.vsade sme brali bud tu trojkolku na tlacenie,alebo odrazadlo 😉
my máme ešte stále kočík, keď bude teplejšie prejdeme na športiak, pri prvom sme používali kočík len do 7-meho mesiaca, potom sme išli do športiaku a od 1 roku a 8 mesiacov už sme chodili bez kočíka, aj na dlhé cesty, napr. na dovolenke sme ju síce mali, no vozila som si tam kabelku 😀
no s noemkou sme chodili aj do skolky[1 rocnika]kocarom takze do 4 rokov ,leuska od kedy vie chodit nepouzivame kocik ,takze 18 mesiacov ,ona rada chodi pesi,
najstaršia bude mať v máji 4 a nechávam to na ňu, či ju posadim do dvojkočíka,a lebo berem malý kočík a ona ide popri kočiku a pripadne si ju posadim na madlo... je to aj o tom aký ma mamina životný štýl.. lebo ak s dieťaťom beha aj po uradoch, na nakupy a bez auta, tak dieťa je dlhšie v kočiku... a aj či má jedno dieťa alebo viac detí zavaži.. lebo pri pokladni aby mala 3 deti a každé jej behalo na inu stranu sa neda. .tak aj ked ma najmladšie 3 roky, tak proste sedi v kočiku... však aj nakup musi domov dotiahnuť a nie to sa šprajcovať ešte s troma detmi........ a je to aj o samotnom dieťatku....
na výletoch, dovolenkách kludne po celodennom bazenovani či plavani v mori ani 5 ročne dieťa nemusí vladať dojsť do hotela ak je dalej, alebo do kopca..... takže je to o všeličom možnom..... každe dieťa je iné a každá mamina ma iný životný štýl... 😉 proste nič nie je divne, prvorade je vladať byť s dieťaťom celý den v pohode a udržať ho nažive.... takže ak je poplašene, tak radšej nech je v kočíku.. ale zas su deti čo sa držia mamkinej sukne ani ked nemusia a pekne šlapu... tak načo k takemu dieťatku vlačiť ešte kočík 😉 🙂
od roka a pol sme bez kocika, iba ked je velmi chora som ho vytiahla na cestu k lekarke, ale teraz naposledy (ked mala 2.5roka) mi to prislo uz hodne divne ju davat do kocika aj ked bola chora s teplotou, tak to bolo asi naposledy co tam bola
starší sedel v kočíku v 17 mesiacoch
pri dvojkách kočík používam ,ale len ako vozítko oblečenia v NC, vonku chodíme po svojich za ruky celú zimu
myslim ze je to individualne, zalezi na dietati, nas maly sedel v kociku do 2 rokov a keby sa mu nenarodila sestricka tak sedi este aj teraz 😀 on sa rad vozi, ale uz teraz vidim ze mala bude ina, ma rok a protestuje, takze ziadne prechadzky, len presuvanie do obchodu a spat, alebo prechadzka v case spania
ja si tiež myslím,že to závisí od dieťatka a od okolností-keď mala straršia 2 rôčky tak sa jej narodila sestrička,vtedy sme kúpili súrodenecký -bol december.využívali sme ho asi 3 mesiace,to sme ho chceli len na zimu a potom sme malú-staršiu ešte vozili v golfáči asi do leta-ale len na dlhšie trate.potom vymýšlala,postavila sa v ňom a spadla tak,že si zlomila noštek:( tak som kočík zatrhla.takže od asi 2,5roka chodí pešo,inak by sa vyvážala doteraz🙂
náš malý bude mať v novembri tri roky, sám prejde aj 2-3km, ale i tak ešte zháňam nejaké golfky, pretože keď potrebujem ísť do mesta niečo vybavovať alebo ideme na celý deň mimo tak je to na neho dlho... on ešte rád poobede spinká, mali sme šporťák Jané slalom ale ten som predala, pretože sa mi zdal už pre malého zbytočne veľký a teraz banujem, že som si ho mala na zimu ešte nechať 😉
Zatiaľ 15 mesiacov 🙂 Na jar vymieňame za golfáč 😉
dcérka sa vozila v káričke (ak sme šli na dlhšiu prechádzku či do mesta) do 2,5 roka, a golfky využila ešte ako trojročná na dovolenke pri mori na obedné spanie. Synček bude mať 20 mesiacov a v káre sa vozí rád, takže minimálne do jari sa bude voziť určite (keď ideme odviesť dcérku do škôlky). A potom sa uvidí 🙂

ešte stále sice stále menej a menej, aj budem, aspoň do jeseňe určite, a golfač na výlety aj dlhšie 🙂