Timonko sa nam narodil predcasne v 35 tt a teraz uz mame 3,5 kg z porodnej vahy 2040 g. Chcem sa spytat na ake dlhe prechadzky mozeme chodit teraz v zime. Jedny mi vravia cca na 1 hodinu a druhy, ze aj na 3-4. Maly spava niekedy vonku v kociku. Mozem ist aj v ten den este na prechadzku? Dakujem za rady a odpovede 🙂
kolko ma maly??? nasa ma 2 mesiace aj nieco a doobeda spi 2 hodky vonku a poobede chodime na prechadzku este so starsimi von, takze tiez nejake 2-3 hodky......zababus a kocikuj kolko chces 😉
ja som zas aj za dlhšie. pokiaľ je zababušený, a nedýcha priamo čerstvý vzduch (dávala som šálik cez pusu) , tak by som s ním kľudne bola aj dlhšie.
Ked bol drobec malinky tak max 1 hodinu som bola.dieta do 1 roku by nemalo ist von ked je viac ako -5 st.
My chodíme max.na hodinu a pol,ale pokiaľ je viac ako -5 tak by nemalo byť bábo vonku..max.pri otvorenom okne kusok..
Mne sa chlapec narodil v termine, 4-kilovy, vo februari, ked bolo -30 a vobec som ho nekocikovala, ani ked boli normalne teploty. Spaval vo vetranej miestnosti alebo v kociku na terase. Ked som potrebovala ist do mesta, supla som ho do autosedacky a rychlo vybavila com bolo treba, na kocikovanie som nemala cas a ked som aj mala, radsej som si oddychla. Ale ak chces kocikovat, max do tej hodiny a poriadne zababuseneho, nemal by dychat velmi studeny vzduch, take male deti by nemali ist von ak je menej ako -5 stupnov (iba ak musis).
naš sa narodil 28.10 a boli sme snim vonku celu zimu každy den(vynimka-fakt hnusne počasie,fujavica apod.) prespal v kočiku aj 2-3 hodiny.... teraz ma 4 roky a nebyva absolutne chory,ani sopliky nič...
ja osobne neuznavam trocha zimšie a už neist von...potom deti ofukne a hned su chore...zimšie neznamena neist von ,len trochu lepšie obliect 😀
to je len moj nazor a skusenost aj z okolia.
@smejoocka mne sa tiez maly narodil predcasne, bol v kritickom stave a von sme chodili v kazdom pocasi uz druhy den po prepusteni z nemocnice, fakt kazdy den a dopoludnia minimalne cca 2,5 hodky aj 3 a popoludni opat na 2 - 3 hodky a maly este ani raz nebol chory.
Aj ja viem tak, že pokial je menej ako -5, tak sa s malými deťmi nemá chodiť von, môže im to viac uškodiť a ani za velkého vetra... ale pokiaľ je okolo 0, tak v pohode... ja som chodievala bud 1 hodinu doobeda a hodinu poobede.. alebo len tak na hodku, moja malá bola náročná, ked sa pocikala do plienky, tak bola hned hore a musela som prebaliť, čo sa vo velkej zime nedalo, takže sme bežali domov, lebo bola nekludná 😀
ja som chodila na prechadzku aj 3x za den ked mi vydalo lebo mojim babam sa dobre spalo v kociku obe su "zimne"(okt.a feb.) a chodila som za kazdeho pocasia treba dieta vhodne obliect a ked sa ti bude chciet prechadzat pol hodinu alebo tri to je uz na tebe 😉
ja tiey, malz ma dve mesiace, chodim s nim von od toho desaiteho dna, na hodinu max...ono pocasiae podla mna nie je na to, abz bolo take male dieta vonku 3 -4 hodiny, nehovoriac o tom, ze take male dieta aj potrebuje jest
moja malá mi nechce vo vnutri vôbec spávať či mrzne alebo nie 2x za den je vonku tak po 2,5hodky a chorá nebýýýva 😉
do - 10 som bola vonku kým spala a od -10 max. hodinku uz som nemala odvahu dlhsie
pokiaľ vydržíš 😀 keď je bábo riadne zababušené a vonku nie je -25, tak v pohode hodku aj dve ... však tí, čo žijú na severe /Nórsko, Švédsko.../ by potom vôbec nechodili von...
ja som sa toto pýtala mojej (teda Samkovej) lekárky. Povedala, že oficiálne teda povie, že do mínus 5. Ale aj to, že niekedy je pri -7 lepšie vonku ako pri plus dva. Takže závisí od pocitu. Ak je zima tebe, bude zima aj bábu. Ja chodím stále a kontrolujem mu kočík - má tam vždy teplúčko, dokonca aj tam, kde má hlávku... ono si to tí drobci tam nadýchajú a majú teplúčko 🙂 Potom už len záleží, či to vydržím ja... ak mi je zima a krpec sladko spí, tak sa snažím aspoň tie dve hoďky kvôli nemu vydržať. Ale ja si väčšinou zabudnem vreckovky, tak už nevydržím, ako mi sople tečú 😀 alebo mi treba pišať... takže u mňa skôr končíme prechádzky kvôli tomu, ako kvôli zime 😀
3-4hod s novorodencom??? v tejto kose! max hodina