Ahojte dievčatá chcem sa opýtať, že ak malá robí niečo čo nemá a ja jej poviem nie toto nemôžeš, alebo no no, tak iba pozrie na mňa a zasa to robí akoby sa nič nedialo. Ako ju to treba naučiť? Iba jej to stále dookola opakovať? Máte aj vy takých nezbedníkov?
Ale treba ju aj odtial.vziat prec alebo vziat ten predmet, aby pochopila.. nielen no-no..vraviet.
ked moj ignoroval nono!, capla som mu aj po ruke, pochopil (slo o zastrcky, kable, kvety a hlinu). uz ich prestal chytat (ma 11 mesiacov).
Presne tieto rady platia aj na moju 1 rocnu, takze len byt dosledna, ked nepomoze nonono, tak zobrat od veci prec.
Tie deti to nepočúvajú preto lebo sú pyšné 😀 teraz nedávno som o tom čítala. Tak isto ako keď dieťa niekam vylezie, hoci je to nebezpečné, kričíme po nich, oni sa ešte smejú a ani sa nepohnú. Je to ich pýcha, že dokázali niečo nové. Oni nevedia že robia zle.
Môj syn zo začiatku slovo nono celkom slušne ignoroval, začal to chápať asi po mesiaci. Ale keď išlo napríklad o búchanie do tv, vyliezanie na opierku gauča, trhanie žalúzií na balkónových dverách a podobne, tak som mu capla po ručičke, sklonila sa aby ma videl, ukázala mu to miesto, kyvala celý čas hlavou nie a vysvetľovala. Napríklad nono - lebo tv môže na teba spadnúť, nono- lebo môžeš žalúzie roztrhnúť. Vždy som za tým dodala vetu : a to by som sa veľmi hnevala (nevydierala som - veď počkaj tato príde, riešila som to hneď).
Teraz má rok a pol, stačí povedať nono, on na mňa pozrie a čaká čo mu poviem. Snažím sa vysvetľovať. Ale občas sa cítim ako idiot keď to musím povedať viackrát. Ale keď zas neposlúchne a poviem mu to päťkrát, tak aj teraz občas dostane po ručičke.
Teraz keď ho niekedy pristihnem že robí zle, tak len zakričím eeej, ale sa budem hnevať. A hneď prestane 😀
staci opakovat, pripadne vziat predmet alebo dieta (co je lahsie). co sa tyka bitia po rukach, naco? dieta to pochopi aj bez toho.
Ja hovorím rázne NIE s intenzívnym ocnym kontaktom 😉. Ak je nieco nebezpečné, použijem naše uni slovko ŽIŽA, alebo podobne v rôznych situáciách. Ak neprestane, tak zakročím a ak sa rozplače, tak pritulim a keď sa ukludni, tak vysvetlím. Väčšinou to zaberie, ale občas nie 🙂
To je normálne...
Aj moja tak bola(úsmev a robí ďalej) ... Dookola som opakovala, neposluchla odniesla som ju preč.. Keď plakala zamestnala som ju niecim iným (občas pomôže občas nie) ale už jej to ide už pekne reaguje na NONO🤩