Mam 30 rokov a tri deti. Chlapec má progresívne ochorenie a potrebuje vacsiu starostlivost. V buducnosti jej bude potrebovat ovela viac. Velmi tuzim po dalsom babatku a neviem sa toho zbavit, aj ked viem, že najrozumnejsie je uz viac detí nemat. Ako s tym bojovat alebo čím tú túžbu nahradiť? Mate niektorá podobné pocity?
ja uz som bola vyrovnana s tromi detmi, ale moje kamosky teraz zacinaju rodit, tak mozno z toho som taka mimo....
Presne ako hovoríš aj ja som na tom tak isto.
asi sa len zamerat na aktivity s detickami ktore mas .... a babenko obcas kamoske postrazit ... s vecickami sa da vytesit aj u vacsich deti ...
baby,ja cítim to isté,všetky kamošky sú tehotné a ja začínam mať tie pocity,že by som aj ja chcela,rozum hovorí už nie,ale srdiečko piští niečo iné...
Aj ja mam taky pocit. 🙂) a neviem,co s nim..a to mam,este dost male deti...
no super asi nás je takých dosť,a liek nato asi nieje ,len mať dalšie,ale je tolko dôvodov prečo nie,normálne závidím mamičkám ktoré otehotnejú neplánovane 🙂
podla mna je to takto...niekedy vám proste tá k vám patriaca dušička sa pýta a preto je aj velká tužba. K niekomu patrí len jedna a preto im stačí jedno..niekto vie že po 2 dost a necítia už že by sa k nim mal pridat ešte niekto. Takže tak.
joj presne mi hovorite z duse, tiez by som rada este jedno, teraz mam dve, a najviac ma to chyti, ked je niekto z okolia tehu alebo ma babo, akurat na ulici mame, a ked vidim ten kocik ☹
@ematko29 joj tiez by som bola rada keby sa to prihodilo, neplanovane otehu a bolo by vyriesene 😀
dakujem za podporu a som rada,že v tom nie som sama a aj niekto iny sa citi tak ako ja. Asi len počkat kym tie babatka podrastu a bude lepsie. No uvidime, mozno ma to pohlti este viac a skocím do toho a hotovo. Dalsie organizacne veci doriesime, ked to pride.....??? Kedy tie pocity byt ešte matkou pominu??? ☹
@majag ahoj som rada ze tu je mamina ktora to ma zhruba rovnake ako ja
Tuzim po dalsom velmi a viac a smutno mi je ked vidim kopec tehotnych mamiciek
Ja momentalne asi nemozem byt tehotna krpci su este maly :-/ a obcas mi uz sibe po 7 r s detmi doma cize rozumom si vravim ze troska porobim v praci a potom ak Boh da by mohlo by este baby aj ked teraz tuzba je velka ach :-/
Ako to zahnat a dat prec :-/
@ada12345 inak to si ani neviem predstavit ako sa citia zeny co nemozu deti mat. Nevedia sice aky pocit je dieta porodit a napr. dojcit, ale urcite su zufale. Takze asi som rada,ze mi bolo dopriate mat tri. Nie je medzi nimi velky rozdiel. Prvá dcera ma 7, syn o 13 mesiacov mladsi a tretia dcerka je mladsia o 20 mesiacov. Mozno som si to nestihla uzit, kym boli malinkí. A este stale malí su, takze asi ich este stiskat dokial sa daju, kym dojde puberta....🙂
ona sa tým velmi nezaoberá,lebo je dosť vyťažená z 2chlapcov.Majú vela energie a fakt nemá času sa zamýšlať nad 3dieťaťom.Ona je aj taká povaha,nerozmýšla velmi dopredu.Ale priznala sa mi,že aj ju to napadlo,ale nejako sa nezamýšla.
@ada12345 Ja si viem predstaviť ako sa cíti žena túžiaca po dieťati ktorá ešte nemá deti.Ale zasa plánovali sme s manželom 2deti.Po druhom dieťati asi vo veku 2rokov som zase začala pocitovať túžbu.Neviem to opísať,akoby som sa pýtala sama seba prečo nedať život ešte jednemu dieťatu,som mladá a už nikdy nemám zažiť ten krásny pocit ked to malé nosím v brušku ako ho dojčím atd.... čo ak budem lutovať ,že som už nemala žiadne dieťa .Je tam viac otazok.Ale najnovšie som si už odpovedala sama,ak pán Boh dá tak budem mať aj 3tie 🙂
@ada12345 vies,ja som,stastna a vazim si,ze mozem,mat deti a ze som,ich napriek veku pocala bez problemov. Ano,aj ja som mala,obdobie,kedy som,tuzobne,hladela do,kocika adufala,ze aj ja,ra budem mama.len,tie deti sim,nechcela mat s hocikym,potom,som,stretla,otca svojich deti,len,sme,sa vo vire zivota trosku pozabudli,ze cas leti a ja som,zrazu pocitila silnu tuzbu,mat dieta.niekolko mesiacov som,revala do vankusa vzdy pred ms,az mi psychologicka povedala,ze chlapom,to,treba povedat,im,to samym,nedojde.tak,som mu,povedala o,mojej predstave a tuzbe a o,mesiac som,bola tehotna.
takze tu tuzbu poznam.a vedela by som,aj z rozpravania,lebo moja sestra sa marne usilovala cez 2roky a skoncilo sa to u nich rozvodom.
a ja som,si myslela,ze mi 2deti stavia,no kontrola,po sestoneseli tu tuzbu mat este jedno babo vo,mne vyvolala.
A baby,vedia o tom vasi,mazelici a su proti ci ako? Lebo moj nejak nevie. Ja ked, sa nas pytaju,tak poviem,ze on,uz nechce a tvarim sa dakedy,ze ani ja uz,nie. A aj sa bojim,tu trmu nadhodit.
len,ja uz materstvo nemozem odkladat,tento rok,mam 39.
ale aj keby nic,tak dve uz mame a parik je to,tak super. Som,stastna,ze su.
ako ste to povedali vasim,partnerom,myslite,ze ich ukecate?
@siska53 moj manzel sa zlomil a teraz zacal aj on rozpravat o druhom dietati, on sa neako toho druheho boji aj ked musim povedat ze je skvely otec a nasho maleho zboznuje ma strach s financii. Ale ja po druhom velmi velmi tuzim ale az tak bud. rok. ja som mojmu len naznacovala a pod. ale v decembri som mu vyhodla plan financii a teda to zabralo. Keby bolo na mne ja mam aj 4 deti 😀
@mimikas na druhe som aj ja zlomila,lebo on sice cchel,ale az o dakych 5rokov..no a to by bolo priblizne teraz,co mne sa,zdalo neskoro,som,mu dala tiez urcite argumenty,preco hned a nie o 5rokov,tak ukecat sa dal..no obavam sa,ze teraz uz asi nie. Aj financie,aj vek..hoci ak by nam,to spravne,vyslo,tak,by sa toho minimum pre babo kupovalo a aj materska by este bola..
no ty si to uz aspon nadhodila,ja nemam odvahu...
mojmu som to povedala a hned tu myslienku zavrhol. Nemal by proti tomu nic, lebo deti zboznuje, ale keby bol dalsi syn chory ako by sme to niesli, to rozhodnutie mat dalsie? Takze asi tak. Nejak ma ta myslienka mat dalsie aj prechádza, lebo muž ma pravdu....vyhral bohužial rozum. ☹ Moje kamosky teda maju smolu, budem ich otravovat.... 🙂
no ja napisem moju skusenost..nam sa deti podarili ryhclo a neplanovane 3po sebe v relativne nizkom veku..ked malo to 3dieta asi 2roky dostavila s atuzba po dalsom..moje kamosky neboli ani zdaleka vo veku ,ze by riesili deti..ale ja som bola zvyknuta na to ,ze okolo mna nie su maminy v mojom veku, nieto kamosky...no tuzbu som ovladala nejaky ten rocik a potom s ato dieta ku mne jednoducho nastahovalo napriek HA 😉 bolo to opat v najnevhodnejsiu dobu (posledny rocnik VS) ale ta moja radsot...terza mam uz deti v sebe uzavrete, pocet 4je konecny, najmladsi ma uz skoro 6r a doteraz sa tuzba po dalsom nedostavila...cize podla mna sa takato tuzba neda odignorovat 😅
@verulka tak to ta obdivujem,taka mladucka mat deticky! Ja som sice v 12 tvrdila,ze v 18 budem maminou. No v 18 som si pripadala este take dieta.🙂
no a k,tej tuzbe..ignorovat ju je sice tazke,no ked po dietati tuzi len jeden z partnerov a druhy uz nechce...to uz potom jedine sa spolahnut na nahodu..
a v mojom pripade uz asi tazko nastane ten pripad,ze z kvapky lasky bude mimco. Moj vek mi uz neumoznuje tolko cakat..
no uvidime..mizno to prejde. Snazim sa rozumom presvedcit srdce,ze uz nie,preco to uz nie je vhodne..ale akosi to az tak nepomaha. 🙂
Toto som si napisala pred niekolkymi tyzdnami ako take ula enie si od tuzby:
Preco vo mne ta tuzba stale drieme?
Preco chcem opat pocut to sladke "mémé"?
Preco chcem opat tie mini prsty mat opat vo svojej dlani?
A rozpravat o kakani a papani?
Rozplyvat sa nad prvym usmevom..
Tisit bolest, ked sa zubok tlaci von?
Hoc som to uz dvakrat zazila,
Ta tuzba vo mne opat vzklicila.
Teraz je to trosku lepsie, jefajn moct sa vypisat a mozno raz nadhodim aj temu dalsie dieta partnerovi.. Lebo on o tom este nevie.
Ale keby aj z toho nicnebolo,mam svoje dve drobciatka, som na tom milionkrat lepsie ako tie, ktorym sa zialdietatko mat nedari.
@siska53 Ahoj, som na tom podobne ako ty, akurat moj muz uz o tom vie, a nechce o tom ani pocut. Sama niekedy vaham, ci to zvladnem a tak, ale ta tuzba je vacsia. Tiez mam dve deti a chcela by som tretie a takisto uz kvoli veku nemozem cakat. Trapi ma to a nemam sa s kym o tom ani bavit. Tak som rada, ze som nasla tuto temu a niekoho, kto je na tom podobne. Ja aj tak stale dufam 🙂
Ahoj ja som na tom podobne mam dve deticky a dalsie by som nemala mat. Mam krvnu skupinu B rh negativ a je tu riziko uz v predchadzajucom tehotenstve tam boli neake problemy takze lekari neodporucaju. Zato ja by som chcela este jedno dieta.