Ako ho mam balit ak su klbiky v poriadku ? Používate pampersky alebo latkove plienky ? a ak aký typ nohaviciek používate?
@jacobo13 ved do jednorazovky a nic viac... ako si balila doteraz? ja som prvu balila mesiac - jednorazovka,latkova stvorcova plienka a ortopedicke, pri druhom sa uz nebalilo ani v porodnici, na kontrolu s klbikmi isiel ako 2 tyzdnovy a kedze bolo vsetko ok, tak potom uz iba jednorazovky...
@jacobo13 Doteraz ste balili "na siroko", kedze je uz vsetko v poriadku, tak staci len pamperska. Nic viac, ziadne latkove ani ortopedicke nohavice na to netreba.
Nasiroko sa maju balit len deti, ktorym bola diagnostikovana nejaka odchylka vo vyvoji klbikov. Inak sa deti balia normalne (bud latkovka alebo jednorazova plienka). Balenie nasiroko ma skutocne vyznam len pri chybnom vyvoji klbov a nevidim vyznam tym tyrat zdrave dieta. A uz vobec balit ho nasiroko "preventivne". Bud je na to dovod alebo nie.
Pri prvom dietati som pouzivala latkovky (bambusove) s vrchnymi nohavickami (nepremokave), pri druhom dietati som pouzivala jednorazove plienky.
Nám ortopéd povedal, že deti sa rodia s bezproblémovými kĺbikmi. To my im ich môžeme zdeformovať zavinovačkami(perinkami). Jasné, že sú aj anomálie. Pre našu malú sme perinku používali len ako "podnos", aby sa lepšie s ňou manipulovalo, ona v nej byť ani nechcela, dodnes sa nechce prikrývať. V pôrodnici povedali, že netreba baliť na široko, ale pre istotu sme do prvej kontroly u ortopéda (asi 6týždnov) dávali na jednorázovú plienku ortopedické nohavičky (a tuším pod ne obyčajnú látkovú plienku). Potom už len jednorázovku...........Teda v tvojom prípade iba jednorázovka (môj osobný názor)