Ako dať spinkať dieťatko s refluxom a predilekciou hlavičky?

ssussie
28. aug 2012

Ahojte mamky, neviem ci ste mali tento problem ... nas 8 tyzdnovy drobcek ma problemy s refluxom a predilekcnym drzanim hlavicky (cize uprednostnuje ju davat na jednu stranu). Doteraz som ho davala spavat na bok - tak ze som ho oprela o zgulanu perinu - cize ani nehrozilo pridusenie sa zvratkami a zaroven sme tak natahovali ten strpnuty sval, kvoli ktoremu ma hlavku skoro furt na pravej strane. Ale ten nas poklad sa uz tak hemzi, ze sa z tej periny odtlaci dolu, otoci hlavu a supne ju rovno nosom do periny na ktorej bol polozeny. Tak teraz neviem ako ho dat lezat, aby nehrozilo pridusenie "refluxovymi " zvratkami a aby aj tu hlavku nemal vylezanu na jednej strane :( Poradite mi daktora ??? :( Lebo dnes uz mi tukal (asi) monitor dychu ako si tu hlavku zas supol do periny :(

bodka13
28. aug 2012

@ssussie my sme mali zdvihnutý matrac v postieľke (bol tak na šikmo-hlavička vyššie ako nožičky) a ukladala som na bok,pri každom uložení do postieľky som menila polohu-raz ležal na pravej strane a potom zase na ľavej ...je normálne, že hľadá polohu ktorá mu vyhovuje-pravdepodobne tak bol uložený v brušku ...s pribúdajúcimi týždňami sa to bude lepšiť 🙂

ssussie
autor
28. aug 2012

@bodka13 no teraz to tak mame, len o co si babatko opierala, ked si ho davala na bok? Lebo opriet ho o hniezdo mi pride dost nepohodlne, preto som mu zgulkala perinu - o to sa mu opieralo lepsie, ale betar maly si do toho hlavu stale vopcha, bojim sa aby sa nepridusil tak :(

kristina39
28. aug 2012

@ssussie ahoj my sme takyto problem sice nemaly ale ja som maleho tiez polohovala raz na lavy bok raz na pravy...a ja som ho maly zabaleneho v perinke cize ani utekat nemohol..a ked mal obdobie ze tosku grckal tak tam kde mal hlavicku tak som vydvihla matrac a mal hlavicku vyssie...a ked uz nechcel byt v perinke tak som ho s predu podoprela poduskou aby sa neprevratil hlavickou dole,...

strapco13
28. aug 2012

@ssussie v prvom rade riesit drzanie hlavicky..moze ist o torticcolis..to treba rozrehabilitovat
na reflux pomaha nosenie v satke, ci ergonosici a moze dietatko spat tam pocas dna www.nosmesa.eu
a v noci..opries o okraj postele a spis s babatkom, cize ak by aj zvrackal si s nim a teda sa ti nezadusi

ssussie
autor
28. aug 2012

@strapco13 ano je to torticcolis a cvicime ;)

bodka13
29. aug 2012

@ssussie ....tiež sme tam mali zrolovaný paplónik alebo deku 😉