Ako čistíte deťom ušká?

29. okt 2024

Ako čistíte deťom uši ? Bábätkám? Ja keď tam zasvietim malému do uška má tam dnu plno ušného žltého mazu. Človek si to vie vysparat z ucha. Nechať to tak alebo ako to vyčistiť?

glade22
29. okt 2024

No veď tak ako sebe, tak aj dieťaťu, nie?

diewcatqoo
29. okt 2024

Normalnou palickou do ucha, nie detskou. Najprv ocistim usnicu, potom druhym koncom ocistim okolo dierky. Dnu v uchu sa nesparam. Vyslovene nam to zakazovali v porodnici. Cistim vzdy po kupani, babatko kupem kazdy druhy den. Usneho mazu vela nemava. Zato starsie dieta, tak to ma tolko mazu, ze kazdy den nestacim cistit tie usi 🙄

lucia23529
29. okt 2024

Kupujem v dmke detské šparadka. Pokial doštiahnu tam idem. Doktorka nám zakázala ísť hlboko pretože vraj to ma nejaké kyslé ph a ničí to baktérie ktoré by mohli spôsobiť zapal uška a podobne

januska12323
29. okt 2024

Po kúpaní vytri len kam dočiahneš uterákom, ďalej nechoď.

autor
29. okt 2024

@januska12323 dobre ďakujem, ja mám nutkanie ísť aj ďalej s palickou, ale viem že sa to nemá robiť. Len neviem ako sa zbaviť toho mazu tam dnuka

autor
29. okt 2024

Ďakujem vám za rady 🙂

daja07
29. okt 2024

Na ORL odporucaju kvapkat po kvapke oleja do kazdeho ucha. Ja som davala taky ten detsky (dr.Hoj) cisty olej. Pomaha rozpustit maz a stecie

autor
29. okt 2024

@daja07 ďakujem za radu , kde kúpim taký olejček?

daja07
29. okt 2024

V Bille zvyknu mat pri detskych veciach alebo som kupovala v Dr.Max

niqua
29. okt 2024

Ahoj, prvej dcerke som cistila s detskymi tycinkami....neskor ( teraz netvrdim, ze z toho ) mala sialeny zapal stredneho ucha, hnis jej tiekol prudom z uska az po zem a vtedy dvaja ORL lekari mi odporucili VOBEC detom necistit usi....druhej dcerke necistim vobec ale absolutne, ide mat dva roky, sem- tam jej do usiek pozeram a ma ich uplne ciste... ( zrejme ked sa kupka) ja si cistim normalne tycinkami...ale teraz tu citam o tom olejceku, to tiez moze byt OK

biglovemom
29. okt 2024

Prve 3-4roky tycinkami vatovymi pre deti,asi posledne 2 roky ani to. Vsetko ma ok aj ked lekar pozeral👌🏻👌🏻

autor
29. okt 2024

Dakujem pekne , mňa len ten nadmerný maz trapi. Že má tam toho dosť, že aspoň niečím to troška hlbšie vyčistiť.

lucia23529
29. okt 2024

Ale to že tam ma ten maz ma nejaký význam 🙂 tak nám vravela doktorka…sa opýtaj aj ty

maryetta
29. okt 2024

Aj moja ma viac. Vytieram po kupani len co vytecie. Resp iba co vidim. Tiez ked som zasvietila viac vidim ze tam toho ma ale dnu sa neodvazim. Ak bude treba pojdeme k dr vyplachnut.

tamta
30. okt 2024

Určite jej nesparam do ucha tycinkami.. Náhodou ti mykne hlavou a strcis jej to bohviekam...
Vytriem, co vytecie a je dostupné.. Maximálne rozkom uteraka.. Tak kazali aj v pôrodnici