Ako často má kakať 5-dňový novorodenec?

veto2
24. okt 2019

Ahojte prosim vas ako casto kakaju novorodenci napriklad 5 dnovy? Je normalne aj po kazdom jedeni? Papa umele mliecko zatial nemam materske mlieko. Dakujem

danulienka78
24. okt 2019

Moja kakala po každom jedení a niekedy ešte aj medzi jedeniami. Aj som jej dávala probiotika, ale aj tak stále kakala aj 6x za deň. Trvalo to tak 5 mesiacov.

pininka1
24. okt 2019

Po piatich dňoch nemáš žiadne mlieko? To už je dosť neskoro, treba stále prikladať, ale ozaj tak aby dieťa ťahalo poriadne. Ale k veci, moja kakala pri každom dojčení, alebo kŕmení, to sa neskôr upravi.

nikpa
24. okt 2019

@veto2 áno, teraz je to normálne že kaka po každom jedle

pribinak
24. okt 2019

Je to OK. Saci a vyprazdnovaci reflex su velmi prepojené. U dojčiat je uplne bezne, ze sa pri papani alebo tesne po nom pokakaju.

julianadrx
24. okt 2019

Ahoj, je to rôzne ale je to bežné, dcérka kakala stále po každom jedle a synček mal obdobie kedy kakal raz za 10 dní ... dojčený obaja a obe situácie boli v poriadku i keď som veru stresovala a konzultovala s lekárom

asia83
25. okt 2019

@pininka1 Mne sa spustilo až na 6. deň a vôbec som neprikladala, keďže som si myslela, že mlieko nemám. Dojčila som dva roky s dokrmovaním Sunarom.