Ako a kde uspávate bábätka v lete?

mara7887
28. máj 2016

Prosim, mam 7 mesacneho syna, horucavy zacinaju a vonku mu nie je dobre. Problem je ten ze je nauceny na kocik, ano viem chyba, ale bola som rada ze nejako zaspi. No teraz v lete doma nechce spat. Vecer spi v postielke, aj v nej zaspi, no cez den ani za svet. Skusala som aj v nasej posteli a lezat pri nom, no neberie to za spiace miesto. Metodu kontrolovanejo placu nechcem pouzit, pride mi drasticka. Mate nejku fintu alebo nieco ako docielit spanok doma v lete.

moni244
28. máj 2016

Nenaucis, najlepsie najst nejaky park, tien, pri vode, furt lepsie ako rozhoruceny byt

babatkoo
28. máj 2016

Moj ma 12 mesiacov ked sme doma zaspi v posteli pri kojeni a ked sme dlhsie vonku tak zaspi od unavy v kociku. Nastastie nemam problem, nemusim cicikat, hojdat, spievat.. 🙂

mummy01
28. máj 2016

Ja som v horucave uspavala doma v kociku. Spali mi tak deti do min.18mesiacov.

ivca88
28. máj 2016

ja uspavam na rukach - resp v nosici 🙂
nemám s tym žiaden problem 🙂
dam ju dnu a do 5 minut spi. .
potom ju po par minutach prehodim do postielky ci kociku ( ale zvacsa nosím nadalej 🙂 )
neviem prečo su maminy tak strasne proti uspavaniu na rukach, veď je to par minut 🙂 ja sa rada pritulim a aj pospievam ak treba 🙂

kondaska1
28. máj 2016

zrejme potrebuje citit nejaky kolisavý pohyb, skus ho dat do satky, tá zaberá na vsetky deti a potom ho preložiť ked zaspi, alebo uspi ho v kociku a potom sa vrat domov a nechaj ho vyspat v kociku v chodbe alebo nejakej chladnejisej izbe

safranca15
28. máj 2016

Ja som malu davala spavat von do kocika okrem noci do 11mes

ivanka12311
28. máj 2016

Moja dcerka zaspinka len pohojdavanim v autosedacke..ma v nej svoj paplonik a sup hojdat🙂

ewelyn3
28. máj 2016

moje obidve deti boli na tom presne rovnako. uspavala som v kociku kym sa dalo, cez kocik som prehodila bielu plienku alebo plachtu, aby som aspon trochu zabranila tomu ze pecie na ne slnko, ale ked sa par dni budili vonku cele spotene, tak potom sa same naucili ze zaspavat v postielke a nebyt cely spoteny je lepsie ako v kociku...
ale ak by to u vas nahodou nefungovalo mozes skusit dat si kocik do domu alebo bytu a uspavat ho v kociku vnutri. ja som ale dala do postielky a dala som flasku cajiku alebo vody, nech si trochu pocucka nieco..ak nekojis...a stale som opakovala ze teraz budeme uz spinkat takto lebo vonku je velmi teplo a v kociku uz neni dobre spinkat a po par dnoch to bolo uplne bezproblemove zaspavanie. treba byt pri nom, pripadne aj drzat za rucicku... ja som mohla odist az ked zaspali.
mozes si pripadne aj ty s nim pospat, ak bude citit ze tam si s nim, tak to lahsie zvladne.
zaklad pri takomto uspavani je davat dieta spat az ked je unavene..ospale..ked vidis ze sa mu zacne zyvat, alebo si uz sucha ocka a osiva sa..zacnu mu preblikavat oci od unavy...alebo ako moja mladsia dcera zacala od unavy kricat...az ked som ju dala do postielky s flaskou, tak prestala, lebo vedela ze uz sa ide konecne spinkat 😀 😀 😀
drzim palce, urcite to zvladnete!!!!!!!!!

brnka
28. máj 2016

aj moji spavali cez den vylucne v kociku do cca 1,5 roka.S mladsim si potom mm lahol 2-3x poobede do spalne, zaspavanie trvalo hadam hodinu, ale nakoniec zaspal a zvykol si aj na postel....Drzim paste.

timea7
29. máj 2016

od narodenia v postieľke, mali sme našťastie spálňu otočenú na sever, tak v nej bolo príjemne chladno, nikdy som neuspávala na prsníku, v kočíku, na fitlopte. Pomojkať, do postieľky, sadla som si k nemu, hladkala, škrabkala, potichu šepkala, spievala (to možno zaspal zo zúfalstva 😀 ). Jasné, že boli noci, keď sme sa nosili (zuby, choroby), ale ponosili sme sa a do postieľky. Boli aj protesty, samozrejme, najmä keď sa naučil stáť, ale tento rituál som nikdy nemenila. Vyhla som sa elegantne problémom, ako dieťa odnaučiť od zaspávania hojdaním na kolenách, na prsníku, v kočíku....
Čo sa týka tých horúčav, nespí sa príjemne v rozpálenom byte a nie každý má klímu. Kdesi som čítala, že sa dá byt vychladiť tak, že sa postavia pred ventilátor pet fľaše, v ktorých je ľad (treba ich postaviť do nejakej nádoby a ventilátor do vedľajšej miestnosti, nie tam kde je dieťa.

zabina27
29. máj 2016

teraz este nie su take horucavy, proste ho menej oblecies, kratky rukav, kratasy, pripadne prikryjes plienkou.
nas spaval cosi vyse roka v kociku, je majovy, cize do druheho leta. tiez ked prisli teplejsie dni, mne sa uz velmi nechcelo chodit na dlhe prechadzky, davala som ho do kocika na balkon, cez snury na pradlo prevesila nejaku plachtu,aby na kocik nesvietilo slnko, nechala ho kludne iba v bodynku. ked uz zacalo byvat horko, kocik som zacala nechavat v izbe, ale stale v nom spaval, len uz nie na balkone, v izbe bolo stale znesitelnejsie. potom sme akosi plynule presli do postele, lahla som si na chvilu s nim a spava na posteli doteraz. bolo to asi v case, ked uz mu kocik zacal byt aj trochu tesny, nemal sa kam pretocit... ono to pride, ze uz nebude chciet spavat v kociku, neboj, raz z neho vyrastie 😀