Prosim mate niekto skúsenosť s tým ako naučiť dieta zaspávať v postieľke? Klasické rady tipu dávať ho do nej polospiaceho, pripadne hladkať, škrabkat, spievať, čítať, šškat, nechať na ňom ruky, byť pri nom, nechat ho samého, s cumlikom aj bez a neviem co všetko sme vyskúšali. Ak ho do nej vložím polospiaceho, zobudí sa a začne kopať nohami, cely napnuty a mrncat, plakať.... ako poslednú vec sme skúšali nechat ho hrať sa cez deň v postieľke aby si na ňu zvykol, ale v momente ako ho do nej dáme sa scenár s kopanim opakuje. Nedokáže v nej byť kľudný, nieto ešte zaspať.... kope nohami ako zbesnený, aj keď bol predtým úplne pokojný... pritom v postieľke spáva úplne od začiatku len ho do nej vždy dávam úplne spiaceho a spi v pohode, aj v noci sa len raz zobudí... zaspava vždy len pri kojeni, inak zaspať nevie...prosím povedzte, ze existuje spôsob ako mu túto divnu averziu zvrátiť?
P.s. prosím, nepíšte, že je to krásne obdobie a mam si ho užívať 😀 ja si ho užívam ale takto bohužiaľ keď zlyhá uspanie kojenim, tak je dieta proste hore aj keď je unavené a to preňho určite nie je dobre.
Dakujem🙏
@marcellka32 no my máme postieľku v detskej a nedá sa ani bočnicea dat dolu..
nasa je od narodenia vo svojej izbe v postielke (do 6m som tam bola s nou vo velkej posteli), asi do 2m zaspavala v perinke na rukach, potom asi dalsie 3m vo velkej posteli vedla mna, neskor som ju fukla rovno do postielky a sedela pri nej 🤷♀️😊
zaklad je dudel a mojkac.. a.. trpezlivost 😁
@leni515 Môj bol taký istý, jednoducho sa bez kojenia nevedel ukľudniť a zaspať. Vždy zaspával na prsníku a potom som ho prekladala, nič iné nepomáhalo. Skúšali sme všeličo, okrem vyplakania. Jednoducho akonáhle ľahol, tak už aj vstal alebo sa krútil...
A teraz ťa nepoteším, trvalo to do jeho 18 mesiacov 🤦. Zmenilo sa to až hrou so starším susedom, kedy sa hrali na "bábätko", dal ho akože spať... Moje dieťa ležalo prvýkrát v jeho živote bez pohnutia 🤔, bez hýbania nohou, rukou, hlavou... viac ako pár sekúnd, dokonca minút.
Keď sme prišli domov, sám večer vliezol do postieľky , ukázal na perinu, hračku a zaspal. Asi sa mu to zapáčilo. A takto zaspáva doteraz...
@cezpat to je úžasne…toho sa chcem raz dozit aj ja 😁môj je tiež od narodenia usoavamy na prsníku a som z toho už zufala, ani nie z uspávania ako z častého budenia bez príčiny. Už som odhodlaná v najbližších dňoch presťahovať postieľku do jeho izbičky a proste ísť na metódu položiť do postieľky a chodiť kontrolovať
Mame taku lampu, star projector, 10 ecok z internetu, premieta to hviezdy na strop. Polozim dieta do postele a zaspi. A este ovca Ewan a biely sum. Ale to sa da aj z mobilu na nete pustit
@leni515 bocnicu mozes odmontovat. Nam sa tiez nedala stiahnut, takze sme ju celu zlozili. Preco tak velmi chces, aby tam spalo dietatko?
Nezaspi pri kojeni? Ja som potom nosila, bud v nosici, alebo na rukach, ved to nebude vecne.ma iba 7 mesiacov, este sa tolkokrat zmeni ten sposob, ako budee zaspavat, a spat❤️
mozno nechce byt sam v tej detskej, ked spi tak mu to uz nevadi lebo zaspal pri tebe
@danieladugard projektor sme tiež skúšali a to ho rozrusilo ešte viac
@stanislavicenka my máme takú konštrukciu postieľky že plocha na ležanie je pripevnená o boky postieľky čiže naozaj nie je možné ju odstrániť... a áno, tie spôsoby uspavania sa stále menia, len momentálne prestáva všetko fungovať, uz ani na tom prsníku nezaspí zaručene, na rukách sa len vzpiera, v nosici prestal zaspávať cca pred mesiacom..preto by som bola rada keby sa nám podarilo mu nejak "sprijemnit" tu postieľku, lebo do budúcna vidím to ako najlepšiu cestu
Dala som dole jednu celú bocnicu a pritiahla k mojej posteli, večer sme zaspavali na mojej posteli a až keď tvrdo spal, tak som ho posunula do postieľky 🙂 inak som kojila vždy v polospánku