Aké vybrať topánky pre ročného syna?

masenkamedvedova
28. mar 2019

Ahojte žienky aké kupujete vašim detickam topánky? Nosíme momentálne značku wanda také capacky tenšie ale premýšľam nad teniskami adidas nike... Také frajerske 🥰 len neviem ci by vedel v nich chodiť predsa len sú tvrdšie aj podrážka.. Ako klasika teniska.

beky1813
28. mar 2019

Ja som tieto imigove topanky zacala davat, az ked mala dcera normalnu istu chodzu

lubik87
28. mar 2019

@masenkamedvedova moja vie chodiť vo všetkom .ako 10 mesačná sama chodila v zimných čižmách vysokých najprv ako medveď a keď si po pár minútach zvykla už behala fajn.takze nevidím v Tom problém...ale ak ešte sám nechodí asi by som nekupovala tento typ topánok

lindusss2016
28. mar 2019

Frajerske a makke ohybne su napr. Adidas Fortaplay. Ale nie je to uplne na prve krocky, capacky su stale dobra volba

jana_vaj
28. mar 2019

Môžeš aj také, ale osobne by som si počkala, pokiaľ malý chytí v chôdzi ako takú istotu. Vieš lebo s klasickými podrážkami sa mu bude chodiť trocha inak.

katrinka8
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katrinka8
28. mar 2019

@masenkamedvedova - určite nie pre prvé kroky, neskôr je to tiež otázne, pretože absolútna väčšina topánok je pre bežné detské nohy úzka a má zle tvarovanú špičku, ktorá utláča prsty. Treba sa zamerať v prvom rade na to, či je dieťatko aktívny chodec (čiže vie chodiť samo a bez pomoci - nie pár krôčkov, ale proste normálna chôdza) - pokiaľ sa nejedná o aktívneho chodca, postačia bohate capačky. Pri kúpe topánočiek dbať na dostatočnú dĺžku topánky (nadmerok by mal byť ideálne 1,2 cm do dĺžky), netreba zanedbať ani šírku topánočky, aby dieťatko malo dostatočné miesto pre prácu prstíkov a tie neboli utláčané, z čoho neskôr vznikajú deformity a problémy.Treba mať nadmerok na šírku do 0,5 cm, ale aspoň tie 3 mm. Ďalej treba dať pozor, aby topánočka sedela na priehlavku (je vysoký, nízky, normálny?), päte a členku - aby nelietala a dala sa dobre utiahnuť, a tiež treba pozerať na to, aby mala mäkkú podrážku, pretože detská nožička je malá a potrebuje pracovať, čím menšie dieťa, tým väčšiu silu potrebuje na ohýbanie príliš tvrdej podrážky. No a ešte je ideálne, ak je topánočka ľahká.
Deti sa naučia chodiť v akýchkoľvek topánkach, aj v tvrdých a neohybných, lebo si proste zvyknú. Ale získavajú nesprávne návyky na chôdzu, problémy s deformovanými prstami a pod. To, že dieťatko má nesadnúce alebo príliš ťažké či tvrdé topánky vidno napríklad na tom, že chodí ako kozmonaut - hoci aj len zo začiatku, lebo neskôr si na ne zvykne, tak tento jav môže ustúpiť, ale to neznamená, že keď už sa v nich naučí chodiť, že je to OK, to sa len prispôsobilo. Dieťa by malo hneď od začiatku v topánke chodiť prirodzene - nemal by byť rozdiel v jeho chôdzi naboso a v chôdzi v topánkach.

mima86
28. mar 2019

Niektore nike a puma su lahucke a maju aj ohybnu podrazku. Ja som davala konkretne puma. Treba vsak pochytat,vyskusat,lebo nie vsetky modely su take, tiez adidas maju niektore celkom fajn, ale tie pumy maju aj taku tensiu tu podrazku.pri prvom s.e zacinali barefoot,ale kvoli cene sa to dalej nedalo zvladat.

masenkamedvedova
autor
28. mar 2019

Ďakujem dievčence áno je chodec. Síce len necelé dva mesiace

lucyjka6
28. mar 2019

@masenkamedvedova rozhodne by som kupila wanda,protetika,rak,to su topanky pre deti a tie mike adidas...by som roxhodne kupila ked bude ma 2 roky a viac

katrinka8
29. mar 2019

@lucyjka6 - rak, protetika (okrem novej BF rady - tá je dobrá) a spol. sú žalostne ťažké, úzke a tvrdé topánky s absolútne nevhodnou špičkou, zvlášť pre začínajúceho chodca. Utláčajú prsty, z čoho vznikajú kadejaké deformity, noha sa nemá pri chôdzi kde hýbať, je taká fixovaná, že je ako v sadre... Jedna prechodná topánka zn. Protetika váži viac ako o číslo väčšie 2 zimné topánky napríklad zn. Filii. To už potom ozaj radšej niektoré z modelov Nike či Addidas, ktoré sú aspoň mäkké a ohybné a špička síce vôbec nie je ideálna, ale aspoň nie až tak žalostne úzka..

lucia147852
29. mar 2019

my nosime len superfit. nie su imidzove ale mala v nich krasne chodi. ked sme skusali adidas nike vo vsetkych captala.

lindusss2016
29. mar 2019

@katrinka8 no my sme zdedili dvoje protetiky a mna presne zarazilo to, ake su priserne tazke, no a samozrejme, ze boli uplne tvrde, nezohla som ich nijak ani velkou silou, hned leteli. Bf radu som nevidela, ale uz mam odpor k tej znacke.

katrinka8
29. mar 2019

Pre porovnanie papuče so správnou špičkou a papučky Rak so zúženou + opätok (načo má mať dieťa, preboha, opätok?) Obrázok nohy snáď nemusím pridávať, nepoznám nikoho, komu by sa noha prirodzene vpredu zužovala smerom k prostrednému prstu do špica...

katrinka8
29. mar 2019

@lindusss2016 - ja som porovnávala pred 2 týždňami synove Filii zimné v. 29 s neterinými Protetikami (klasika) v. 28 alebo 27, už neviem. Jej 1 topánka bola poznateľne ťažšia (tvrdá, neohybná ako sadra...) ako synove 2 zimné Filii a dcérine 2 zimné Beda Elisha v. 35...
Nová protetika - barefoot rada je takáto, tu je recenzia:
http://vpavucine.blogspot.com/search/label/Prot...

lindusss2016
29. mar 2019

@katrinka8 hej, citala som to uz, ako fajn, ze bude asi dostupnejsia ta obuv, ale mne to akosi nesmakuje 😃

katrinka8
29. mar 2019

@lindusss2016 - ja ich chápem, biznis je biznis, je to super, že budú dostupnejšie. Ale nik ma nepresvedčí, že ich filozofia sú zdravé detské nôžky. Popierajú svoju x-ročnú filozofiu, ktorú razia na Slovensku a ktorou tu udávali trend vlastne v detskom obúvaní (veď to je jasne vidno, koľko ľudí ide automaticky kupovať prvé topánky Protetika a potom ich kupujú celé roky, lebo veď sú zdravotne nezávadné a ortopedicky vhodné (tak nejak sa prezentujú, nie?). Keby precitli a fakt mali nové presvedčenie a záujem, tak by proste postupne ukončovali výrobu hentých sadrových odliatkov, a šli by do novej výroby.

alchemilkazltozelena
29. mar 2019

@masenkamedvedova ja mam Pumy ak by si chcela 😊 20tky, ako nove

masenkamedvedova
autor
29. mar 2019

@alchemilkazltozelena môžeš mi podľa foto a dĺžka je koľko cm my máme skoro 13 cm. Capacky nosí 21. Ale pumy sú robene väčšie

lindusss2016
29. mar 2019

@katrinka8 do bodky suhlasim, tiez to nejak tak vnimam

katrinka8
29. mar 2019

@alchemilkazltozelena
@masenkamedvedova - len tá veľkosť 13 cm udávaná na topánke môže znamenať buď že stielka má 13 cm, alebo že je vhodná na nohu dlhú 13 cm (myslím, že adidas uvádza práve tak, že na ako dlhú nohu je topánka vhodná)... To by bolo dobré si overiť, úplne ideálne zmerať vnútro topánky.

evkamotka
1. apr 2019

Kupte mu dd step alebo superfity. Su pekne. Fashion kusky mu dajte gate, bundu... Ale obuv je hakliva vec. Raz mu zacne padat klenba a i. a budete nestastna....

katarinamarkova
2. apr 2019

@masenkamedvedova najdi dietatku topánky co mu sadnu budú pohodlne prakticke ľahké ohybne.....je úplne jedno akú znacku neznacku cenu necenu majú. Tak ako bolo písané vyššie. Ľudia sú bohužiaľ hlúpy a idú ako ovecky ak im reklama povie že je niečo zdravé zabudaju používať mozog.
Ano je faktom že mnoho ,,zdravých,,topanok nici nohy a je skôr na prizabitie sa ako na prvé kroky.