Žienky, ako by ste riešili túto situáciu vy... Mám syna má 6mesiacov a spáva s nami v posteli.. Každý mi vraví ze to nieje dobré, aby som ho dala do postieľky... Ale syn sa dokáže sám dvíhať, prevrácat... (ved viete čo dieťa dokáže v takom mesiaci) a vnoci sa budí... Môžem dať postieľku k nám ku manželskej posteli ale bojím sa, že náhodou ho neustriehnem a niečo sa mu stane 😐😭 keďže by nebol pri nás v posteli... Ako to máte vy?? Vďaka za každú radu
Bezpečnejšia he postieľka pri vašej posteli.
čo by sa mu malo v postieľke stať? Môj spával v nej od narodenia, najskôr prisunutej k našej posteli, bez bočnice, keď sa už dokázal presúvať po posteli a bála som sa, že spadne v noci, tak sme dali bočnicu späť. Ak ti vyhovuje spať s dieťaťom, tak s ním spi, ak ho chceš dať do postieľky spávať a nebude tam v kuse plakať, tak ho daj do postieľky. Riaď sa tým, čom vyhovuje tebe a tvojmu dieťaťu a nie tým, čo ti kto povie
Skor prelezie cez Vas a spadne ako v postielke.Ved, ak ju mas prisunutu k posteli nema sa co stat nerozumiem?
Ty na neho celu noc striehnes a nespis? Ci aky je rozdiel v tom,ze ho mozes prilahnut na posteli a v tom,ze bude vo svojej postielke?
My sme to tak mali pri oboch deťoch, postieľku hneď vedľa mojej strany postele. Nič sa im nestalo. Len treba nezabudnúť upravovať výšku matraca podľa toho ako dieťatko rastie a dobré mantinely, aby sa nebuchlo. Aj tak my mami sa väčšinou zobudíme na každé hlasnejšie šuchnutie, mrnčanie či povzdych, teda aspoň ja som to tak mala, že od pôrodu prvej som začala mať hrozne ľahký spánok. A to, že deti boli zvyknuté spať vo svojej postieľke bolo plus, keď sme ich začali zvykať na svoju izbu, len sme im presunuli postieľku a boli s tým v pohode, aj presun do veľkáčskej postele bol tiež bezproblémový. Keď potrebovali prišli v noci za nami, príp. nás privolali, ale to sa stáva málokedy.
Tiez si myslím ze je to bezpečnejšie v postieľke, ved ju daj úplne dole, bočnice z každej strany a nemá ako vyliezť/preliezt čiže ani kam spadnúť, ak sa bojíš ze sa obucha tak plochy mantinel z každej strany, alebo rob ako tebe vyhovuje 🙂
Prečo vôbec riešiš čo hovoria ostaní? Spite tak ako vám je dobre.
Okí ďakujem 🙏🙏
Dcérka má 16m a tak polovicu života spí so mnou v posteli (nočné dojčenie je tak pre mňa jednoduchšie). Je pravda, že spím oveľa kľudnejšie, odkedy mám zábrany Monkey Mum a viem, že z postele na 100% nespadne ani nezdrhne 😅.
Plánujem ale už dať dole bočnicu z postieľky a priraziť ju k manželskej posteli. Podľa mňa sa bude v postieľke menej vrtieť a gúľať a ja budem spať vedľa, tak o mňa sa zastaví a nespadne..
Od narodenia v postieľke a vysielačka aby som ho pocula
Urob si podľa seba, ak ho chceš mať pri sebe tak maj. A nie neboj, nebude s tebou spávať do 18tky 😉
Naša s nami spala prvý mesiac a potom som ju dala už do postieľky... Vyspí sa aj ona lepšie a aj my...Ja moc niesom zato aby deti spali s rodičmi v jednej posteli 🙂 ale tak záleží aj na tom ako to vám vyhovuje🙂
Ahoj, moja spi snami tiež od narodenia. Pretača sa, ale zatiaľ ešte nestojí. Takže spí na strane kde je stena ja som vedľa nej a vedľa mňa je môj muž. Má čerstvých 8 mesiacov. Keď bude stáť tak plánujeme kúpiť na zem matrac na štýl montessori posteľ. Skús si to najsť na google. Videla som aj zabrany na posteľ monkey mum sa to volá, tak kukni keď tak aj to. Ja kojím, takže postielka neprichadza do úvahy a malá sa mi aj dosť často v noci budí, aby vedela, že som tam a neviem si predstaviť ju prekladať keď zaspî(lebo niekedy to je ozaj na dlho). Takto je to mega pohodlné pre mňa. Niekedy som z tej noci fakt kakao a to by bolo ešte horšie keby spí v postieľke. Keď kupime matrac na štyl montessori a bude na zemi spať, tak kľudne tam budem občas spavať aj s ňou,ale teda uvidime. Inak reči typu že si zvykne to by som neriešila. Dôležite je ako to vyhovuje vam.
@ls56 ahoj, pozrela som to... Môžem ti napísať
nas maly spi vo svojej postielke a vzdy tak spal ma teraz rok aj cosi 🙂 maximalne sme mali obdobie, ze nad ranom okolo 5-6 sme si ho nechali pri sebe, ked som este kojila, kazdy to mame inak, my sa nevyspime, ked je s nami - najskor lebo som sa bala, ze ho prilahnem, ked boli noci, ze som bola od unavy KO a teraz lebo sa toci, kope nas...
Jasne napiš 🙂
Vo svojej postielke, nerobi mi problem vstat z postele ak nieco potrebuje, keby spala pri nas nevyspali by sme sa ani my ani ona poriadne ;)
Nas spi so mnouv posteli, mame zabrany, aby nespadol, neviem si predstavit ho po dojceni furt prekladat.
Spi so mnou, neviem preco by to malo byt nebezpecne. Ale mozes si dat postielku bez bocnice k posteli. Ani tak sa mu nic nestane.
Náš spi s nami v posteli. Tiež počúvam, že musí ísť do postieľky inak bude koniec sveta. Ale púšťam to jedným uchom dnu, druhým von.
Mal rok a este spi v posteli ale coskoro bude flasa a postielka. Uz sa tolko nebudi ako kedysi. Max 3x..takze nie je problem ho prelpzit do postielky vedla.
V takom veku spali v noci obe este v postielke... Blizko nasej postele, no nie pripojena k nasej posteli... V posteli s nami spala starsia az ked mala asi 1,5r. .. do roka som mala v postielke aj monitor dychu keby daco.... Cez den som si starsiu nechavala na posteli, kpjila som poleziacky a takto mi zaspavala, zle dookola som potom z perin urobila ohradku, nech sa neskotula.... Teraz mame aj zabranu na posteli pri nohach a jedna strana postele je pri stene.....
Ahoj, ja mam maleho 7 mesacneho tiez medzi nami v manzelskej posteli, v noci je casto hore, na kojenie a inokedy zas len kontroluje ci som pri nom. V postielke place a vobec tam nechce byt a priznam, ze ani sa mi nechce ho v spanku prekladat, ked sa mi vzdy nato zobudi do par minut. Uz sme obaja s muzom tak nauceni, ze sa zobudime aj na jeho povzdych a ma skoro celu postel pre seba 😅 starsi tiez takto s nami spaval a sam sa zo dna na den naucil zaspat v postielke asi v 9 mesiacoch a uz ostal v nej. Ja sa drzim toho, ze robim v danu chvilu vsetko aby bolo dieta spokojne a co jemu vyhovuje. Podrastie a zas bude lepsie 🤗
My sme dali bocnicu dole z postielky a prisunuli k posteli...ak sa odgulal, tak len do postielky, z druhej strany bol manzel.
Postielku sme mali pri prvom tak klasicky, ale potom sa po prelozeni budil, tak spal s nami na posteli. Ostatni dvaja uz spali s nami od mala, pri dojceni to bolo najpohodlnejsie. Moja mama to nevedela predychat,... ze ho zadudim 🤦♀️ On len zacal mrncat a ja bola hore. Do 2r spali deti s nami, posledny dlhsie.
Ahoj, u nas plati, ze kazdy nech si riesi sposob spania svojho dietata, nenechavame si do toho kybycovat a preto nas to neovplyvnuje.
Po dalsie pouzivame postelne zabrany, nasa ma 5 mesiacov a od zaciatku spi priamo s nami..
Predtym ako novorodenec v hniezde, od 3 mes.bez hniezda.
Nam sa osvedcili tieto zabrany s 3 stupnovym zamkom od monkey mum:
Ja by som sa viac bála toho že nie je pod kontrolou monitoru dychu. Takže naspäť do postieľky a hlavne ju nemať prirazenú k vašej posteli, lebo monitor vtedy nefunguje správne.
V postieľke bude vo väčšom bezpečí ako u vás na posteli. Tam sa mu nemôže nič stať. Neboj. Aj moji sa krútili,pretáčali. Spinkali v postielke bez vankúša,prikrývky, aby ich nič neobmedzovalo a nemali sa do čoho zamotat. Radšej teplejšie obliecť.