ahojte prosim o radu ci nafalej a ako osetrovat pupocnik ktory odpadol a ostala len tato zlta cast
vid foto
Mozes to sem tsm este pretrieť aj alkoholom
alkohol a vzduch aby sa vysusilo. repik, kamilky tiez neublizia
najlepsi mas repik..na pupcek sa ma striekat ajatin a to max raz po okupani.tym repikom mozes potierat kolkorazy chces.ale pozor na ajatin.nie viac ako ten raz.moja kamoska striekala malemu viacrazy za den a jemu sa tam spravil zapal,normalne mu to az vyzralo.boli tyzden v nemocnici 😒
lieh
Po kupani namocit vatovu tycinku do liehu a jemne pretriet - robit tak dovtedy, kym bude pupok cerveny.
Nic. Len nechavat na vzduchu a urcite nie ziadny alkohol lebo ten zabija aj dobre bakterie a zbytocne vysusuje pokozku.
Nechaj to volne, ja osobne som to nijako neriešila, nechala tak ako bolo, pupok odpadol a šmitec ...lieh, alkohol len drazdi detsku pokozku a vysuša. Ak maš pocit ze treba niečo, tak si uvar repikovy odvar a namoc gazu a pretri...a dieťatku stači umyť riťku vodou. Ja som si malu prehla cez ruku a šup do umyvadla umyt pokakanu riťu a bolo ,,okupane,, pripadne ručučky. Netreba tie deti denne namačať ako kačence...pre niektore je to taky rituál, uznavam. Ja ani moju 9 mesačnu denne nekupem - umyjeme riťu, ruky a hotovo do pyžama a papať. Vyslovene kupeme podla potreby.
Nam povedala pediatricka ze liehom potierat v lekarni kupis 60% ..ale to som len taky tyzden .. dva potierala a potom nechala tak..
ja som na hrčku vaty striekala detol a jemne utierala ešte taky týžden 🙂
ja som prvorodenej nedavala vobec nic. Podla pokynov lekarov. O dva roky nato druhe dieta a uz zmena ... kazali potierat ... hmm ... neviem ani ako sa to volalo. Dali mi to v porodnici. Ale ked pupok odpadol tak som uz nepotierala nicim.
len repíkovym odvarom sem tam pretriet