Ako často kupete novorodeniatko?
Kupavala som kazdy druhy. Teraz ked je horuco tak kazdy den. No nemam novorodeniatko ma 4m. Ale pri novorodeniatku by som urobila tak isto teraz v lete. Ale ked sa narodil, prvych 7 dni som nekupala, a prvy mesiac kazdy treti den.
každý deň... kým nám nezakázali na základe diagn.
V pôrodnici hovorili každý druhý deň, pediatrička povedala každý...kúpeme každý večer, lepšie potom zaspáva 🙂
Kupala som od narodenia kazdy den, urobili sme si z toho vecerny ritual. Dnes ma tri roky a tiez sa sprchuje kazdy vecer.
Každý večer
@vasjar prve tyzdne som ju iba utierala mokrou plienkou a potom kupel kazdy 2-3 den ak netrebalo inak..nam aj dr vravela ze netreba kupat kazdy den... novorodenec sa ti nezaspini ako vacsie dieta...prip viem ze sa robi aj tak ze 1 den dieta okupes iba s vodou resp oplachnes a na dalsi umyjes s mydlom..podla mna kazdodenne kupanie zvytocne vysusuje pokozku
Raz, dvakrát za týždeň (zima, leto) úplne bohate postačilo 🙂
Lazdy 2-3 den. Aj dr. nam tak povedala. Ak zname mi povedali,ze ju nemam macat ako macku. To dieta sa nepoti,nema sa kde zaspinit. Samozrejme pri kazdom prebalovani spodok.
Len dodám, že kupeme len v čistej vode, vo výnimočných prípadoch pouzijeme trochu detského mydla - v tomto sa porodnica a pediatrička zhodli 🙂
@stanulienkat ja som tiez tak planovala kazde 2-3 dni. Ale ked moj sa poti. Niekedy ma az vlasky uplne mokre, a ked papa same kropaje ma. A to ma iba kratke bodycko na sebe. Ked nie je horuci den, vynechavam dni 🤷♀️
Jaj a samozrejme len čistou vodou
Každý deň od narodenia až doteraz. Teraz má 2
áno, čistou vodou stačí. Mydlom sme tak 1x za týždeň, ak bolo treba. Malý drobec sa nepotí ako my, ale ak je teplo tak predsa len vlásky sú polepené, pršteky zapatlané /ten bordel čo tam majú medzi nimi neviem skade 🙂 /, tak preto sme v lete oplachovali. Mydlo naozaj netreba, detská vôňa je naj
@vasjar pri kúpaní ani tak nejde o tú samotnú hygienu ale o to že si bábätko vytvorí zvyk/rituál a začne chápať že sa ide za chvíľku spinkať. Je to fajn kvôli jeho psychike 🙂 Stačí čistá voda, občas kvapka nejakého prípravku a premazať kyselinou mliečnu. Masáž že tiež fajn a bábätko vie ukľudniť a pripraviť na spánok
aj my sme kupali kazdy den, dufala som ze si zvykne, ze je to ritual a pochopi ze sa ide spinkat...ale kdeze 😀 u nas to nefungovalo...
@kkovacovak moj ma ritual, ze zastriem zavesy vzdy pol hodku pred spanim. Mojkame sa spolu v nasej posteli, precitam mu rozpravku dam mliecko a ide do postielky. Takto mi zaspi aj ked vynecham kupanie. A to od narodenia neuspavam. Pekne zaspi sam, do pol hodky je tuhy 😊
@ivinkapink samozrejme na kazde babo plati ine. Niektore deti sa kupani viacej rozsantia.
@sruma to je fajn že sa tak naučil. Každé bábätko je iné. Niektorému nepomôže nič aj keby sa mama na hlavu postaví. Ale to s tým kúpaním má tiež niečo do seba. Minimálne ten pocit z teplej vody a pre novorodeniatko je voda prirodzená z bruška 🙂 Dôležité je nájsť si to svoje čo vyhovuje obom
@kkovacovak samozrejme moj brat si pamatam, toho sme mohli aj kupat, aj vozit, aj cicikat, kolisat aj na rukach mojkat a jednoducho nie a nie spat. Az ked sme boli vsetci KO az potom zaspal. Chuda mama si s nim “uzila”. A on ani poobede nespaval, doma a ani v skolke, este nadal ucitelke co ho upozornuje aby spal 😂😂😂 tato sa tak hanbil ked mu ucitelka dohovarala😂😂
@sruma tak u vás si skôr mama zaslúžila kúpeľ a masáž 😄
@kkovacovak asi tak 😂
@vasjar Prve dva tyzdne sme ho len utierali morkou handrickou. Potom 2x do tyzdna a iba 1x s mydlom. Ale v lete sme ho posadili do vanicky s vodou na zahrade aj kazdy 2 den... neviem ci sa to rata ako kupel.
@vasjar každý večer pred spaním. Dieťa sa rýchlo naučí, že okúpať, napapat a spinkať. Je to raky rituál.