Ahojte maminky,zaujímalo by ma,kedy a akým spôsobom ste svoje detičky naučili spinkať samé vo svojich izbičkách.Ako to detičky zvládali?A Vy?Môj synček má 19 mes.a už sa pomaly zamýšľam nad tým,že pôjde spinkať vedľa do svojej izby.Stale ho kojím,no v noci nie,iba keď sa zobudí a večer pred spaním.Myslíte.že je už ten správny čas? Ďakujem za Vaše postrehy 😉
naša dcéra spí sama v izbe od 20 mesiacov. v noci už som nekojila, iba večer. Najrpv sme urobili izbičku- nanovo omietli, vymaľovali, položili podlahu a tak... potom dali hračky a používali sme ju ako herňu, kým nám prišla posteľ objednaná z netu. Tú sme- keď prišla- doobeda postavili a na obed už tam malá spala. A odvtedy vždy a stále- prvý týždeň bol trochu ťažší, musela som si s ňou ľahnúť, kým nezaspala a v noci sa veľa budila, ale po týždni to už bolo super, dokonca keď sme ju uložili, tak nám kričala "zafoj djeje!" (akože zatvor dvere) 😀 😀 😀 na to nikdy nezabudnem 😀 😀 😀
Ale naša dcéra je v týchto veciach trochu iná (aj plienky zhodila za tri dni bez problémov) a mnohí, keď som im vravela o tom spaní, tak sa čudovali, že čo je to za dieťa, že to šlo tak rýchlo 😉 Niekde som čítala, že dať dieťaťu vlastnú izbu je najvhodnejšie pred druhým rokom a aj keď sa to u nás potvrdilo (hoci som to čítala až potom, ako sme ju dali do vlastnej izby), myslím, že je to veľmi individuálne. Ak cítiš, že je ten správny čas, tak to urob. Musíš však rátať s tým, že sa prvé noci asi moc nevyspíš 🙂
@jankaferancova obaja spali vo svojich izbach od narodenia. cca. do pol roka som tam bola s nimi, potom spali uz sami. kedze boli na izbu zvyknuti, tak to bolo bez problemov. potom isti cas spavali spolu v jednej izbe, teraz su zas rozdeleni, a stale je to pre nich v poriadku.
takze tazko povedat. vy ako rodicia musite vediet, ci je to pre vase dieta uz vhodne alebo nie. pre nas bol vhodny cas od zaciatku. 😉
ahoj moj maly si tam nehcel zvysknut, ale dako sme to zvladli v 20 tom mesiaci
môj syn spával somnou v jednej veľkej posteli do nedávna. čiže skoro do piatich rokov. svoju izbičku dostal s presťahovaním a veľmi sa na ňu tešil, takže nebol problém. občas v noci prelezie ku mne, občas prespí celú noc u seba. aj pred presťahovaním sme mali možnosť, aby malý mohol spávať sám, ale spoločné spanie nám vyhovovalo. moja rada, sama musíš vedieť, čo je pre vás najlepšie a či ste na to pripravení. 😉
my sme malu prestahovalo v 13 mesiacoch a velmi nam to pomohlo v spani (aj mne aj jej 🙂).. stale ju kojim (ma teraz 18 mesiacov ale iba vecer a rano.. uz prespi celu noc
Dakujem mamuľky za Vaše postrehy,mne malý spinká v noci fajne,ale keď sa zobudí tak prvé čo povie mama a už je v postieľke postavený a nachystaný šupnúť sa ku mne pod perinku 🙂 nemôžem povedať,že som na to pripravená,ale tak raz to predsa musí prísť 😒 no a keď príde druhé,čo pomaly začíname plánovať,tak to by som už chcela aby spinkal sám, dúfam,že to zvládneme. inak achesa ty mas sikulku riadnu doma 😉
ahojtee kočky ja sa len chcem spýtať, v čom to má výhody ked dieťa ide zo spálne do vlastnej izbičky? A aké su nevýhody ked ostane v spálni s rodičmi cca do 3 rokov. dakujem.. 🙂
@fiffinkaa tak ja si myslím,že výhoda je aj v tom,že sa naučí samostatnosti,je sebestačnejšie...a nevýhoda,neviem či to môžem tak nazvať,ale čím dlhšie spinká s rodičmi,tým horšie sa učí na svoju izbičku,ale samozrejme môže alebo aj nemusí to tak byť,každé dieťatko je iné 😉
mna by zaujimalo aku postielku kupujete takym cca 20 mesacnym az 2rocnym- aby bola bezpecna atd. nie je lepsie dat mu do detskej izby staru postielku, aby to pre neho nebola prilis velka zmena?
@jankaferancova jedine vy rodicia a syn viete, ci je pre vas spravny cas..nikto iny
pre moje deti /3roky a 15 mesiacov/ a nas ten cas este nenastal..syncek sice spi celu noc od 15 mesiacoch, ale neviem si predstavit, ze by uz mal byt sam, spinka s tatom a ja spinkam s malou, ta uz ma tiez naznaky prespavania celej noci, ale kedze este nemame vsetky zuby tak sa to urcite zmeni na castejsie budenie ako vzdy tak to neriesim este
ja proste necitim. ze su oni ci my na to pripraveni a manzel tiez ma rovnaky nazor, detska izbicka teda bude este dlho volna..necham to na deti, tak ako sami spravili prvy krok, pocvedali prve slovo, tak sa aj samy odstavia od dojcenia /dojcim oboch/ a tak sa aj samy rozhodnu kedy pojdu spat do izbicky bez nas