Ako často je dobre chodit von s bábom keď ma mesiac boli sme vonku zatiaľ len 2 krát ale už máme sopliky neviem či je dobré ísť von ale zase nechcem až je stale zavretý . Je to moje prvé bábo nechcem to podceniť
@3lenka13
soplne ani žiadne choroby NIE SU Z CHLADU. Su preto, ze sa na teba nalepi nejaky bacil, virus, alebo nejaka oddobna haved.
Otuzovanie, pravidelny pobyt vonka bez ohladu na pocasie su velmi dolezite pre tvorenie imunity dietata.
Na Slovensku sa nezdravo prekuruje, oblieka ako pre -20 a cely narod sme chorlavi...
urcite kazdy den a za kazdeho pocasia je ideal, teda kym dieta nie je naozaj chore🙂
Môj syn sa narodil v októbri,ako náhle sme vyšli von, prešli sme sa 20 minút,zaspal a von spal každý deň 4-5 hodiny v kočiari za domom,celú zimu..sme ho len chodili kontrolovať ci dýcha 🙂
Ma 14 rokov,imunitu má super
Moj sa narodil 25.10 a z nemocnice sme prisli 6.11 a hned som sla von. Sopliky mozu byt este z cistenia a zas pokial niesu zelene ci zlte,tak by som neriesila. Ja som chodila vzdy von a to 2x denne na hodinu
@3lenka13 za mesiac bola len dvakrát vonku? Odkedy sme prišli z nemocnice každý deň chodíme von na 3-4 hodinky, malej sa neskutočne dobre spinká na vzduchu a bolo krásne počasie 🙂
Maly ma mesiac sme vonku kazdy den 3h
@3lenka13 jasne, ze ma sopliky, ked cerstvy vzduch za mesiac na svete este poriadne necitil. Ved v kociku mu je prijemne, dycha cerstvy vzduch, je predpokladam primerane obleceny a na kociku ma striesku. Uplne normalne dennodenne sme chodili s oboma detmi. Hlavne nech nie je spoteny, jedine kedy vynechaj prechadzky su v silnejsom vetre, a ked je vonku padnuta hmla.
@3lenka13 ja mam dve deti jesenne, jedno zimne. Pre mna je ako za trest sediet dnu. Kazdy den sme chodili von za kazdeho pocasia. Vynimkou je silny vietor a burka.
@zmrzlinka2021 ďakujem 🙏 pravidelne sa snažím maminkám na MK toto pripomínať, pravidelne ma vysmejú 😁
Kazdy deň dva krát a to jedno dieťa je február a druhé december.Februarovy tri hodiny dopoludnia spal iba vonku ďalšie tri hodiny poobede.A keď bol sneh tak aj v sánkach večer po tme na chvíľu sme šli
S oboma deťmi som chodila von denne.Syn je novembrový, jedine vtedy som nešla keď naozaj lialo ako z krhly, inak som chodila aj keď mrholilo, snežilo, fúkalo, veď bol skrytý v kočíku.
My sme chodili po týždni narodenia ako som prisla domov 2x denne,, tyzden som ju nechala adaptovat s nami na nove prostredie, mala je októbrová
Moji sa narodili zaciatkom oktobra, von sme isli hned na druhy den, ako nas pustili z porodnice. Vonku sme boli kazdy den, za kazdeho pocasia - do roka spali cez den len vonku v kociku
2x denne za kazdeho pocasia. Sople vobec nie su prekazka
To sa da ako stihat domácnosť, ked niektore chodite von 2 az 3x denne? Alebo mate manzelov doma alebo pomoc.. Nezabrdam, vazne sa pytam, ak odmyslíme, ze ich date len na balkon. Ja chodim s mojim dietatom ked je pekne kazdy den, ked je skaredo, nesilim to... Max 2 hodky.
@petkasaurus tak navaris vecer, manzel pomoze, upratujete velke upratovanie spolu a to mensie je raz dva🙂
@3lenka13 moja staršia je októbrová a chodili sme von 2x za deň. A ze nie je tip top upratané no nie je. S jedným dieťaťom je to pohoda potom príde druhé pripadne návrat do práce až vtedy je to fakt zahul. Viem ze sa to tebe z tvojho pohľadu nezdá ale obed si občas môžeš objednať pripadne navariť na viac dní aj do mrazničky dáš a vyberieš. Vcez víkend môže ísť kocikovat partner a ty vtedy upraces. Prvý krát som si menšiu dala do nosiča keď mala 10 dní lebo som chcela upiecť vianocku. Mala som Rischino a super.
@3lenka13 to nemyslis vazne. Dieta ti ma mesiac a ty si s nim bola von len 2x? No chuda. A tebe cersevy vzduch a prechadzka nechyba? Moja najmladsia sa narodila koncom decembra. Po dvoch dnoch sme isli z nemocky domov a odvtedy sme boli von kazdy den. Ved dieta hadas oblecies, sup do fusaka, kocika a ide sa. A teraz este vobec nie je nejaka velka zima. Ja som s malou v jej přesně na den troch tyzdnoch cestovala 4 hodiny vlakom ta a v ten isty den 4 hodiny vlakom spät, pomedzi spacirovala vonku a v jej 6tich tyzdnoch sme boli tyzden na lyzovacke v Rakusku. Bola aj v kociku aj v nosici a prezila v najlepsom zdravi aj fujavicu aj -15 stupnov. Bude mat uz 4 roky a je zo vsetkych 5tich deti najzdravsia. Oblecies podla pocasia a ide sa. Aj tebe to prospeje.
@marzuz89 to s tou hmlou je co za hlupost. Preco by sa za hmly nemalo ist von? To by sme sa my von ani nikdy nedostali. U nas je hmla stale. Drzi sa aj cele dni. Teraz uz mame tyzden hmlu a len 2 krat sa naoben roztrhala. Inak cely den a celu noc. To by sme od jesene do jari koli hmle stale museli trcat doma.
@yanni to nie je hlupost, skus si o tom najskor nieco precitat. S novorodencom sa nema ist von do hmly, nie kvoli hmle ako takej, ale pretoze je vlhky chladnejsi vzduch, ktory moze sadnut na pluca. Novorodenec by nemal dlhodobejsie dychat mokry studeny vzduch, to je cele. 3 ci 4hodinova prechadzka pri co ja viem 10st v suchom pocasi alebo mrholeni je pre novorodenca ok, ved je zodpovedajuco obleceny a kryty, ale 4hodiny dychania mokreho studeneho vzduchu uz moze sposobit problem. Nikdy som nesla na vychadzku v hmle, az ked boli vacsi, niekolkomesacni.
Môj sa narodil v novembri a chodili sme každý deň poobede na 1-2 hodiny. Chodila by som aj doobedu ale bola som na tom biedne so zdravým a ledva som zvládala tu jednu prechádzku 🙂
@yanni kolko toho nadycha? Nuz neviem, ale objem vdychnuteho vzduchu je rovnaky ci je hmla alebo nie je, to, ze hmlu nevidis, ked si v nej, neznamena, ze ten vzduch mokry nie je. A objem vdychnuteho vzduchu je rovnaky aj ci je zababusene babatko alebo nie je, ved nosik ma volny, nie? A dycha tak ako by dychalo aj doma.
Zijes v inom podnebi, v inej krajine, v inych meteo podmienkach. My sa rozpravame o Slovenskom novorodencovi, cize ked je hmla 3x za mesiac, tak von idem az ked sa rozplynie. Zdoraznujem, ze sa rozpravame o nachylnom novorodencovi. Ist von v kazdom pocasi okrem hmly mi odporucili v porodnici a takisto pedoatricka. Po x mesiacoch sme uz chodili hmla nehmla. Ale autorka ma novorodenca.
@3lenka13 mne sa syn narodil v decembri, cely december, januar, februar som s nim chodila normalne von kazdy den.
dieta (ani dospely) neprechladne z chladu, ale kvoli virusom, bacilom.
dobre oblec a v pohode von 🙂 a ani nie je este nijaka extra zima
@marzuz89 Nie, nezijem v inom podnebí. Ani nie az tak daleko do SK. Ale jednoducho v nasej oblasti je stale hmla. A ano, mali sme aj novorodenca. Dokonca postupne 5 kuskov. Deti nikdy neboli chore. Zili sme aj v suchom, veeeeelmi suchom podnebi. Na striedacku. Prakticky v pusti. A ano, aj s novorodencom. Mozem porovnat, co bolo lepsie a co horsie. To suche prostredie bolo ovela horsie.
však ešte nie je taká zima... a už má mesiac.
Moje 3 deti sa narodili v januári a febr. a von sme chodili každý deň - okolo obeda - keď bolo relatívne najteplejšie. Aj keď sypal sneh, alebo bol mráz do -5 st.
Bábo dobre obleč a na hodinu kľudne na prechádzku. ...