Ako často má kakať dokrmované bábätko?

kmh1010
1. jan 2017

Baby maly ma 2 mesiace, je kojeny ale aj dokrmovany Sunarom premium a nekaka kazdy den. Zozaciatku som sa bala a hned na druhy den som mu davala rekt. rurku. Dnes to uz je 2den co nekakal, no netlaci, tak neviem ci ho mam nechat alebo mu mam pomoct, lebo sem tam si aj poplackava a to je aj najedeny aj prebaleny. Davam mu kvapky vigantol. Cvicime vzdy ked nas napadne (raz do dna urcite).A mam doma aj probio fix. Mam mu ich skusit dat? Cim to moze byt ze tak malo kaka?Je to ok alebo co mam skusit? Mozno sa chytatevza hlavu ze sprosta otazka ale som mlada mamicka neskusena a budem vdacna kazdej rade a skusenosti 🙂

kitty88
1. jan 2017

Neviem ako casto dokrmujes, kolko um denne vypije, ak len napr. 1-2 razy do dna, tak je to ok, nemusis sa bat 🙂 starsiu dcerku ked som dokrmovala popri kojeni, kakala raz za 3-4 dni, vsetko bolo inak v poriadku.

lexilaracroft
1. jan 2017

Nasa ma7 mes a dokrmujeme kasickami raz denne normalne pije SMA2 mlieko a na noc zahustujeme a vecsinou kaka iba v noci ked sa uvolni brusko rano sa zobudi pokakana a po poobednom spanku raz

slavka1811
1. jan 2017

moja mala bola mesiac kombinacia materske ,umele- umeleho bolo vzdy viac kedze som len odsavala bo mala kvoli velmi nizkej porodnej vahe sa neprisala a moje prsniky neboli kamarati s odsavackou. Niekedy sa stalo , ze nekakala aj 4 dni.Ja som bola uplne z toho vyplasena a kazdy den mala v zadku rurku a ona bola kludna,tvrde brusko nemala ,nejavila nijake znamky nepohody a ked bolo treba,vykakala sa bez problemov.Ale najcastejsie bolo kako kazde dva dni.Ale potom som uz krmila len umelym a nastali zo zaciatku problemy. Nekakala tiez aj 4 dni,a boli bolesti,plac, tvrde brusko-takze kolikovy ritual ako to ja nazyvam na dennom poriadku.Potom som sa uz na to nemohla pozerat ako kazdy den trpi, tak Vigantol len rano,vecer robil galibu velkuuu, ProbioFix najlepsie probiotikum na svete-keby viem, ze sa moze uzivat od narodenia uz aj ho berie a ked mala asi 1,5 mesiaca som zacala davat, na vecer Espumisan-zacala som 5 kvapkami a prdiky, ktore nas stale trapili sa upravili

kmh1010
autor
1. jan 2017

Davam skoro po kazdom kojeni um. To je ok tiez?😕

kmh1010
autor
1. jan 2017

My sme mali eslumisan aj probiofix, vysadila som to lebo myslela som si ze prave z toho nekaka ale ked som to vysadila to iste..mozem skusit davat len samotne probio? Inak a nam kazala dr davat 25kvapiek espumisanu, ty si davala len 5😲?A veru vigantol mame tiez osvedceny ze len doobeda, lebo vecer rev ako ozivot 😔

lexilaracroft
1. jan 2017

@kmh1010 ja myslim ze by si mala raz kojit raz davat mlieko lebo takto sa prejeda teda podla mna

slavka1811
1. jan 2017

pokial si to miminko vyzaduje hej. Nikde nieje napisane, ze sa materske nemoze sucasne s umelym.Doba pokrocila, umele mliecka, su sice umele ale su uz velmi podobne materskemu.

lexilaracroft
1. jan 2017

@slavka1811 Asi si musi uz iba zviknut brusko
@kmh1010 ako dlho ho dokrmujes aj mliekom

slavka1811
1. jan 2017

@kmh1010 -probiotika je potrebne uzivat dlhodobo a aby boli viditelne ucinky, tak si treba na ne pockat.Vacsinou to trva mesiac ale pri ProbioFixe uz za dva tyzdne bolo vidiet lepsie vysledky,a co sa tyka Espumisanu, aj mne kazala pediatricka 25kvapiek ale mala nemala ani 3 kila a to sa mi zdalo sakramentsky vela.Vsak by to ani z lyzicky nescucla-teraz ma 6,5 kila a davam jej ich 2x do dna po 10kv. a bohato staci

lexilaracroft
1. jan 2017

Len moja skusenost. Prvu dcerko ked som zacala davat aj flasku tak mi prsnik odmietala a prestala som kojit po 5 tyzdnoch co ma mrzelo. Pri druhej dcerke som sa zase kojenia nevedela zbavit. Flasku nechcela ani bohovi radsej isla z cecku rovno na presnidavky lebo bola furt hladna a materske jej nestacilo tak uz som v troch mes davala kasicky

slavka1811
1. jan 2017

@lexilaracroft -hej hej , mas pravdu,brusko si musi zvyknut,ale je 21. storocie a ked sa da pomoct preco nie. Nie je nic horsie ako sa pozerat na ubolene a utrapenie telicko :( Ale ten pocit poznate urcite kazda

lukyazojka
1. jan 2017

Ja by som kojila na poziadanie..kludne aj kazde 2 hod..ak by vydrzalo babo 2 hod , pospinkalo by si .. tak by som nedokrmovala..ak by som mala pocit ze je hladne, dal by. som napr davku Sunaru plnu..a potom koljila az keby bolo hladne..proste by som kojila co najviac. Probio fix davaj kludne, pravidelne napr doobeda v rovnaky cas..Espumusan je tiez v pohode 10 kvapiek ti bude uplne stacit..napriklad dat hned do zarobeneho sunaru do flasky,mne sa osvedcil aj Sab simplex..ten som dava ked mala malicka 2-4 mesiace..napr po kojeni som jej nakvapkala 7 kvapiek na cumlik a zabralo. Niekedy je to aj o tom ze musis sama zistit co na tvoje babo najviac plati, a cisto kojene deti nemusia kakat aj tyzden..takze ak viac kojis ako prikrmujes tak stolica za 2 dni je v poho. Hlavne nesmie mat tvrde, nafuknute brusko..Nestresuj sa , viem ze sa trapis spolu s babom ked place, ale tym sme si presli asi vsetky. Masiruj bruško, zavinuj napr. do ulitky, cvic s rucickami, treba dat poriadne odgrgnut...je toho vela co mozes vyskusat.. neboj zvladnes to.😉

betka269
1. jan 2017

@kmh1010 nám robil vigantol zle, museli sme prejsť na deevit,je drahší ale v už je lepšie a dávame biogaia, ooo a z akej vody robíš mliecko? Nám robila zle lucka a aj z vodovodu v meste (tvrdá voda) doma u našich vôbec nemajú vodný kameň,tak nosíme vodu od nich,a odvtedy kaka sám predtým to iste ako ty 🙂

sykorkauhliarka
1. jan 2017

kludne vyhod vigantol a kup jamieson baby D ..kakat nemusi kazdy den..ked si myslis ze ho skruca z prdov moze to byt aj vigantol....

lukyazojka
1. jan 2017

@betka269 presne ..riesila by som prvy vigantol... napr.mne hned v prvej poradni odporucila pediatricka Devit.. teda neviem porovnat aka by bola mala s Vigantolom,celkovo s bruskom mame min.problemy.

sykorkauhliarka
1. jan 2017

@lukyazojka ja som sa bala len skusit vigantol hned som ho zahodila :D a to som ani nevedela ze kolko vela babatkam robi zle

slavka1811
1. jan 2017

ja som tiež prednedávnom čítala článok o negatívnych účinkoch Vigantolu a ďakovala som ,že mojej neškodí( dávam jej ho len ráno) a nemusím zas skúšať nové lieky na nej

kmh1010
autor
2. jan 2017

Dakujem za ospovede baby 🙏 🙂
@lukyazojka ja by som najradsej len kojila..skusala som to vela krat ze len kojit ale on je strasny hladosko a ja mu dokazem dst len cca 60ml. To by musel byt kazdu hodinku na mne to by mi nevadilo ale mne sa po tej hodinke to mlieko ani nedotvori aby sa napapal. 😕
@slavka1811
@sykorkauhliarka
@lukyazojka
@sykorkauhliarka malemu davam odnarodenia lucku.vyskusam ine. Voda z bodovodu mu nemoze uskodit? Treba ju prevarat ze? A este ak chxem zmenit kvapky nemusim to hlasit dr? Prepacte esteraz za blbe otazky ale ja sa radsej spytam ☹
@betka269

lukyazojka
2. jan 2017

Netrap sa pre to dokrmovanie..vela maminiek to tak robi a maju zdrave spokojne deticky..ak chces zmenit ten vigantol tak skus brnknut obvodnej ci s tym suhlasi a vymen ..napr. ten Devit sa dava priamo takym davkovacom do pusinky..nemusis na lyzicke s mliekom.. musis si ho ale sama kupit..ale vydrzi dost dlho..

sykorkauhliarka
2. jan 2017

moja doktorka ani nevie tvarim sa ze davam vigantol d ako d

evittam
2. jan 2017

@kmh1010 Nie,nic nemusis nikomu hlasit😉. A dojcensku vodu nekupuj-zbytocne peniaze-platis 2x za to iste-za vodu z vodovodu,ktora este nikto nevie kde a ako dlho stala v PET flasiach.

slavka1811
2. jan 2017

ak je potrebne dokrmovat, netrap sa tym a dokrm umelym mlieckom,prvorade je aby bolo miminko najedene, ja kupujem dojcensku vodu akejkolvek znacky,pouzivam ju do mliecka,do cajiku, na prikrmy,ked jej parim zeleninu...aj tu prevaram nonstop uz od narodenia-nerobi mi to problem,hlavne nech malej nic nieje.nechcem nic zanedbat, neviem ako je to s klasickou vodou z vodovodu,ci sa smie abo nie, ale ak chces pouzivat, tak urcite prevaraj, ak chces vymenit Vigantol,myslim,ze nemusis nic ohlasovat pediatrovi,v lekarni ti povie lekarnik ake su alternativy Vit.D, ktore su vhodne pre babatka a je to uz len na Tebe aky kupis.Bo vsetky ostatne su uz asi len volnopredajne

sykorkauhliarka
2. jan 2017

@slavka1811 dojcenska voda je iba marketingovy tah ked prevaris vodu z vodovodu pitnu samozrejme tak sa nic nestane ...vari si sa uz niekedy otravila ? urcite pijes vodu z vodovodu

kmh1010
autor
2. jan 2017

@slavka1811 a ked prevaras dojcwnsku vodu nerobi sa ti na nej taky povlak ako kamen? Neviem co to je..aj som skusala ine vody, vsetky to maju. Tak som prestala prevarat a davam normalne.

sykorkauhliarka
2. jan 2017

@kmh1010 asi to bude tym ze vsetky vody obsahuju minerali

slavka1811
2. jan 2017

samozrejme ze voda z vodovodu je nezavadna, tam ide o obsah mineralov, v dojcenskych vodach je ich znizene mnozstvo,adekvatne k detskemu organizmu, aby detske oblicky tolko netrpeli,hej ked prevaram zostane biely povlak v hrnceku,myslim,ze to bude Vapnikom

kmh1010
autor
2. jan 2017

@slavka1811 tiez som bola stale v tom ze to je vapnik 😊

slavka1811
2. jan 2017

@kmh1010 hadam je, ci? 🙂,ak vie niekto spravnu odpoved,sem s nou 🙂

simi1871
1. feb 2019

Poraďte mi...mi máme 3m zachvilu .....malú som odstavila od prsníka vcera lebo som išla na CT pila som saraticu ...teraz ju kŕmime len sunarom.Od od stredy večera nekakala.Je to normálne?

frederika2011
9. dec 2020

A