prosim vas poradte mi topanky (znacku) pre dceru 7r. poslednu dobi registrujem ze pri dlhsej prechadzke sa stazuje ze ju bolia malicky na nohach. Topanky nie su male a vzdy je to po dlhsej prechadzje a hlavne ked je teplo (potia sa jej nohy) po zmerani sirky nohy to vyzera ze ma ozaj siroku nohu. Balerinky som jej nikdy nekupovala z toho dovodu ze ich ziadne nikdy neobula. Doteraz sme neriesili topanky ani nic nevravela. len zrazu tu vylet, turistika, ci dlhsia prechadzka a vzdy to konci ze ju bolia malicky.
@sandra19901990 dakujem 🤭 na FB nie som
Na siroke nohy su Jonap, Fare bare, feelmax, Baby bare. Vybet zalezi od nartu, paty. Topanka musi dobre sediet - nikde netlacit a zaroven nelietat na nohe.
@katika85 tak potom kamenná predajna a nechat si poradiť 🙂
Ak ti nevadí barefoot, tak beLenka a beda sú asi najširšie, čo sa dá zohnať.
@lubka261 nejde mi konkretne o balerinky. len mne az teraz postupne doslo ze nema klasiky rozmer nohy. ja mam uzku nohu bez nartu mne je vsetko velke a jej som napriklad balerinky k vystupeniu, satami ci len tak sviatocne nemohla zohnat ziadne “balerinky” lebo jej to nejake neslo na nohu. a vlastne teraz mi doslo ze tip topanky “balerinka” pepco ccc deichman su uzke. balerinky som chcela vzdy k satam ci sukni cize aj preto hladam znacku v ktorej by som kupila aj na jar aj na jesen topanky aj k rifliam aj k sukni a najlepsie aj do zimy 😁 vela chcem?
Inak som celý život mala rovnaký problém, ako tvoja dcérka - topánky mohli byť akékoľvek, vždy som mala boľavé, prípadne až do krvi zodraté malíčky. Tri roky dozadu som prešla na barefoot kvôli problémom s chrbtom a zrazu aj boľavé malíčky sú minulosť. Skúsila som viac značiek ale BeLenka sedia na “plutvičkovú” nohu asi naj. Mám od nich topánky na všetky ročné obdobia. A 4,5 ročný syn detto. Teraz majú aj super snehule konečne, čo mi chýbalo všeobecne medzi barefoot topánkami. Syn má tiež od nich na celý rok - jedine na leto mu kupujem sandálky Beda. Tie sú tiež široké v špičke.
Dd step ma rôzne rady… aj tvrdé aj barefoot… môjmu na širokú nohu ešte sedia froddo barefoot. Ale pozor na bf … treba si dať naozaj pomerat nohu niekym kto sa vyzná a vybrať topánky ktoré sadnú… lebo zle sediace bf môžu aj škodu narobiť. Ale my teda nosíme bf práve kvôli tej šírke … proste v tých bežných obchodoch takmer nie sú topánky na širokú nohu
@kristella nevadia mi barefoot kedze sme ich doma nemali. ide mi len o to aby ju neboleli nohy. rada beha stale beha 😁 a zvlada dlhsie prechadzky bez reptania. len sa jej viac potia nohy a tie malicky ju stipu tak po 2.5hod vonku ked nema mekke topanky cize take textilne. este take platenky su ok.
@katika85 Ono ťažko takto povedať, záleží, komu čo sadne. Ale synátor všetky “turistiky” odchodil v “Lenkách”. Má len 4,5, tak zatiaľ max 8km dal ale chodil do lesnej škôlky a tam tiež nachodili slušne. Nohy sa mu potia dosť - dávam merinové ponožky, občas niekde do vody vbehne, takže nohy mokré ale odieranie sme nespozorovali žiadne ani sa nesťažoval nikdy.
@kristella presne tak. az mi je trapne ze to az teraz na 7.r riesim 🤦🏽♀️ len doteraz nic nevravela len viem ze bola veda najst velkost pri velkostiach ktore by jej mali by dobre ju tlacili lenze ju tlacili na boku a nie vpredu. iba raz davnejsie si pametame ze spominala tie malicky potom dlho nic. ja ked vidim tie detske uzavrete topanocky v beznych obchodoch tak nechapem kto to obuva. vsetko take uzucke. teraz sme mali na konci roka vystupenie trebalo biele balerinky 🤦🏽♀️ skoro ma vykotilo. doma ziadne biele topanky a o balerinkach ani nehovorim a trebalo to na 1 vystupenie. tak som sa nastvala a kupila sandale take aby ju nikdy netlacili.
Treba zmerať nohu šírku a dĺžku a podla toho ti budem vedieť poradiť viac... Kľudne napíš... V kamennom obchode možno ešte zoženieš protetika barefoot... To tu nebolo spomínané.. Maju tiež širšiu radu na guličkovej podrážke 😉
@katika85 značka Pegres je super, moja dcéra má úzku nôžku ale prsty ako plutvička a tie Pegres jej sedia najlepšie.
Na turistiku mozno keen pozri, maju ich rozne obchody
https://nozickovo.sk/produkt/keen-chandler-cnx-...
A tu este mozno najdes nejake tipy, co by mohlo sedieť
https://www.google.com/amp/s/www.stastnenozky.s...
@katika85 ako si merala? Malicky ju bolca, lebo ma topanky uzke. Väcsia klasickych topanok sa k prstom zuzije a tie, co maju okruhlu spisku, ti nie su velmi anatomicke. Mloktory clovek ma noky do spicata alebo okruhla. Treba kupit barefoot. Obkresli jej nohu a hod se obrázek. Poviem ti, aky ma tvar nohy. Foto by tiez nebolo zle. Zboku dobre vidno nart a aj pätu treba.
Jonap možno, ale zalezi aký ma členok - úzky, široký….rovnako aj nart ci je vyšší, nižší. Na fb je stránka: bosé nôžky bez prekážky. Tam poradia 🙂 nemusí to byt hneď čistý barefoot. Staci na začiatok alternatíva kde dostanete širšiu topánočku a rovnú podrážku 🙂 ak vás prekvapí cena, za polovicu ich predáte urcote 🙂 a poradia aj sirsie balerínky pre slečny 😉