Čau baby chcem sa opýtať na váš názor ako dlho by sa malo baliť dieťatko do vankúšika ja mam 5týždňového chlapčeka a keď sme mali koliky zistila som že mu prospieva keď ho nezabalím ale len prikryjem a on može kopkať koľko sa mu pači.Krásne sa mi vzdy vyprdká Nakoniec sa mi to zda omnoho prirodzenejšie privinúť si dieťatko k sebe bez nejakeho obalu myslite že na 5týždňové babo je to priskoro?
tiez som toho nazoru ze to nie je nutne - je to viac menej len nas sk - cz zvyk takze ak vidis ze malemu je lepsie bez perinky tak ho nechaj bez perinky. moja mala bola v perinky len tak aby sa pocudovali znamy a rodina, ze co to je za cudo a ked som ju este na zaciatku par dni davala do ruky svokre ale inaksie sme ju absolutne nepouzivali a dcera z toho traumu nema.
zrepka riad sa radsej tym co vyhovuje tvojmu malemu ako zvyklostami vacsiny 😉
Ja som balila malu do perinky asi len mesiac, aj to len na noc. Bola nervozna z toho, ze si nemohla kopkat. Teraz spava v spiacom vaku.
Ked bola v perinke, dobre sa mi s nou manipulovalo a lahko som ju vyberala z postielky na krmenie.
ahojte. ja mam dve deti, dievcatka. obe boli v perinke, ale nie dlho. hlavne ta mladsia tam akosi nevedela vydrzat, tak som ju prestala balit. starsia bola balena asi 8 tyzdnov, jej to vyhovovalo. Takze vsetko podla deti. Poznam take, ktore balia do 4 mesiacov, aj ked uz detom trcia nozicky,ale su spokojne.
tak mi jsme byly v peřince tak měsíc
ja si myslim ze je najlepsie cim dlhsie, tak mi aspon hovorili baby z nasej rodiny. nemusi byt babo cely den zabalene ale hlavne pri zdvihani a drzani, ked je este malinke tak je lepsie ked je v perinke, je to pevnejsie pre jeho chrbticu, vraj aby sa "nepolamalo".
Vsetko pre pohodlie babetka, ked mu je lepsie bez, tak preco ho nasilu balit, my sme od porodnice boli bez a to som mala nakupenych asi 3ks a zostali nevyuzite, lebo maly bol najspokojnesi rozvaleny s nohami hore a roztiahnutymi rukami a ziadne koliky nemal ani raz.
...my tak do mesiaca... ale len na manipulaciu a v noci..cez den len na nej lezala..bolo horuco....
ja som balila len pri krmení, nakoľko už v pôrodnici im obom trčali nohy z perinky 😀 😀 😀
myslím si, že pri manipulácií a nosení dieťatka by malo mať pevnejšiu oporu ako náruč maminky, ale je to individuálne u každého 😉
Ahoj Zrepka, tak my sme mali malu v perinke len v porodnici a doma iba ked prisla navsteva... Bola v nej pevnejsia, ak si ju chcel niekto pochovat... Inak nie, malej bolo lepsie v spacom vaku 😉 Takze ak mas pocit, ze malemu viac vyhovuje byt bez nej, tak ju uz odloz 😉
ahojte, ja som prave kvoli manipulacii prestala perinkovat hned ako sme prisli z porodnice... aby sme sa to aj s drahym naucili. 😉 Inak vraj sa to bije s ortopedickymi nohavicami - jedno stahuje nozicky k sebe a druhe ich nuti drzat v polohe kolmo od tela... Ale vraj niektore babenka miluju ten pocit stiesnenosti, ktory mali aj v maternici... ale to asi plati na tie uplne najmensie 😉
ja som nebalila ani den,co sme prisli domov.-)
ahojte.
naša lea ma 3 týždne a v perinke este neležala. ani v porodnici. je oveľa spokojnejšia a veľmi rada spinka na brušku.
Tam mě se malá ze zavinovačky vykopávala už v porodnici, takže doma v ní nebyla vůbec 😉
já balila do zavinovačky hlavně v noci.
Ja som nebalila do zavinovačky vôbec a nikdy nám to nechýbalo 😉
Já jsem malého dávala do zavinovačky a když mi z ní vyrostl, tak jsem si myslela že už bude spát jen tak pod peřinou, jenomže pak se malý začal dost budit a z ničeho nic plakat. Takže jsme se vrátili opět k pevnému zavinutí do veliké plíny a takto jsem to dělala asi do 4 měsíců, pak jsme bez problémů přešli na spací pytel. 😉
my asi mesiac a pol, a tiež kvôli manipulácii. Potom len na noc - ležal na nej a keď som dojčila, tak som ho vybrala aj s "podložkou". Tiež sa z nej vykopával, tak sme ho nechávali rozbaleného a našťastie nevieme, čo sú to niekoľkohodinové koliky.... klop, klop, klop na drevo 😉
hm ja som v perinke mala maleho 1 tyzden , v zavinovacke vobec.......dcera tam bola do pol roka, drobusik 😉
Tak asi budeme jediny 😵 ale pre nasu je zavinovacka doteraz (a to ma 7 mesiacov) super a je to najlepsi prostriedok na uspavanie....ked vidim, ze je nalomena, tak zaviniek a do par minut (niekedy sekund) spinka...... Ked bola miminko hrozne revala a ked uz nic nepomahalo, tak vzdy zarucene pomohlo, ze sme ju zavinuli na zizalku (ze jej trcala iba hlavicka) a krasne ju to ukludnilo......mozno to niektorym matkam pride morbidne uvezovat deti, ale vidim ako to na nasu pekne vplyva, je to totizto normalne cez den uplne hyperaktivna, a potrebuje toto zavinutie a krasne zaspi.
Takze my takto uspavame vecer i cez den, ked sme doma 🙂
Mimochodom, som videla v telke nejaku reportaz o nejakej ceskej celebrite a ona syna zavinovala na uspavanie do roka 🙂
Samozrejme aj nam uz peknyc parmesiacov trcia nohy, preto ju davam do spacieho pytlu, ale len na to uspavanie zaviniem do zavinovacky a ked tuhsie zaspi, tak ju rozvinujem.....na nocne kojenie a manipulaciu pri tom zase zaviniem, atd....
No to som rada že nie som jediná "hriešnica" 😉 . Včera sme totiž boli na navsteve u jednej známej a tá bola zhrozena ze už zavinovačku nepoužívam. Jednoducho mi to pripadá prirodzenejsie a som rada že nie som sama. dik za vsetky odpovede celkom mi odlahlo. 🙂
mám malou 10 měsíců a naq no ukládám v rychlozavinovačce, je děsnej rapl, jen tak by neusnula a když ano, brzy by sama sebe probudila, takhle se budí na kojení až o půlnoci, někdy ji nechám ješte zavinutou, někdy ne, podle toho, jak chce, ale jakmile je volně, budí se po dvou hodinách a to je schopná se v postýlce umlátit 😉
zvyky s balenim babetiek do perinky su v kazdej krajine ine. Ja zijem v Anglicku a tu sa klasicke perinky vobec nepouzivaju. Moja mala bola v perinke asi 2 krat, ked som skusala, ci jej v tom nebude teplejsie. Podla mna kludne mozes prestat s balenim svojho babatka do perinky, ak si myslis, ze mu to tak viac vyhovuje. Dokonca je to tak lepsie, ak ho nahodou nebalis na siroko, lebo moze byt viac rozkrocmo.