Ako dať náušničky?

misulikd
20. feb 2012

Zdravim,chcem sa opytat ako mam dat spravit mojej slecne nausnice,pretoze ma toxoalergicky exantem a neviem ci dat nastrelit alebo prepichnut? 😖 co by bolo pre nu lepsie?viete mi poradit?dakujem 🙂

annaopialova
20. feb 2012

ahoj nastrelenie menej boli ako normalne

sisaha
20. feb 2012

a čo tak opytat sa svojho pediatra? Hm? Myslim, ze ten ti poskytne odpoved aku cakas...

lucka1987
20. feb 2012

a preco jej chces davat teraz nausnicky ked ma exantem.. pokial viem jedna sa o alergicku reakciu na liek ci na licbu nejakeho virusu .... naco trapit a zatazovat malicku este aj dalsou vecou ako je prepichovanie nausniciek.... osobne by som s tym pockala. a nehrnula sa do toho.. ved je to aj tak len akasi narodna tradicia to prepichovanie...
inak doporucuje sa pockat aspon 6 mes s prepichovanim.. male usko je velmi male a rastie a nemusi byt vpich na spravnom mieste..
podla mna je to zbytocna dalsia trauma pre babatko... nakolko ma aj ten axantem ...

anjelicek26
20. feb 2012

No ja by som urcite pockala, ako pise @lucka1987 ma toho dost, nausnicky su len "okrasa", ktora dietatku nechyba... my sme dali malej nausnicky robit na druhe narodeniny a nikdy nikto nevravel, ze je to chlapcek... v zahranici je to pod 6 rokov dokonca zakazane pichat, museli sme jej to dat spravit na Slovensku.

ivett1
20. feb 2012

aj ja by som sa asi najskôr spýtala pediatričky...ale, ak budeš mať čas, v tejto téme sú tiež nazory o tom, či prepichnúť, alebo nastreliť ...
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/nastrelit-nausnice-alebo-dat-usko-prepichnut-ihlou/