Ako zvladate tieto tepla na rodicovskych dovolenkach... Ako teraz chodite na prechadzky? Ma byt mesiac kazdy den cez 30 stupnov. My mame klimu. Takze doma mame 25 stupnov. To je pohodka. Ale sme ako vo vazani. Nemozeme ist ani na prechadzky. Lebo hned rano je 30 stupnov. Len teraz dcerka dopapala ranajky, a kym by sme vysli von uz je von peklo teple. Tak von teraz az vecer chodime. Vcera sme isli az o pol osmej vecer von. A po chvilke mala dcerka mokre vlasky od toho ako sa spotila. A to mala kratke tricko, kratase, ale beha tak hned je cela mokra od potu.
Chodievali sme rano a vecer, mali sme ihrisko v parku, kde bolo dost stromov a dalo sa tam celkom vydrzat.
Večer je všetko prehriate, treba ísť ráno medzi 8-10.
Ked sa dcera narodila, boli taketo horucavy. Prechadzky sme absolvovali rano, v tieni v lese, parku. Od 11.00 do 16.00 sme boli doma a potom sme sli k vode, osviezit sa. Opat sme sa zdrzovali v tieni, pre nu som mala maly bazenik. Dovolenku sme absolvovali v horach, kde bolo max 30 stupnov, aj to len cez obed.
Chodíme von od 8:00 do cca 10:30 buď na prechádzku alebo do bazéna. Poobede sme od 16:00 vonku
No chodime uplne normalne. Proste je leto a teplo. Chodime hned rano do max 11 a potom vecer po piatej. Mam uz obehane ihriska a viem kde je kedy chladok.
Nemame klimu takze pobyt vonku a vnutri neni nijaky sok.
Von treba chodiť ráno kým sa dá existovať.
Vsak je uplne normalne, ze je spotena. Kazdy sa spoti. Nic sa jej nestane, ked bude v tych tepach behat aj spotena
My sme chodili, a chodíme von aj keď je také teplo. Nejdeme do mesta na betón, ale niekde pod stromy, prípadne na kúpalisko, aspoň nohy do vody .. vyzliecť do plienky, prípadne nohavičiek/slipkov a to,že sa deti potia, je normálne. Absolútne by som netravila leto zavretá doma len preto, lebo je teplo 😃
Vsak chodte sa kupat doobeda aj poobede, no mna by asi slahlo byt doma furt 😂 my chodime od 9:30-12 a potom od 15:30-18 😊 top pocasie na jazera/kupaliska, alebo napustit maly bazen na balkone/zahrade
Kludne treba ist von do tej 10:00 a potom vecer. Ona je spotena aj preto, lebo je cez den v 25 stupňoch a vecer idete von a je stale 30 stupnov. Je to aj dost teplotná zmena. Na druhu stranu je potenie telu prospešné, len treba viac pit,
Rano o 8
@jesenzima Presne aj my to tak máme :D Však ja nechápem, že by som synovi povedala, vieš čo nejdeme von, lebo vonku je leto a vtedy sa chodí len večer vonku :D Veď však ak idem von, tak si dieťa poriadne natriem, dám mu vždy niečo na hlavičku a vždy vodu so sebou berieme ...
My tiez chodievame 2 krat denne von. Len teraz ked su 30tky to je katastrofa. V zime si dieta obleciem, tak zima nam nevadi. Ale toto teplo je smrt. No nic asi si zacnem nastavovat budik na najblizsie dni, aby sme o 7mej uz vyrazili von. Lebo Vam sa to povie, ze mame ist normalne aj ked je 30 stupnov. Dcerka ma po chvilke mokre vlasky a aj oblecenie a uz len na ruky sa pyta. Tak to taka prechadzka... Doma mame klimu, uplne super. Len ten cerstvy vzduch nam teraz chyba
Môžete ísť aj niekde do tieňa, do parku, do lesa, k vode
chod proste ráno, 30 stupnov v tieni v lese, v parku sa dá pekne vydržat
musíš ju zvykat aj na teplá, to potom čo ti bude robit ked v škôlke deti chodia o jedenactej vonku , prípadne sa prechadzaju po meste v tom speku s flaškou v ruke
že je spotena je normálne, zase stále v klime tiež nie je dobre byt cely den
proste je teplo .klima cely den nie je riešenie
Ale tieto teplá, to je záležitosť, s ktorou sa musíme naučiť žiť. Je to tu už roky a aj bude. Každý sa potí a deti často viac ako dospelí, treba viac piť, vyhnúť sa kritickým časom... iné ti nezostáva. Radia ti tu ženy s deťmi, ktoré majú rovnakú situáciu.
My sme prave teraz vonku, vyrazili sme o 8:30 a cca o 10:30 pojdeme domov. Mala mi spi v kociku, na slnku je naozaj teplo ale v tieni pod stromami je tak 23-24stupnov ze je fakt prijemne. Hladam si trasu tak aby bol tien a aj ihrisko v tieni. A to sme v Ba cize cez den ma byt 33. Potom pojdeme uz len na terasu po 16:30 ked tam bude tien a osviezime sa v bazene
mam 2 a pol rocnu a keby som s nou zatvorena vo vnutri v dome do vecera, rozoberie mi dom na tehly. poniektore tie tepla strasne prezivate. neviem, ako ziju matky s detmi v juznych krajinach, kde su take teploty 8 mes.z roka. ked tu je teplo zatial par dni a uz sa pre niektore neda fungovat. kup dietatu lahke lanove saty, aby ju prefuklo z kazdej strany, spoti sa menej. a ked sa spoti, tak ju osprchujes. moja je spotena mam pocit, ze cely den a aj tak sme mimo obedneho spanku nonstop vonku. kvalitne SPF, pokryvka hlavy a snazit sa byt v tieni. o 10 rokov budu v nasich koncinach bezne teploty aj 40-ky, musime to prijat ako fakt a zit aj v lete, nielen cakat na jesen.
@matkahelka Dietatu sa treba aj doma venovat a nerozoberie ti dom 🙂. Je milion roznych hier. A samozrejme aj viest dieta, aby sa vedelo aj same zahrat kym varis, upratujes, peries. Ale tak zase je jednoduchsie vypustit dieta von, a ono beha a same sa prehra aj 3 hodiny.
Autorka, ked si s dietatom von, tak sa mu nevenujes? No, aj to je sposob, asi Tvoj😉
My sme v lete stále vonku. Od dcerinho malého mala. Tiež si neviem predstaviť sedieť doma a chodiť von až večer. Nechodíme na priame slnko, ale do parku, na ihrisko kde sú stromy, k vode...
dakujem za rady, pri prvom dietati som tiez rozdavala taketo mudrosti. az sa mi to vratilo pri druhom dietati, ktore pri ZIADNEJ interierovej hre nevydrzi dlhsie ako 3 minuty. a sama ani tie 3 minuty. este aj lego skladame vonku SPOLU, lebo postavickam z lega musi dat papat travicku. este si asi nepocula o narocnych detoch. bud rada. a srdecne ti prajem, aby sa ti to nevratilo pri dalsom dietati. PS: ano, vypustim 2 a pol rocne dieta na 3 hodiny von o 3 hod.po nom dam vyhlasit patranie, ja medzitym nakupim, stihnem nechty aj kadernicku.
Byvame na severe a kym doobeda varim alebo upratujem, sme dnu. kazdy den sme okolo obeda na chvilu v bazene, potom sme v tieni, podvecer opat bazen. Da sa najst tien, ale cely den vo vnutri by som nevydrzala
Ja som chodila v lete na rodičovskej so synom často na kúpalisko, tiež k jazeru do tieňa, tam sa hral pri vode. Na dvore sme mali malý bazénik, kde sa člapkal. Taký malý, alebo plastová vanička sa ti zmestí aj na balkón. Dá sa ísť aj do parku, všade kde je tieň. Tiež sme v lete občas chodili do klimatizovaných detských centier. Normálne si ráno aj podvečer pobehal a chodili sme von. Keď sa spotil, doma som ho pred obedným spánkom osprchovala.
Chodím so synom normálne von počas celého dňa, cez najväčšie obedné palavy sme dnu. Tiež si neviem predstaviť, čo by som robila celé dni so synom doma do pol ôsmej, môj syn by nevydržal, sám by sa pýtal von. Okrem toho si nemyslím,že je zdravé, aby dieťa bolo celý deň v klimatizovanom priestore. Dieťa sa spotí, aj ja sa spotim a čo, veď tečie nám voda doma, umyjeme sa. Syna poctivo natieram opalovakom, snažím sa vyhľadávať tieň.
Chodíme von normálne doobeda to nie je také strašné, a poobede tiež v podstate normálne. Zvyšujeme pitný režim a uprednostňujeme pobyt pri vode. A že sa dieťa spoti? Veď pri tejto teplote sa potí každý, behajúce deti nevynímajúc.
myslím že by si dieta mala naučit aj bez klimy byt, pretože neviem ako inde ale ja klimatizovanu škôlku alebo školu ako skutočne nepoznám
choďte von rano do takej 10tej hoci je na teplomere 30 st. vzduch je super da sa vonku fungovat uplne v pohode, nie je este vzduch prehriaty. vecer je to o drzku. vcera sme mali cez 30 st. vonku aj o polnoci. dôležité je ze doobeda ked si vonku pofukuje vetrík co ta chladi vecer uz je horúci a neschladi vas. takze doobeda urcite von. drzim palceky