Ako často kúpete v lete bábätká?

atislava9
16. jún 2019

Ahojte

Prosim vas, ako casto kupete deticky v lete? Resp v tychto horucavach? Hlavne tie len niekolko-mesacne. Mam 4-mesacne babo a samozrejme, ze je po celom dni v kociari, na rukach, ci hracich podlozkach spotene. Vsade citam, ze denne sa babo kupat nema 🤷‍♀️

Dakujem za nazory🙏

beky1813
16. jún 2019

Pocas horucav, ako boli tento tyzden, som dceru davala do vane ovlazit aj 3-4 krat

vikusjk
16. jún 2019

@atislava9 moja svagrova kupala malu kazdy den aj v zime. Proste mali taky rezim, kazdy vecer vana a spat. My sme v zime kupali kazdy druhy den, v lete bezne aj dvakrat denne. Ty si nepotrebujes dat sprchu? Aj babo sa poti ;) a je lepsie ho okupat, ako nechat ten pot, nech hlavne v zahyboch na nozickach a rucickach (ked niektore deticky su take michelinky) spravi sarapatu potom s dakymi vyrazkami ci zacervenanim.

kristina2412
16. jún 2019

@beky1813 presne ,ja tiež tak,už sa len zobudila a bola celá spotená.

beky1813
16. jún 2019

@kristina2412 ved to, chudatka male, moc teplo pre ich male telicko

renatka100
16. jún 2019

@atislava9 kazdy den v zime aj lete, obe deti

vendulka80
16. jún 2019

Od narodenia kazdy den obe deti. Zima leto. Ked hned len čistou vodou ale aj dospelý ma co robit v takom teple a babo furt v plienke v horúčavách ani nehovorim... ja sama by som si neľahla neokupana

pribinak
16. jún 2019

Kúpala som kazdy vecer po cel rok, ked boli extrémne horúčavy tak aj 2x denne

yanni
16. jún 2019

% deti a kazde sme kupali KAZDY vecer od narodenia. Najmladsie ma 5 mesiacov a jednoducho mame taky rezim. ona sa uplne na to tesi. Uz ked pocuje vodu tiect do vanicky, uz ujuka. Ty sa 2-3 dni nesprchuj. A je jedno, ci je teplo alebo zima. Mne sa starsia dcera narodila takto pred 4 rokmi v juli. V den porodu bolo 36 stupnov. Predstav si, ze aj cerstve 2-3 dnove dieta sa poti. A neokup ho 2.3 dni. Grrrr

bobula46
16. jún 2019

Nám v pôrodnici tiež kázali 2x do týždňa no syn sa narodil v júni, každý ho chytil s upotenými rukami, držal na upotenom tele.... ja som umývala každý deň vodou a každý druhy-treti aj mydlom. Cez deň som ale veľakrát keď sme sa "prechádzali" po byte ovlažila tváričku, ručičky, nožičky (vaničku sa mi nechcelo nosiť vždy do izby a v kúpeľni bola veľká zima aj cez leto)

lindusss2016
16. jún 2019

Aj ja obe deti kazdy vecer cely rok. Obcas vynechame, ked sa nam pretiahne vecierka a moc by nas to zdrzalo pred spanim. Ale to su vynimocne pripady a teraz v lete ich ovlazujem viackrat denne, aj tak su cely spinavy, ked sa na ten pot nalepi prach z vonku

29simona29
16. jún 2019

@atislava9 pred rokom som mala malinké babatko, kúpali sme ho denne od narodenia, nakoľko boli horúčavy a prislo mi to prirodzene, prvý mesiac iba čistá voda, neskor sme použili aj mydielko..nič mu nie je, zdravý ako buk

lindusss2016
16. jún 2019

Ale mydlo som pri babatkach nepouzivala vobec a teraz im len rite mydlim 😂 rucky a na vlasy sampon, ale na telo im nedavam nic

hettinka
16. jún 2019

@atislava9 obe deti som kúpala denne a sú živé a zdravé. V takýchto horúčavách dieťa určite treba umyť.

kristina2412
16. jún 2019

Ja si tiež neviem predstaviť že by som kupala dieťa každý druhý nebodaj každý tretí deň. Nielen že sa bábätko spoti ale si aj často " odgrcne" atď atď. Napriek každodennému kupaniu žiadne problémy ako je suchá koza nikdy nemali.

luliu
16. jún 2019

Od narodenia sa moje deti sprchuju denne, v lete niekedy aj viackrát denne. A tak to bolo aj keď boli babatka

erickatt
16. jún 2019

Každý deň som kupala

yanni
16. jún 2019

@lindusss2016
Ja tiez. Ziadne mydlo ani nic.Len cista voda. Do vyse roka. Potom, ked im trochu vlasy nariastli a zacali sa valat hocikde aj v blate atd. tak potom sme uz aj babätkovsky sprchac/sampon zacali pouzivat.

luccy89
16. jún 2019

Aj cistou vodou, ale teraz urcite kazdy den

candii
16. jún 2019

V týchto horúčavách aj niekoľko krát denne, deti šupnem do sprchy a vlažnou vodou ich schladim a osviezim a ja tak isto.

nikpa
16. jún 2019

@atislava9 v zime nie každý deň ale v týchto horúčavách sa aj tak malé bábätko potrebuje osviežiť. Vec ho nemusíš cochrat mydlom ani dlho močiť. Ja som syna v takých teplach preplachla každý deň a hneď bolo na ňom vidno ako ,,ožil,, a ako dobre mu to padlo.

jamika27
16. jún 2019

@atislava9 daj na svoju intuíciu, nie na to čo sa píše. V zime kúpem malú každé tri štyri dni (teraz 5 mesačná). Ale samozrejme každý deň genitálie osprchujem. A samozrejme pocitovo ak vidím spotené, alebo inak špinavé aj častejšie. Teraz v lete veru vo vodičke aj dva krát do dňa. Hlavne presprchovať, ovlažiť. Mydlá a šampóny minimálne

selest
16. jún 2019

U nas sice neni az tak teplo ale od narodenia sme kupali kazde 3-4 dni. Pomedzi to len oplachli tvar ruky krk a zadok. Teraz uz ma 10 mesiacov a ako beha tak sa viac zaspini. Takze kupeme kazdy den ale vypada to tak ze vlozim do cistej vody rychlo oplachnem a vyberiem. Fakt 3 minuty. Ked som sama len polozim na uterak a olievam ho vodou z krhlicky. Sprchac bez mydla pouzivam len na zadok. Maly mal peknu kozu ale cim viac ho mocime tym viac sa mu susi 😕urcite nemagat kazdy den 15 minut v mydlovej vode

malinajahoda
16. jún 2019

@atislava9 od narodenia každý boží deň malú kupem. Ci zima ci leto. Už to mame taky rituál, že automaticky po kúpaní zaspinká. Alebo aj počas neho. Už v pôrodnici sme si museli bábätká každý deň kúpať. Tak v tom pokračujem a to už bude mať dcérka 16m.

lorela
17. jún 2019

@atislava9 Kúpala som každý druhý deň a v tropických horúčavách každý deň - ráno aj večer.

tanicka124
20. jún 2019

Kocky, odkedy su horucavy, mala po kupani "ozije" a nechce mi zaspat... ma 3 mesiace, vzdy sme kupkali 19.00, 20.00 uz spala ale teraz sa aj hodinu prehraje, odtahuje sa, debatuje a zaspava ovela neskor. Mate nejaku fintu??? :D

bobula46
20. jún 2019

@tanicka124 to aj syn presne rovnako :D u nás fungovalo len kúpanie o hodinu skôr :D no niekedy keď ešte vonku bolo slniečko tak sa mi veru nechcelo s ním tak zavčasu 🙂 a ešte čo odporúčam je masáž po kúpaní, môjho syna to behanie po chrbatiku unavovalo a zatváral pri tom oči 🙂

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz