Ako často cikajú vaše deti po odplienkovaní?

maminka172
18. feb 2014

Ahojte dievcata, nie som tu nova, no len nedavno som sa zaregistrovala. Chcela by som vediet, ako je to u vas s cikanim vasich deticiek, kratko po odplienkovani?. Moj syn je uz 2 mesiace bez plienky..Plienku ma len na noc. No od kedy sa naucil cikat do serblika, mam pocit, ze cika malo. Dokaze drzat aj 3-4 hodiny. Ked to zratam, cika za den len 3-4 krat, ak neratam to, co este vycika do plienky za noc (ta je pravidelne dost plna). Vecer ho zabalim tesne pred spanim. Denne vypije asi 1 liter vody. ako casto je to u vas?

siska53
18. feb 2014

@maminka172 moj je sice uz rok a pol odplienkovany,ale zacal velmi skoro mocit 3-4x denne,malokedy ide viackrat. Zo zaciatku cikaval viac,mozno 5-6x,lebo cikaval na noc do plienky a i kakaval.
dakedy ho musime nahanat,aby sa vycikal,lebo on nema cas. 🙂) uz sa stalo,ze bol len,dvakrat...on vsak neras pije,dostat so neho tekutiny je dakedy umenie..

luckadominika
18. feb 2014

ahoj aj moja vypije okolo litra cez den a cca každú pol - trištvrte hodinku chodí cikať, moja má rok a pol ešte tak nevie udržať moč, ale sesternica má dva a pol a tá dakedy a pol dna nejde cikat, ale tam ide hlavne o to koľko vypije.... 🙂

siska53
18. feb 2014

@luckadominika tito malinki este tak nevedia udrzat moc.ja som skusala eraz malu odplienkovavat,ale som to este odlozila,ma 22m a tiez cikavala kazdu polhodinu dakedy.obcas vydrzi aj niekoko hodin sucha,evacsa po popoludnajsom spanku,vtedy ju aj posadim na nocnik.
maly sa odplienkoval ako 2,5 rocny (okrem spacej a kakacej plienky) a v tom veku uz vedel vydrzat dost dlho.ale,on bol taky,ze ked mal,plienku,tak sa do nej vymocil. Preto napriek,zime sme,mu po par mesiacoch na,von uz plienku nedavali (chytil sa totiz az koncom septembra..)

maminka172
autor
18. feb 2014

Moj poobede spinka asi 3 hodiny, ale ked sa zobudi, tak nejde cikat(aj ked ho nukam) a vycika sa az asi po hodine.

euka210
18. feb 2014

moj liter vody nevypije ani zdaleka, dokaze aj 3h necurat, ale davam ho pred vychadzkou, po nej, pred a po spanku...ale nie vzdy sa vycura. A cura neviem presne kolko krat, ale odhadom min. 6x to bude.

julinka2787
18. feb 2014

myslím, že je to v pohode. aj moje dieťa začalo po odplienkovaní cikať veľmi málo. niekedy sa vyciká ráno a znovu ide až poobede. ale keďže jej to nespôsobuje problémy, neriešim. nemá problém sa vycikať, len má pocit, že ju to obmedzuje v hraní 😀

snopkulka
18. feb 2014

@maminka172 presne prípad nášho syna 😕 vypije dosť, dávam na to bacha, ale skôr je to asi o tom, že do plienky cikal pod chvíľou, bolo to pohodlné, teraz musí vydržať (keď sme vonku a podobne), resp. aby stále neodbiehal na wc-ko, tak drží, hoci sa ho podchvíľou pýtame, či mu netreba 🙂 ak teda pije dostatok tekutín, nejak to neriešim

lucka011
18. feb 2014

No ja by som chcela zazit, ze mala nejde dlhsiu dobu cikat. Ona je mala cisterna, vypije za den aj cez dva litre caju a vody, takze sa skoro nestihnem ani vratit zo zachodu a uz ideme znovu. 🙂

betunka39
18. feb 2014

Moja mala bude mat 22mesiacov je bez plienky 4tyzdnr.Prve dni ikala aj kazdu hodinu.Po dvoch tyzdnoch sa to ustalilo chodi podla potreby asi5-6krat denne.Niekedy aj viac.Vecer ide cikat okolo pol deviatej a vydrzi drana do pol siestej.Uz tyzden je aj v noci bez plienky.Cezden vypije aj liter tekutin a este ju aj kojim.

1234lubka
18. feb 2014

@maminka172 ahoj no ked ti mam povedat pravdu tak to neratam ale niekedy urcite vydzi aj 3-4 hodky....ja si nemyslim ze cikate malo, podla mna akurat 🙂v noci uz necikame, sme odplienkovany necely mesiac....pije okolo 19-19,30 pije mlieko a potom ide spat asi za hodinu okolo pol deviatej deviatej, medzi tym sa vycika raz sam a raz tesne pred spanim ho este posadim na nocnik a este sa vycurka potom celu pekne vydrzi a cikame asi az pol hodiny po prebudeni....minule vypil flasku mlieka o siedmej vecer a dalsiu si vypytal pred spanim a hned ako dopil zaspal....vtedy sa mi v noci dva krat pocikal :D ale spal ako drevo dalej normalne som mu dala druhe gatky aj nohavice a ani sa nepohol :P takze uz viem ze hodinu pred spanim ziadne tekutiny 🙂

mondurik55
18. feb 2014

Ja mám 2,5 ročné dvojičky, synček ten chodí cikať takmer každú hodinu a dcérka tá vydrží aj 3 - 4 hodiny nejsť na záchod, my skôr riešime problém odučiť ich od plienok na noc. Synček už chodí aj kakať na záchod ( samozrejme, za sladkú odmenu) ale dcérka čaká na nočnú plienku a vykaká sa až do nej. Keď ju dám na záchod alebo nočník začne strašne plakať a musím ju dať rýchlo zo záchoda preč. Môžte mi poradiť ako ju odučiť od kakania do plienky? Myslíte, že dávanie deti cikať v noci v spánku je OK?

beruska141
18. feb 2014

podla toho, kolko vypije. niekedy 3-4x za den ako vy a niekedy 20. hlavne cez leto vela, lebo vela pije a vela cerstveho ovocia papa, tak to sme casto na zachode 😀

1234lubka
18. feb 2014

@mondurik55 ja si myslim ze je to ok kazde dieta ma iny biorytmus...oni sami sa naucia v noc necikat...skus vecer aspon hodinu pred spanim nedavat nic pit a dat este cikat pred nocnou plienkou......moj kakal prvy tyzden do gatiek az raz jak som videla ze uz kaka som mu rychlo tahala gate dole (s obrovskym revom) a sla dat nad nocnik ale spadlo "to" na zem ( trafili sme tesne vedla)...pohotovo som to hodila do nocnika . som ho vychvalila ze pozri ako si sa krasne vykakal ze aj dupku nemame okakanu,,,atd take recicky chvaly okolo toho, ukazali sme babke tatikovi kazdemu kto bol doma kazdy ho chvalil a odvtedy sam ide a sedi kym sa nevykaka....teraz niekedy kaka aj tri krat za den take mensie hovienka alebo raz take "fajne" 😀

mondurik55
19. feb 2014

@1234lubka Ďakujem za radu, musím sa naučiť väčšej trpezlivosti, len všetky mamičky okolo sa chvália, že už sú ich deti bez plienky, tak ma to niekedy zamrzí, že naši ešte úplne nie. Prajem ešte pekný zvyšok večera 🙂

1234lubka
19. feb 2014

@mondurik55 aaaaaaaale vsetky urcite nie🙂 kazde sa to nauci skor ci neskor, ved je ti prirodzeny vyvoj, pridu na to ze je lepsie do nocnika ako do plienky 🙂

siska53
19. feb 2014

@mondurik55 vtedy si trebq spomenut,co tvoj maly vie super,v com,je sikovny 🙂 ja som si vzdy vravela,ze vsak moj zas pozna vela pismenok,hoci ma plienku a nerozprava.

darja12
14. júl 2017

naša 21 mes, odplienkovaná štvrtý den ciká aj 14x za den.. budí sa so suchou plienkou 4 dni..