Dobry den,
Ake vitaminy davate / davali ste 7 mesacnemu dietatu? Okrem vitaminu D, ten davame.
Zamyslam sa nad c-ckom, ale neviem, ktory doplnok je vhodny uz od takehoto veku?
A potom omega 3 mastne kyseliny
Dakujem
Na olovrant a desiatu ovocie, môj už od pol roka sa ladoval každý deň v záhrade, okrem jabĺk a hrušiek, černice, maliny, jahody, čučoriedky.... vitamínov až až, a radšej omegu aspoň raz do týždňa rybku, to už môže 😀
A d v lete tiez urcite netreba davat extra
vitaminy ma okrem stravy aj v materskom alebo umelom mlieku. tiez by som nic extra nedavala. D-cko sme tusim davali cely prvy rok, ale potom pediatricka vravela, ze po dovrseni 1r v lete uz netreba (a zasa na jesen ano).
kupila som nejaky tekuty multi dokonca so zelezom na iherb.com. chcela som zelezo, maltofer som uz nechcela davat a nad omega 3 uvazujem tiez. skor ako mi napisete ze ani omega 3 netreba, nenamahajte sa. mam postihnute dieta, ktore potrebuje viac vitaminov, mineralov. nielen omega 3 mam prestudovane odpredu odzadu a urcite dam po kvapkach, proste trosku. zatial som ale nenasla spickove, odporucane pre tak male deti. s pediatrom nema zmysel sa o tomto bavit
takto malemu babatku jedine primiesat praskovy vitamin C do stravy/mlieka. Idealne nejaku verziu, co nie je kysla. Ja mam dobre skusenosti s vitaminom Ester C powder, objednavala som ho najprv z iHerb.com, ale teraz je na tovar z USA zavedene clo, tak som ho uz dvakrat objednala z nemeckeho Amazonu. Pripadne mozes skusit pohladat nejaku praskovu formu, co sa predava tu na Slovensku.
@lija22 kamoška viem že dáva tento, ale neviem ako dávkuje, lebo píše od 3 rokov
https://www.drmax.sk/moller-s-omega-3-rybi-olej...
@misickaa4 keď si myslíš, že 7-mesačné bábo by malo zjesť ovocia a zeleniny na kilá, ty s dospelou váhou ješ niekoľko desiatok kíl ovocia a zeleniny? Pokiaľ je dieťa zdravé a má zdravý vývin, netreba do neho pchať žiadne umelé vitamíny. Všetko dostane v pestrej strave. Uvidíš časom, keď bude väčšie. Malému okrem D-čka asi nič.
@misickaa4 len pre info. tento davam dcere zhruba od siedmych mesiacov, je to chutne a zelezo tam ozaj je, lebo keby som dala viac zapecie ju. https://www.iherb.com/pr/Zarbee-s-Naturals-Baby...
tu som naska rybi olej pre deti od sest mesiacov. tato znacka je ok, ma vpoho pomer EPA a DHA aj pri inych svojich olejoch. jednym tlacim deti uz dlho ( do mlieka): https://www.nutraceutica.sk/sk/produkty/omega-3...
@bona69 dakujem 🌷, mam ho doma, pozname, ale babatko nieco trosku slabsie
Keď už veľmi chceš niečo dávať, poraď sa s pediatrom. Do takého malého dieťaťa pchať naverímboha nejaké vitamíny v nejakej dávke, keď nevieš, koľko ich prijme v strave a koľko ich potrebuje, je také... Naprd. Kvalitné vedecké štúdie opakovane dokazujú, že pchať do seba umelé vitamíny bez toho, že by človek skutočne trpel nejakým deficitom (podloženým krvnými testami), nielenže nijako nepomáha, ale môže dokonca uškodiť. Lebo niektoré vitamíny v priveľkej dávke robia viac, než len produkujú drahý moč. U malých detí špeciálne.
@misickaa4 ja mám trošku inú skúsenosť a trochu iné veci si myslím ako tu zazneli, ja napríklad Dáške dávam céčko v kvapkovej forme už nejaký ten čas a len jej to prospieva, nebýva chorá, takže myslím, že vôbec nič tým nepokazíš 🙂
@barborkabar samozrejme, ze nie. A ake c cko davate? Ako stare mate dietatko? Dakujem 🙂
@misickaa4 naša malá bude mať už tri a pol roka, ale tento vitamín jej dávam skoro od narodenia, mala pár mesiacov, keď som ho prvýkrát kúpila a dala jej ho, ale jasné, že som sa o to poradila s dr. 🙂 ide mi aj o to aby nebol problém v škôlke napríklad, lebo keď počúvam niektoré kamarátky, že s deťmi sú každú chvíľu doma, tak na nervičky
@misickaa4 V zivote som do deti nepchala umele vitaminy. Teda okrem D v zimných mesiacoch a obcas C-praskovy z DM alebo askorban sodny. Maju normalnu stravu. Syn bol naposledy chorý pred 12timi rokmi, dcera este vôbec. Par soplov nepočítam. A este teda kiahne-obaja priebeh bez teplôt a extra komplikácii.
A suhlas s
@rybka16
Netreba do dieťaťa pchať umelé vitamíny. Je tu sezóna čerstvého ovocia a zeleniny.
Treba pestrú stravu a nie umeliny.