Ako ďalej ošetrovať pupočník, ktorý odpadol?

vlasticka88
24. apr 2016

ahojte prosim o radu ci nafalej a ako osetrovat pupocnik ktory odpadol a ostala len tato zlta cast
vid foto

ajka30
25. apr 2016

len repíkovym odvarom sem tam pretriet

pribinak
25. apr 2016

Mozes to sem tsm este pretrieť aj alkoholom

zdena12345
25. apr 2016

alkohol a vzduch aby sa vysusilo. repik, kamilky tiez neublizia

maxiva
25. apr 2016

najlepsi mas repik..na pupcek sa ma striekat ajatin a to max raz po okupani.tym repikom mozes potierat kolkorazy chces.ale pozor na ajatin.nie viac ako ten raz.moja kamoska striekala malemu viacrazy za den a jemu sa tam spravil zapal,normalne mu to az vyzralo.boli tyzden v nemocnici 😒

meluela
25. apr 2016

lieh

seahorse27
25. apr 2016

Po kupani namocit vatovu tycinku do liehu a jemne pretriet - robit tak dovtedy, kym bude pupok cerveny.

ajana1
25. apr 2016

Nic. Len nechavat na vzduchu a urcite nie ziadny alkohol lebo ten zabija aj dobre bakterie a zbytocne vysusuje pokozku.

sardinka335
25. apr 2016

Nechaj to volne, ja osobne som to nijako neriešila, nechala tak ako bolo, pupok odpadol a šmitec ...lieh, alkohol len drazdi detsku pokozku a vysuša. Ak maš pocit ze treba niečo, tak si uvar repikovy odvar a namoc gazu a pretri...a dieťatku stači umyť riťku vodou. Ja som si malu prehla cez ruku a šup do umyvadla umyt pokakanu riťu a bolo ,,okupane,, pripadne ručučky. Netreba tie deti denne namačať ako kačence...pre niektore je to taky rituál, uznavam. Ja ani moju 9 mesačnu denne nekupem - umyjeme riťu, ruky a hotovo do pyžama a papať. Vyslovene kupeme podla potreby.

candii
25. apr 2016

Nam povedala pediatricka ze liehom potierat v lekarni kupis 60% ..ale to som len taky tyzden .. dva potierala a potom nechala tak..

ludka140281
25. apr 2016

ja som na hrčku vaty striekala detol a jemne utierala ešte taky týžden 🙂

12katka21
25. apr 2016

ja som prvorodenej nedavala vobec nic. Podla pokynov lekarov. O dva roky nato druhe dieta a uz zmena ... kazali potierat ... hmm ... neviem ani ako sa to volalo. Dali mi to v porodnici. Ale ked pupok odpadol tak som uz nepotierala nicim.