Ako často sa majú sprchovať deti?

15. máj 2023

Ahojte od akého veku by sa mali deti sprchovat denne? Ja mam 5 ročného a je vo vani každý druhí, niekedy tretí deň, a moja svokra na to že to je malo, taký veľký chlapec by sa už mal denne pred spaním sprchovat 🙄

kkovacovak
15. máj 2023

Od narodenia sa moje dieťa kúpe alebo sprchuje každý deň. Je to večerná rutina. Aj deti sa potia, kakaju, cikaju takže svokra dala celkom fajn pripomienku

thereisabear
15. máj 2023

Každý deň.

viestta
15. máj 2023

Od malička ma hygienu denne, keď nie kúpeľ tak sprcha. My chodíme do postele cisti

autor
15. máj 2023

@viestta aha nevedela som že decko v zime ktoré sa nehrá vonku v blate je nejak extra špinavé 😃 ako keby každý druhý deň vo vani nestačilo, v lete keď sme cely deň vonku sa samozrejme sprchuje každý deň

henka123123
15. máj 2023

Kazdy den obaja sa sprchuju..nemame vanu

podmostom
15. máj 2023

My to máme podobne ako vy. Starší, 13, niekoľko rokov každý deň, už aj smrdí ako capko, inej cesty niet. Mladšia 8 sa zatiaľ nekupe, nesprchuje každý deň. V lete áno. Ono že aj pre pokožku je lepšie, keď sa neumyva každý deň, tak ja tú menšiu teda ešte toľko nedrhnem. Urob si podľa seba. Ak sa malý neufula, nespoti veľmi, nič sa mu nestane keď sa niekedy neosprchuje.

januska12323
15. máj 2023

Veď rob ako ti vyhovuje.

x_mery_x
15. máj 2023

Od narodenia do dvoch rokov sme kupali kazdy den aj by sme pri tom zostali, ale sme sa prestahovali, maly zacal mat ekzem, mame strasne tvrdu vodu, tak kazdy druhy den sa kupe ma 3 roky.

vamajka
15. máj 2023

od babatka kazdy den i ked teraz sa doporucuje kazdy druhy no ja som umyvala kazdy den

andreatytler
15. máj 2023

Ja mam 3.5 rocneho a myslim ze kazdy den je vela. Ak nie je vyslovene spoteny alebo zaspineny tak kludne aj kazdy treti den ho kupem. 5 rocneho by som tiez tak isto kupala.

kkovacovak
15. máj 2023

Prečo sa vôbec pýtaš na názor a keď ti tu všetci píšu že sa ich deti sprchujú denne, tak sa na niekoho osopíš že tvoje dieťa v zime nie je špinavé. Tak asi ťa sklamem ale je. Koža sa neustále ošuchuje a vymieňa, deti sa hrajú, potia sa, v dome je prach atď atď.

mediana
15. máj 2023

Veď ale intímne zóny musia byť čisté každý deň... moja dvojročná aj keď vymýšľa, že sa nechce umývať, vždy ju umyjem zdola aspoň vodou v umývadle. Ja osobne by som nezaspala bez sprchy.

nataly420
15. máj 2023

Každý deň 5 krat nie ? A najlepšie zakaždým natrepať na seba plno chémie 😅 a potom sa natierať krémom 😅 a čudujeme sa prečo mame ekzem a mykózy… každý druhý den cez zimu mu uplne staci. Áno dospelí a obézni by sa mali každý deň

lorin29
15. máj 2023

V chladnejsom počasí každý druhý deň 🙂🙂keď je už teplo tak každý deň

deedol
15. máj 2023

kazdy den. pre mna je to nielen o cistote/spine (aj ked samozrejme aj o tom, hlavne intimne miesta), ale aj o zvyku, nech potom dodrziava hygienu, aj ked bude v puberte, v dospelosti... vzdy si spomeniem na temy z MK o dospelych chlapoch (hlavne), ktori sa neumyvaju...

terina25
15. máj 2023

Raz mesacne postaci 🤣🤦‍♀️

nataly420
15. máj 2023

@kkovacovak vies aj ta koža má ochrany film ;) takze ta by sa preveze nemala drhnut každý deň a prach ? Veď nepracuje niekde naprašenom prostredí cely deň :D

matabb73
15. máj 2023

Ja som dcéru sprchovala tiež len raz za dva, tri dni. Mala atopický ekzém a aj čistá voda jej veľmi vysušovala kožu. Keď bolo treba, umyla som jej častejšie len chodidlá a riťku. Ona sa vôbec nepotila do asi 9 rokov kým jej nezačala puberta. V lete som ju umývala častejšie keď chodila von. To aj denne.

slavka1988
15. máj 2023

A to musí byt špinavé aby sa osprchoval? Každý deň kaka cika aj jemu je prijemne keď tieto partie umyje každý deň ,vy sa sprchujete len každý tretí deň? Alebo prečo to robíte dieťaťu ?

viestta
15. máj 2023

No hlavne, že len ja som ta poburila🤩

pribinak
15. máj 2023

Od narodenia každý deň.

Však nemusí byt upotene tak že z neho leje pot, ale cika kaka a to je dosť veľký dôvod na sprchu
Navyše nohy sa potia v ponožkách, pancuskach, papučiach

Veď to nemusí byt hodinové clapkanie vo cani, stačí krátka 5 min sprcha

Svokra má pravdu 😝😝😝

kkovacovak
15. máj 2023

@nataly420 nikto tu nič o drhnutí kože nepíše. Čo má umyvanie s ochranným filmom kože?

viestta
15. máj 2023

@nataly420 nie pri každej sprche je nutný liter chémie. Stačí opláchnuť čistou teplou vodou, ale opláchnuť treba.

kristina2412
15. máj 2023

Každý deň . A aj v zime. Práve v zime sa tešia obe deti do teplej sprchy viac...v lete je často nutné sprchovať sa aj dvakrát denne. Problémy s kožou žiadne nemajú.

nickpick
15. máj 2023

@nataly420 ak si cosi vybavujete z hodin chemie tak aj ta voda ktoru pijete a aj ten vzduch co dychate je chemia…nikomu kto nie je atopik alebo tazky ekzematik mydlo neskodi (ani viackrat denne), potom sa cudujeme ze aj v roku 2023 v mhd ide clovek skapat od zapachu, lebo cistota pol zivota vsakano…..

matabb73
15. máj 2023

@viestta aj čistá voda obsahuje chlór a ten kožu vysušuje. Mojej dcére stačilo opláchnuť čistou vodou a mala červenú kožu. Deťom s atopickým ekzémom sa vyslovene neodporúča kúpať každý deň. A čuduj sa svete, vôbec nie sú špinavé a nesmrdia.

pribinak
15. máj 2023

@nataly420 drhnut kožu? Čo je to robotník zo stavby či čo?
Dieťa umyjem čistou vodou a na imtimme partie použijem detské mydlo

Žiadnu tortúru s drhnutim kože nikto podstupovať nemusí

nickpick
15. máj 2023

paralelne tu prebieha tema - muz sa nechce sprchovat, asi ho v detstve rodicia sprchovali tiez len v nedelu…. tolko k navykom …:D

h2
15. máj 2023

To tu fakt bude každý deň diskusia o sprchovaní, umývaní vlasov a podobne? To naozaj sa niekto musí ísť poradiť na koňa o týchto základných veciach?

bajka16
15. máj 2023

@nickpick presneee pravidelne téma o nehygienickom chlapovi 😃 veď to všetko sa vytvára v detstve.
K téme. Áno aj deti sa potia a áno aj keď sú iba doma. To sama vidím na svojich po celom dni. Neviem si predstaviť ich neokupat pred posteľou. Ale tak každý po svojom no 🤷🏻‍♀️