Zdravim,chcem sa opytat ako mam dat spravit mojej slecne nausnice,pretoze ma toxoalergicky exantem a neviem ci dat nastrelit alebo prepichnut? 😖 co by bolo pre nu lepsie?viete mi poradit?dakujem 🙂
a čo tak opytat sa svojho pediatra? Hm? Myslim, ze ten ti poskytne odpoved aku cakas...
a preco jej chces davat teraz nausnicky ked ma exantem.. pokial viem jedna sa o alergicku reakciu na liek ci na licbu nejakeho virusu .... naco trapit a zatazovat malicku este aj dalsou vecou ako je prepichovanie nausniciek.... osobne by som s tym pockala. a nehrnula sa do toho.. ved je to aj tak len akasi narodna tradicia to prepichovanie...
inak doporucuje sa pockat aspon 6 mes s prepichovanim.. male usko je velmi male a rastie a nemusi byt vpich na spravnom mieste..
podla mna je to zbytocna dalsia trauma pre babatko... nakolko ma aj ten axantem ...
No ja by som urcite pockala, ako pise @lucka1987 ma toho dost, nausnicky su len "okrasa", ktora dietatku nechyba... my sme dali malej nausnicky robit na druhe narodeniny a nikdy nikto nevravel, ze je to chlapcek... v zahranici je to pod 6 rokov dokonca zakazane pichat, museli sme jej to dat spravit na Slovensku.
aj ja by som sa asi najskôr spýtala pediatričky...ale, ak budeš mať čas, v tejto téme sú tiež nazory o tom, či prepichnúť, alebo nastreliť ...
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/nastrelit-nausnice-alebo-dat-usko-prepichnut-ihlou/
ahoj nastrelenie menej boli ako normalne