Ako dlho nechávate bábätkám plienku pri balení na široko?

zana258
11. feb 2020

Zdravím mamičky chcem sa opýtať.. Ako to máte s balením na široko? Nechávate stále plienku? Či len nejaký určitý čas? Ďakujem za každú odpoveď 😊

nikola6694
11. feb 2020

Ja som dávala stále do prvého vyšetrenia

minimilan
11. feb 2020

@zana258 Na 1. kontrole ti lekár povie, či baliť naširoko treba alebo nie. 😊

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bejatrica
11. feb 2020

Ja som prvu balila kym som nebola ako 3 mes hospitalizovana na krmaroch v Dkc a tam mi to vysvetlili ze treba len ked je napr v perinke ze tie klbiky sa nevyvyjaju prirodzene ale ze su stiahnute, tak potom som pridala len 1 bavlnenu plienku medzi nohy ked mala bola v perinke. Druhe dieta bolo malo v perinke kedze neznasal pocit stiesnenosti tak som skoro vobec nebalila + obvodna nam ukazala ako cvicit pri prebalovani klbiky. Nemali problem

dada7701
11. feb 2020

@zana258 no veru mi sme vyfasovali po 1.kontrole takúto pomôcku

smejko25
11. feb 2020

@zana258 prvy tyzden som nebalila a ked sme prisli domov z porodnice detska doktorka povedala ze mam balit kym nepojdeme na USG vysetrenie klbikov 🙂 tam nam doktor povedal ze este mesiac balit a potom netreba 🙂 takze dokopy cca 2 mesiace sme boli nasiroko 🙂
Podla mna je najlepsie ist na to sono aby ti doktor s najväcsou presnostou povedal 🙂

heln
11. feb 2020

Ja som rodila pred 8 rokmi na Antolskej, tam nám povedali, že máme baliť na široko, lebo naša východoeurópska populácia má predispozíciu na dyspláziu bedrových kĺbov. Pri prvom sone povedali, že je to dobré a už nebolo treba baliť. Radšej by som balila prvých pár mesiacov preventívne, ako ísť potom v 8. mesiacoch na sono, kde by povedali, že je to zlé a treba potom dávať dieťaťu kadejaké ortézy aby sa to napravilo.