Ako dám vitamín C dieťatku do nosa?

veronikas30
6. máj 2020

Skúsili by sre mi prosím poradiť ako dať vit. C dieťaťu do roka? Vypľúva mi to (podrvené). Ani s materský mliekom nie je úspech. :/

miselar
6. máj 2020

@veronikas30 cebion kvapky

janinah
6. máj 2020

oprav si nadpis,vyzerá to strašne..že do nosa....😲

janinah
6. máj 2020

prečo potrebuješ do neho pchať vit C?

bona69
6. máj 2020

Náš je od pol roka každý deň nejaké ovocie alebo zeleninu, načo umeliny, radšej mu daj jablko alebo banán, hrušku.....

ladyvi
6. máj 2020

Och no uz len tabletkove nie. Ved su kvapky Cebion. Ked bol vypadok Cebionu predali mi dospelacke - ze mam dat nizsiu davku (par kvapiek). Nakvapkas do materskeho a hotovo.

veronikas30
autor
7. máj 2020

@janinah taký nápis som ani nedávala, neviem prečo to tak napísalo :O

veronikas30
autor
7. máj 2020

@janinah musíme brať, nakázané od lekárov, mám 8mesačné predčasniatko

veronikas30
autor
7. máj 2020

@bona69 musíme brať, máme nakázané od lekárov lebo je predčasniatko

veronikas30
autor
7. máj 2020

@ladyvi nevedela som o tých kvapkách a som prekvapená že ani pediatrička mi to nepovedala. Automaticky už z nemocnice že celaskom

anna8416
7. máj 2020

@veronikas30 v nemocnici sa väčšinou dáva Celaskon lebo je to párcentová záležitosť na rozdiel od Cebionu, ktorý stojí okolo 5 e. Celaskon rozdrviť v striekačke doplniť prevarenou či dojčenskou vodou nechať rozpustiť a podať spolu s mliekom, či popri kŕmení na cumeľ po troškách. Alebo 8 mesačné už isto aj príkrm papá tak do toho nakvapkať.

bona69
7. máj 2020

@veronikas30 tak potom tiež odporúčam cebion,i my sme brali do pol roka vdzy v čase očkovania,len nech je drobec zdravucky😘

eliska13
7. máj 2020

@veronikas30 nakvapkat do kaše, príkrmu komu by chutil kyslý celaskon😀

bona69
7. máj 2020

Ja som dala do čaju ten cebion

veronikas30
autor
7. máj 2020

@anna8416 doteraz som to tak robila, ale vypľúva mi to. Skúsim kvapky teda.

veronikas30
autor
7. máj 2020

@eliska13 skúšala som, už vypľúva

eliska13
7. máj 2020

@veronikas30 veď tie kvapky ani nemôže cítiť😊čo Ťa to napadlo dávať celaskon tbl

veronikas30
autor
7. máj 2020

@eliska13 z nemocnice tak nakázali, ja som si to nevymyslela. Ani pediatrička nič nepovedala. A keď som hľadala na nete, tak všetko až od 3r. bolo.

marty_4
22. máj 2020

@veronikas30 podrvenu tabletku nie je dobre, tiez mame skusenosti pri vsetkych troch detoch s Cebionom a nebol ani pri jednom problem, ze by ho nechceli zjest, su to kvapky, ktore kvapnes do niecoho a vybavene 🙂 na krabicke je napisane, ze od troch rokov, ale ked sa o davkovani poradis s pediatrom tak myslim, ze bez problemov ich mozes davat 🙂

seblicek
30. máj 2020

@marty_4 Je to tak ako píšeš, my sme dávali neviem či mala Mirka vôbec rok, veľa som nad tým rozmýšľala a špekulovala, ale bolo pre mňa prioritou aby bola zdravá a aj sa podarilo 🙂 Ale musím si ešte radšej aj zaklopať 😀

marty_4
1. jún 2020

@seblicek ohladne tychto veci si aj ja zvyknem zaklopat radsej, pretoze je to nevyspitatelne, ale teda nam sa zatial dari, aby s babami ani s Jakubkom sme nejake velke zasadne problemy riesit nemuseli a to uz dlhu dobu takze mne to vyhovuje a najma verim tomu ze pri detoch ma vitamin c zmysel