Aké vysoké sú vaše 10-ročné dievčatá?

12. dec 2023

Mamičky, pekný deň prajem. Prosím ako vysoké sú vaše 10 ročné dcérky a koľko vážia?
Začína sa u nich už puberta? Máte problémy s obliekaním? My už máme. Čierna farba je najobľúbenejšia. 😕 Je vonku zima, jej je teplo. To len mne je zima. 😨 A v obchode? Už posielam muža s ňou. Nemám nervy.
Viem, že všetci nie sme rovnaký. Ale …predsa!
My budeme mať v januári 10 rokov. Nie je to priskoro tá puberta ?!

anjelicek26
12. dec 2023

Okolo tych 10 rokov veru uz s tym musis ratat... v 14tich je to uz vacsinou pretrpene... aj rastovy spurt riadny uz zacina... u chalanov je to neskor...

babulkomale
12. dec 2023

Vy ste dvojicky ked budete mat obe desat rokov? Zaujimave, myslela som, ze to pise dospela zena, matka.

subartic
12. dec 2023

Tak ja mám 10 ročné dievčatko , má 146 cm, váha 30 kg, začínajú sa vzdúvať ciciky , má len také kôstočky v oblasti bradaviek , ale začíname. Ochlpenie ešte nemá žiadne. Jazyk má podrezaný riadne ale to mala vždy, veľmi skoro začala rozprávať. Čo som si však všimla zvýšila spotrebu jedla .

januska12323
12. dec 2023

V 10 rokoch kľudne môže dostať menštruáciu a hormóny pracujú už dávno predtým. Takže áno je v puberte.

janka2501
12. dec 2023

Uz v 10r dcera si sama vyberal co si oblecie do skoky, ale vzdy slusne mala,ma 11,5r a uz od cca 10r s nou plieska puberta, hlavne v papulovani...skusa viac,ale vie ze nepochodi, vazi 35kg 155cm teraz

simik22
12. dec 2023

Joooj moja ma 11,5... Nadmieru inteligentná, to jej papulovanie. Keď jej čosi poviem, že je drzá, tak ona , že to má po mne.

markus1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nafka0483
12. dec 2023

@subartic Skutocne matka napise na 10 rocnu dceru ze sa jej "vzduvaju ciciky"? 😮😖

walentina7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jessica6
12. dec 2023

Moja dcera zacala “psychicku” pubertu ked mala 10,5 roka a nastupila do 5. rocnika..komplet zmenila satnik, oblubena cierno cierna farba, siroke gate..odvrava, bordel v izbe, ale celkovo to nie je nic dramaticke..teraz ma 11,5, fyzicka puberta absolutne ziadna, ma necelych 140cm a 29kg..ja ked vidim jej spoluziacky, niektore strasne pribrali, su vyspele, vyzeraju na 15 rokov..ale ked vidim co a kolko jedia, ani sa necudujem..vobec sa mi nepaci tato doba, ze dievcata dobreze v 10 rokov nemaju ms a prsia vacsie ako ja..

subartic
12. dec 2023

@nafka0483 ano skutočne .
@walentina7 nemá ochlpenie, bežne sa pohybuje predomnou nahá .

reklamka
12. dec 2023

@jessica6 - Jemine a ako sa tomu da zabranit? To povie menstruacii, ze nechod este ked pride? 🙂 Moja uz dostala, bude mat o chvilu 11 a prsia ma tiez statocne uz. A co s tym mame ona a ja ako matka robit? Odrezat? Ani mne sa to nepaci, ale co s tym narobim? Kuracie maso sa snazime vynechavat uz asi od siedmych rokov... Vraj ono je plne hormonov. Len skolsky obed neviem velmi ovplyvnit. A podla mna hormony su uz vsade. Preto teraz dospievaju skor... A co s tym mame akoze robit? No porad, prosim!

rebrambora
12. dec 2023

V 9tich to zacalo 😄 presne ako pises. Preto som stale zaskocena, ked tu citam temy, ze niektore deti este aj starsie veria na jeziska.

autor
12. dec 2023

@jessica6 Tak týmto si prechádzame i my. Široké gate, cez leto tie deravé kraťase, odvráva, oblečenie čiernej farby. U nej už začali aj prsia rásť, ale ona je typ postavy do mužovej rodiny. 150 cm 36kg.

autor
12. dec 2023

@reklamka Jedine pretrpieť. Ja normálne už mužovi hovorím nech ide spolu s ňou oblečenie nakúpiť. Ja mám také nervy z nej, že až.

autor
12. dec 2023

A celkovo sa mi zdá, že dievčence dospievajú akoby skôr. Kedy? V 14 tich sa to končí?

autor
12. dec 2023

@subartic Aj moja chodí pred nami ešte nahá, ale už sa začína hanbiť. Už nie je to tak ako pred rokom, že som ju poslala do kúpeľne, vyšla nahá a začala tak šaškovite tancovať😅

subartic
12. dec 2023

neviem , druhá moja dcéra má 14 rokov a mám pocit že teraz to pubertálne správanie nekončí ale je na prudkom vzostupe. Menštruáciu dostala v 12,5 roka.

subartic
12. dec 2023

@autor 10 ročná dcéra sa začala hanbiť iba pred svojim otcom a bratmi , predo mnou a pred sestrami staršími sa prezlieka, chodí nahá po izbe keď je po sprchovaní .

marhulka13
12. dec 2023

Moja dcéra mala 10 pred mesiacom, meria 132 cm a váži iba 22 kg. Výzorom je to ešte malé dievčatko, no povahou to už začína byť hrôza. Všetko a všetci sme zlí, maniere w obliekanim a česanim. Hanblivá zatiaľ nie je, iba drza

jessica6
12. dec 2023

@reklamka no takto, samozrejme, ze su vynimky, kedy sa to naozaj ovplyvnit neda, najma tie vysoke, stihle dievcata mozu dostat ms skor a aj skor dospievat..ale kedze je obrovskym problemom detska obezita - to je aj odpoved na otazku skorej puberty v 90% pripadov..a samozrejme s tym suvisiacich zlych stravovacich navykov..10% moze zohravat dedicnost (mama dospievala tiez skor)..

ivangeline
12. dec 2023

Ked pride prva ms,uz vela nepodrastie.

reklamka
12. dec 2023

@jessica6 - Moja nie je obezna, je dost vysoka, cca 157 cm teraz. Ako nie je ani chuda, taka akurat by som povedala.

milanemila
12. dec 2023

@ivangeline toto nie je pravda. Ja som dostala prvu ms v 11, to som mala cca 145-150cm a teraz mam 173 🤷🏼‍♀️

reklamka
12. dec 2023

@milanemila - ja si tiez myslim, ze to je extremne individualne... 🙂

subartic
12. dec 2023

@milanemila je to určité pravidlo s výnimkami . Po prvej menštruácii sa rast začína spomaľovať až sa nakoniec uzavrú štrbiny .

rozovykon
21. jan 2024

Moha bude mat 10 az v lete, ma 142 cm a 36 kil, tiez jej teraz smakuje akurat ma uz take jemne vyrazky na cele a zavinaju sa jej masniet vlasy, uz nestaci umyt raz za tyzden.