Ako dlho by malo byť hore 3 - týždňové bábo?

chrumen
18. jan 2011

nasa mala vydrzi pozerat a obzerat aj dve hodiny, potom je vsak problem uspat ju a ked uz zaspi tak pospi aj dve hodiny cim sa ale zase narusi krmenie .... v noci sa napapa a spi 🙂

ivka1603
18. jan 2011

@chrumen
Ahoj....keď mal Rastík tri týždne, tak vydržal byť hore niekoľko minút, prebalila som ho, nakŕmila som ho a hneď sám zaspal...na dve až tri hodinky.....papal každé tri hodiny 🙂

montinka
18. jan 2011

no nasa mala ked bola babo stale len spala.budila sa na krmenie a na prebalenie iba. ale maly to bolo ine cislo.ten dokazal aj sedem hodin v kuse plakat prve tri mesiace teraz bude mat sedem mesiacov a vydrzi nanajvys hore tri - styri hodiny aj to ked je styri hodiny hore tak ho iba polozime do postielky a behom dvoch minut je tvrdy.🙂

tintiniacik
18. jan 2011

my sme sa budili len na krmenie. Takze u nas bol len spanok, papanie, spanok,papanie....no zato teraz je to uplne ine 😀

luciana157
18. jan 2011

nasa malinka spinkala stale prvy mesiac, ale mala novorodenecku zltacku a tie babatka byvaju spavejsie. ja som ju musela kazde 2 hodiny budit na papanie. nijako by som jej ale na tvojom mieste to nemenila....babatko si samo ma zvolit cyklus spania a papania ako mu vyhovuje, ked je take malinke este. casom sa to upravi

cmulinko
18. jan 2011

moji chlapci vydrzali pekne spainat len prve 3 mesiace a potom sa zacali dlhe dni aj dlhe noci bez spanku

neliq
18. jan 2011

no môj malý má teraz presne 4 týždne a cez deň je hore aj 12 hodín, pričom zaspí za ten čas raz - možno 2x tak na 20 minút, čo by som dala za také bábo ako máš ty 🙂

dajna11
18. jan 2011

ach moj malý ked bol v takom veku nespal vobec.....a ak,tak o 10min.inak reval v kuse celý den......takže bud len rada.

mircalla
18. jan 2011

maly spal v tom case aj 3-4 hodiny, potom bol hore tak zo 2 hodky, dakedy i menej. v noci som ho kojila len raz....zatial co teraz....vcera konkretne nocne kojenie 5 krat
@neliq tak to je vazne malo, ani vonku nespi? mne maly doma len hodinku, vonku vie spat aj 3 hodiny este aj teraz

lublana1
18. jan 2011

...bud rada, ze takto spi... moj maly mal koliku a ked o stvrtej poobede zacal plakat, tak skoncil a jednej v noci... ☹ zo dve hodky pospal a opakovat... bolo to strasne, tie prve tri mesiace... ale teraz mame uz sedem a uz mame rezim... tvoje babo si tiez postupne vytvori svoj rezim, ale to chce cas... 😉

bzuco
18. jan 2011

malý bol 2-3 hodiny hore, stále kukal a potom zaspal tak na 20min 😝 a bolo jedno či spal doma v postieľke alebo sme boli na prechádzke- jemu tých 20 minút stačilo...

takže cez deň toho moc nenaspal, ale našťastie v noci spal dobre a zaspával už o 17tej 😅

adrianai
18. jan 2011

naša je odmalička buntoška, spinká dobre iba v noci a cez deň iba na prechádzke v kočíku ... inak cez deň si pospinká iba mne na rukách aj to tak do pol hodky 😝 tiež jej to asi stačí 😅

kvetinqa
18. jan 2011

my sme vydrzali byt hore asi hodinu a potom zalahol spat.. prespal cele dni a noci az skoro do 6. tyzdnov. Ale tak isiel von o 2 tyzdne skor, cize mozno to bolo aj tym.

ela2710
18. jan 2011

@chrumen ahojky, ja mam 3 mesacne babo, male babo ako mas ty, by sa malo napapkat, prebalit a uspat, no zas ber to tak, ze male mimco je predsa len maly cloviecik, co sa chce s mamickou aj pohrat, my sme zvykli byt hore tiez aj zo dve hodinky, hrkali sme hrkalkami, hrali sme sa s ruckami, proste staci ak mu budes rozpravat, pre babo je viac-menej sok ked sa dostane z tepla bruska, kde tvoj hlas pocul non-stop von, kde uz maminka s nim stale nie je, potrebuje ta pocut, citit, ja som najskor spavala s malym, aspon kym riadne nezaspal, a najcastejsie mi v tom obdobi zaspaval na rukach, ked som ho tapkala po zadocku a rozpravala som sa s priatelom, verim, ze ho nase hlasy ukludnovali a spinkal aj 3 hodinky, dnes uz byva hore 2 - 4 hodinky, spinka po 3 hodinky ale cez noc vydrzi bud 6 hodin alebo celu noc...podla toho ako sa cez den unavi.

Viem, musis byt unavena, po porode si zena potrebuje oddychnut ale babo ta teraz potrebuje najviac, prdstav si, ze teraz nas maly zaspava bud sam,alebo an rukach ale spinka sam v postielke neprerusene, niekedy az celu noc 🙂 chodime ho medzitym hladkat, prehodime v spalni par slov, on sa usmeje a spinka dalej, niekedy naozaj staci pohladenie, aby vedel ze aj ked spinka sam, si vzdy na blizku 🙂

oacka
18. jan 2011

naša bola tiež dlho hore, v žiadnom prípade nebola bábo typu: naje sa a spí... a o prespatých 3 hodinách v kuse doteraz len snívam... zato v noci tiež od narodenia spinkala pekne. ja som ju už ako 3týždňovú nosila po byte a ukazovala veci,púšťala jej kolotoč, nechcela spať... dnes je zvedavá ako stará baba 😀 😀 na tejto fotke má 3 týždne...

zitaje
18. jan 2011

Nechapem, cim sa narusi krmenie od toho, ze babo dve hodiny spi - ved ked bude hladne, zobudi sa. Ked sa zobudi, napapa sa, a potom bud vladze este pozerat po svete, alebo ked nie, tak zaspi. A ked vyhladne, zase sa zobudi. Staci sledovat potreby dietata a vsetko bude ok. Ved predpokladam ze si doma na MD, tak nestresuj kvoli nejakemu rezimu. A uz vobec by som sa nesnazila napasovat si dieta do nejakych tabuliek, do nejakych casovych intervalov a pod. 😉

adupal
22. jan 2011

Naša sa cez noc budí približne každé 3 hod. Ráno sa budí okolo 6h potom je asi 1,5 hod hore, potom spinká, budí sa cez den každé 2-3 hod a okolo 17h začína plač, máme koliky, ale do 21h už spinká.