ahojte chcem sa spýtať ako často periete bábätku oblečenie napríklad keď jeden krát použije hneď periete malo bytoč takto byť je to tak správne ďakujem pekne za vaše názory
ja ked som mu nieco jeden krat obliekla a vobec nic tomu nebolo,tak som to ulozila pekne naspat do skrine a tak robim dodnes...nerobim z toho tragediu... 😀
ked bola uplne malinka tak ano, teraz jej dam aj dva dni po sebe to iste, ale u nas nic dlho ciste nevydrzi takze prezliekam aj tri krat za den. ale pokial ideme napr. na navstevu a ma svetrik ktory tam nepospinila tak nechapem dovod prania.
😀 no pri prvom peries vsetko a stale, vymienas vsetko podla mody aj niekolkokrat denne. Pri druhom uz staci jeden outfit za den, pokial sa samozrejme neogrcka, neprekaka. Pri tretom a viac to uz robis ako by to normalne byt s pochopenim, ze je to predsa nehybny novorodenec a pokial sa nezaspini je lepsie mat veci opakovane, lebo nasiaknu maminou vonou a to je pre ne to najvonavejsie na svete 😉
ja som prala podla potreby.. ked sa nepogrcal, neposlintal a neprekakal tak som nechala aj dva dni 🙂 viac v tom istom nevydrzal, skor to bolo tak, ze denne som prezliekala aj 5krat...
Hm, no tak ako so sebou som to vždy riešila - akonáhle to bolo akokoľvek ušpinené, prepotené alebo "nevoňavé", dala som prať, ak nie, tak naspäť do skrinky...
ked sa mi nazbiera koš na pranie ( niekedy je to aj každý den, niekedy aj kadžý druhý, niekedy v jeden den aj dve várky) tiež po každom prezlečení hádžem do koša, neodkladam do skrine, aj ja sa denne viac krat prezliekam ak sa spotim alebo niečo vyprážam, či okvapkam ) proste mi to vadí....a nikdy to už spať nedávam do skrine 🙂 ale hádžem do práčky
Tak ja som sa dopracovala k tretiemu uz pri prvom 😀 @briketa
Elianka ako krpec negrcala a neprekakavala, ani neprecikavala nic, takze vacsinou mala jedno oblecko od kupania do kupania (kazdy druhy den), lebo aj tak furt nosila overaly pre babatka. Cca od 3.mesiaca som uz rozlisovala den a noc, takze overaly boli na spanie a cez den mala vacsinou body a daco. Prala som opat podla zaspinenia a vone 🙂 dnes periem rozhodne viac ako ked bola malinka 😀
Ale naspat do skrine nedavam, ja mam vzdy jedno vyhradene miesto, kde su prave nosene veci v danych dnoch a po nejakom case vzdy celu kopku hodim do pradla, ci je to spinave alebo nie, ci je to este vonave alebo nie 😀
Pokiaľ sa malá neogrcala, tak som jej oblečenie dávala vždy po kúpaní čisté - kúpala som tak raz za 2 dni. Asi po mesiaci som nabehla na nejaké to pyžamko. Teraz mením oblečenie podľa potreby, niekedy aj 2x za deň, niekedy aj 3 dni má to isté, pokiaľ sa neušpiní. Veci, ktoré práve nosia, mám uložené mimo ostatných vecí, takže vždy viem, čo je naozaj čisté a čo už nosené.
ja menim precikane, spinave veci od jedla a podobne. po kupani dam vzdy ciste. periem tie spinave ked je cas, niekedy sa to nakopi ked nie je cas tak az vsetko potom. ale ak je oblecenie len obnosene ze mala to nejaky cas pol dna alebo tak tak vacsinou odlozim do prebalovaka a ked sa zaspini alebo zamokri tak jej to dam, vsak netreba stale prat, oblecenie sa potom nici.ale ja aj tak periem viac ako treba si myslim :D
my máme reflux takže niekedy 3-4x krát za deň prezliekame 😒 a prieme non-stop a ak sa aj nahodou neogrcká tak večer po kúpaní dávam čisté 😉 predsa spinká niekoľko krát denne spotí sa, takže neodkladam späť do skrine -)
Meacnemu babu je jedno ci je v zelenom alebo cervenom, hlavne ze mu nie je zima a pre mna ako matku bola este rozhodujuca cistota - takze ked sa ogrckalo, precikalo, prekakalo tak som menila a samozrejme po kazdom kupni ale ja som nekupala kazdy den ale aj tak pri velkom stasti nam jedno oblecenie vydrzalo aj jeden den 🙂
ja som prala az kym oblecenie dieta neogrcalo, neposralo. nikdy som neprala raz oblecene. naco? ved je to neekologicke, nesertrne. a teraz im hovorim, ze maju narok na jedny ciste handry na den (mimo ogrcanych a okadenych - ked sa nahodou stane). co som robot a moje deti vykladne babiky??
pokial nieje ogrckane alebo precikane prekakane, tak podla mna netreba, jasne ze nebude tyzden v tom istom 🙂 vacinou aj tak nieco vyvedu 🙂
Ja mam akurat 5 tyzdnoveho synceka (druhe babo) - na noc spinka v pyzamku (overal) - ten menim cca kazdy 2 - 3 den, lebo obvykle si ho trosicku ogrcka, pripadne pri prebalovani ocika, alebo mu nan natecie mliecko, ked mu vyteka z pusinky, ked nestiha hltat 😉 Cez den mava body a dupky, to menim podla potreby, bud ked si to tym svojim sposobom zaspini (ogrcka, ocika, okaka...) alebo cca kazde 2 dni, ked uz to je trosku take ulezane, trosku pokrcene... proste "opotrebovane" 🙂 Vtedy to davam do prania, obvykle periem, ked sa mi nazbiera aspon na 1/2 davku prania.
Pri takom malom babatku menis oblecenie dost casto, ked sa prekaka, pogrcia. Ak sa to nezababre tak v pohode to mozes pouzit aj 2-3 dni.
ja som menila aspon spodnu vrstvu kazdy den, teda bodynko a pancusky vzdy pri kupani a vrch podla toho ci bol spinavy ale viac ako dva dni by som takemu malickemu nenechala
ked sme boli cely den doma tak som neobliekala maleho každu hodinu napr. ked sa vytiekol mliečko, alebo pri grckani troška mliečka im vytiekol z ust, ale skoro každy 2-3 den som prala veci zvlašt pre dieta a zvlašt pre nas dospeleho....
Podla mna ked sa pytas ci je to spravne...tak ani nie... lebo každym praním použiješ aj prašok ...takže doležitejšie je aj 2x vypláchať spočiatku.... Pokial dieťa nemá reflux a naučíš sa dobre baliť do plienky a často ich meniť tak to nebude hned ale možeš kludne par dni nechať to iste... Uvidiš sama, či bude spotene a pod... a hlavne napr. vonkajší overal pod. tak to ja som prala aj 1x za 2 týždne... ved to dávaš len do kočíka na už poobliekané babatko....Bodynka či dupačky podla potreby...
Nedá sa povedať čo je spravne a čo nie.... Sama ,,oňucháš" či uvidíš....
Tiez som sa k tretiemu prepracovala hned pri prvom 🙂))))))) On ten novorodenec sa velmi nema kde zaspinit, pokial sa neprekaka ci neogrcka, tak nevidim dovod kazdu chvilu menit oblecenie. Veci na spanie mu od narodenia nechavam dva -tri dni, veci na denne nosenie den - dva. Na von ho neprezliekam do nicoho speci, v lete isiel v tom, co mal na sebe a teraz v zime mu na to este hodim nejake dalsie vrstvy. Akurat uz papa prikrmy, takze to si toho prezliekania niekedy uzijeme. Ale na to mas este cas :D. Inak ja som hnila aj zehlit, takze vzdy som vsetko len oprala a rovno poskladala. :D :D :D
Jo a ked periem, tak vzdy davam plachanie navyse. Aby sa poriadne ten prasok z oblecenia dostal prec.
ja som oprala aj perem vždy čo vyzlečiem detom.nikdy neodkladam .a ked boli uplne babetka aj niekolko krat za den ked bolo treba a večer po kupani čiste.a všetko žehlit nasjlepšie sa vyhne ekzemom.a perem zvlaš ešte stale a v detskom prašku persil sensitive gel a avivaž coccolino 🙂
Tak my budeme asi za spindirky, ale domace oblecenie neprezliekam, pokial si uspini jedlom. Do prania hodim az pred vecernym spanim. Dva tri fliacky ju nezabiju. Pokial ideme medzi ludi, tak ju prezleciem. Pyzamko menim tak raz za 3-4 dni. Domace oblecko, ak si neuspini menim tak raz za 2-3 dni.
Ja som kupala malu kazdy den, takze kazdy den som davala ciste oblecenie. Ak sa pocas dna pogrckala, alebo prekakala, tak som prezliekla aj cez den. Teraz uz, ked je vacsia, neriesim nejaky fliacik od jedla.
ano ja periem jeden krát oblečené a do práčky, aj keď to majú na sebe hodinu, a to od narodenia až do teraz keď sú starší