Aké topánky na širokú nohu pre dieťa?

katika85
7. júl 2022

prosim vas poradte mi topanky (znacku) pre dceru 7r. poslednu dobi registrujem ze pri dlhsej prechadzke sa stazuje ze ju bolia malicky na nohach. Topanky nie su male a vzdy je to po dlhsej prechadzje a hlavne ked je teplo (potia sa jej nohy) po zmerani sirky nohy to vyzera ze ma ozaj siroku nohu. Balerinky som jej nikdy nekupovala z toho dovodu ze ich ziadne nikdy neobula. Doteraz sme neriesili topanky ani nic nevravela. len zrazu tu vylet, turistika, ci dlhsia prechadzka a vzdy to konci ze ju bolia malicky.

sandra19901990
7. júl 2022

Jonap možno, ale zalezi aký ma členok - úzky, široký….rovnako aj nart ci je vyšší, nižší. Na fb je stránka: bosé nôžky bez prekážky. Tam poradia 🙂 nemusí to byt hneď čistý barefoot. Staci na začiatok alternatíva kde dostanete širšiu topánočku a rovnú podrážku 🙂 ak vás prekvapí cena, za polovicu ich predáte urcote 🙂 a poradia aj sirsie balerínky pre slečny 😉

katika85
autor
7. júl 2022

@sandra19901990 dakujem 🤭 na FB nie som

zuzanaete
7. júl 2022

Na siroke nohy su Jonap, Fare bare, feelmax, Baby bare. Vybet zalezi od nartu, paty. Topanka musi dobre sediet - nikde netlacit a zaroven nelietat na nohe.

zuzanaete
7. júl 2022

@katika85 Inac ja uz som sa par raz pohravala s myslienkou zrusit fb, ale drzi ma tak skupina Bose nozky. 🙂

katika85
autor
7. júl 2022

@zuzanaete dakujem a je mozne tieto znacky vyskusat aj realne v obchode?

petulkahu
7. júl 2022

@katika85 Ano, skus Nozickovo v starom meste. Oni aj poradia s vyberom a su tam vsetky znacky 🙂

katika85
autor
7. júl 2022

@zuzanaete ja som nikdy nebola registrovana na FB rocnik vyroby 85 🤭 a insta mi tiez nic nehovori. minule mi v kadernictve povedali ze ich ponuka je na FB a zadrela som ze nie som na FB pozerali na mna jak na zjavenie 😂

zuzanaete
7. júl 2022

@katika85 Este ma napadla znacka BeLenka. Skusat sa da v predajniach s barefoot obuvov. Prehlad mam len v BA.

sandra19901990
7. júl 2022

@katika85 tak potom kamenná predajna a nechat si poradiť 🙂

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katika85
autor
7. júl 2022

@petulkahu dakujem

kristella
7. júl 2022

Ak ti nevadí barefoot, tak beLenka a beda sú asi najširšie, čo sa dá zohnať.

nikpa
7. júl 2022

@katika85 dd step

katika85
autor
7. júl 2022

@lubka261 nejde mi konkretne o balerinky. len mne az teraz postupne doslo ze nema klasiky rozmer nohy. ja mam uzku nohu bez nartu mne je vsetko velke a jej som napriklad balerinky k vystupeniu, satami ci len tak sviatocne nemohla zohnat ziadne “balerinky” lebo jej to nejake neslo na nohu. a vlastne teraz mi doslo ze tip topanky “balerinka” pepco ccc deichman su uzke. balerinky som chcela vzdy k satam ci sukni cize aj preto hladam znacku v ktorej by som kupila aj na jar aj na jesen topanky aj k rifliam aj k sukni a najlepsie aj do zimy 😁 vela chcem?

katika85
autor
7. júl 2022

@nikpa dd step nie su tvrde? kedysi ked zacinala chodit sme zacinali doma prave s touto znackou a nejak jej nesadli. inac doma vzdy na boso chodi, klenbu nema spadnutu. u nej papuce neprichadzaju do uvahy ona len ma boso

kristella
7. júl 2022

Inak som celý život mala rovnaký problém, ako tvoja dcérka - topánky mohli byť akékoľvek, vždy som mala boľavé, prípadne až do krvi zodraté malíčky. Tri roky dozadu som prešla na barefoot kvôli problémom s chrbtom a zrazu aj boľavé malíčky sú minulosť. Skúsila som viac značiek ale BeLenka sedia na “plutvičkovú” nohu asi naj. Mám od nich topánky na všetky ročné obdobia. A 4,5 ročný syn detto. Teraz majú aj super snehule konečne, čo mi chýbalo všeobecne medzi barefoot topánkami. Syn má tiež od nich na celý rok - jedine na leto mu kupujem sandálky Beda. Tie sú tiež široké v špičke.

frantisska
7. júl 2022

Dd step ma rôzne rady… aj tvrdé aj barefoot… môjmu na širokú nohu ešte sedia froddo barefoot. Ale pozor na bf … treba si dať naozaj pomerat nohu niekym kto sa vyzná a vybrať topánky ktoré sadnú… lebo zle sediace bf môžu aj škodu narobiť. Ale my teda nosíme bf práve kvôli tej šírke … proste v tých bežných obchodoch takmer nie sú topánky na širokú nohu

katika85
autor
7. júl 2022

@kristella nevadia mi barefoot kedze sme ich doma nemali. ide mi len o to aby ju neboleli nohy. rada beha stale beha 😁 a zvlada dlhsie prechadzky bez reptania. len sa jej viac potia nohy a tie malicky ju stipu tak po 2.5hod vonku ked nema mekke topanky cize take textilne. este take platenky su ok.

kristella
7. júl 2022

@katika85 Ono ťažko takto povedať, záleží, komu čo sadne. Ale synátor všetky “turistiky” odchodil v “Lenkách”. Má len 4,5, tak zatiaľ max 8km dal ale chodil do lesnej škôlky a tam tiež nachodili slušne. Nohy sa mu potia dosť - dávam merinové ponožky, občas niekde do vody vbehne, takže nohy mokré ale odieranie sme nespozorovali žiadne ani sa nesťažoval nikdy.

katika85
autor
7. júl 2022

@kristella presne tak. az mi je trapne ze to az teraz na 7.r riesim 🤦🏽‍♀️ len doteraz nic nevravela len viem ze bola veda najst velkost pri velkostiach ktore by jej mali by dobre ju tlacili lenze ju tlacili na boku a nie vpredu. iba raz davnejsie si pametame ze spominala tie malicky potom dlho nic. ja ked vidim tie detske uzavrete topanocky v beznych obchodoch tak nechapem kto to obuva. vsetko take uzucke. teraz sme mali na konci roka vystupenie trebalo biele balerinky 🤦🏽‍♀️ skoro ma vykotilo. doma ziadne biele topanky a o balerinkach ani nehovorim a trebalo to na 1 vystupenie. tak som sa nastvala a kupila sandale take aby ju nikdy netlacili.

katika85
autor
7. júl 2022

@kristella dcera vzdy vela chodila. v platenkach a takych tych sietkovych teniskach nema problem akonahle je chladnejsie dam jej kozenkove botasky adidas a uz sa stazuje na malicky.

eva233
7. júl 2022

Treba zmerať nohu šírku a dĺžku a podla toho ti budem vedieť poradiť viac... Kľudne napíš... V kamennom obchode možno ešte zoženieš protetika barefoot... To tu nebolo spomínané.. Maju tiež širšiu radu na guličkovej podrážke 😉

daniela1911
7. júl 2022

@katika85 značka Pegres je super, moja dcéra má úzku nôžku ale prsty ako plutvička a tie Pegres jej sedia najlepšie.

katika85
autor
7. júl 2022

@eva233 19,5cm dlzka a sirka 7,9cm

enoula
7. júl 2022

Na turistiku mozno keen pozri, maju ich rozne obchody
https://nozickovo.sk/produkt/keen-chandler-cnx-...
A tu este mozno najdes nejake tipy, co by mohlo sedieť
https://www.google.com/amp/s/www.stastnenozky.s...

nikpa
7. júl 2022

@katika85 majú aj radu barefoot, sú ohybné, zohneš ich celé aj s podrážkou v jednej ruke. Neviem aké sú tie obyčajné, tie sme ešte nemali.

yanni
7. júl 2022

@katika85 ako si merala? Malicky ju bolca, lebo ma topanky uzke. Väcsia klasickych topanok sa k prstom zuzije a tie, co maju okruhlu spisku, ti nie su velmi anatomicke. Mloktory clovek ma noky do spicata alebo okruhla. Treba kupit barefoot. Obkresli jej nohu a hod se obrázek. Poviem ti, aky ma tvar nohy. Foto by tiez nebolo zle. Zboku dobre vidno nart a aj pätu treba.

katika85
autor
7. júl 2022

@yanni dufam ze dobre som odfotila

katika85
autor
7. júl 2022
lasoli
7. júl 2022

@katika85 skus z barefootiek,je ixh vela znaciek,len su drahsie