Mamičky....zaujímalo by ma, v aké deti vyrástli Vaše náročné bábätká ? Teda, akú majú povahu, správanie, šikovnosť a tak 🙂
Ja sama mám doma takého malinkého štuplíka čo veľa plače, potrebuje byť iba na rukách, v noci nespí, cez deň iba keď sa vozí v kočíku a tak ..... ďakujem 🙂
@slecnamarplova
Moja dcera bola do 3 mesiacov velmi uplakane babetko, stale len na rukach alebo na prse, inak rev neskutocny, cez den vobec nespala, len v noci....od 3 mesiacov to bolo stastne a spokojne dieta,zmena uplne o 180º, prespana cela noc. Neviem ci to malo suvislost s kojenim, skoncili sme tak medzi 2-3 mesiacom, lebo sa to nedalo, na starsie dve dcery som nemala vobec cas.....teraz je uz velka, ma 12 rokov, ale na jej detstvo si spominam ako na jedno uzasne pohodove a krasne obdobie(ked si odmyslim tie prve 3 mesiace 😀 😀 ),
tak nezufaj, moze sa to zmenit, neviem ako je stary tvoj syn, ale urcite nebude uplakany vecne, ako zacne objavovat svet, bude mat ine zaujmy a bude to stale lepsie.....
Ja mam 9- rocneho syna, ktory bol upne bezproblemovy, neplakal, krasne spinkal, vzorove babatko.Teraz je strasne pre vsetko upistany, stale reve, ked sa mu nieco nedari, vo vsetkom chce byt perfektny, aj malickosti ho hrozne nazlostia.Takze vtedy bol pohodak a teraz je nervak.Mladsi syncek ma 4,5 roka a ten bol sidielko, teraz sa pekne vyhra sam, pokial ma Lego alebo papier a pastelky, ani o nom neviem.A najmladsia je sidlo za 10-tich chalanov, je vsade, neobsedi, vsetko objavuje a skuma, vsade chce byt, vsetko vidiet, vsetko pocut, pri jedeni sa vrti a vsetko je okydane, spi cez den max. 1 hodinu a v noci sa kazdu chvilu budi a pyta si prsnik - ale to mozno suvisi aj s rastom zubov.Takze sa tesim, ze neskor bude pokojna a rozumna slecna.🙂
@slecnamarplova ja asi nepoteším, u nás je náročnosť dcéri stále rovnaká, od 9 mesiacov spala 1x za denne 2 hodiny aj to len so mnou, teraz má 2,5 a začína cez deň nespať vôbec... večer sa ukladá okolo 22:00,, vyžaduje si pozornosť, keď nie je niečo po jej tak spustí rev... je to niekedy o nervy, lebo mám ešte mladšieho syna... a sem tam dostane po zadku, ale ani to nepomáha... obdobie vzdorumá veľmi divoké, dokáže sa hnevať aj 1-2 hodiny.. Ja zase dúfam, že od 3. roku sa to zmení 😉
@slecnamarplova moj syn bol velmi narocne babo. Neplakal, iba ked sa nám ho podarilo uspat, alebo ked sa dojcil. Prvé mesiace cez den nespal, iba na prsniku. Začalo sa to zlepšovat, ked začal lozit a spoznavat svet, zrazu bol rád pri svojej činnosti aj sám, aby som mu neziaducu činnost nezrusila. Teraz chodí do skoly, gymnázium pre nadanne deti, je pohodlný, flegmaticky, nestresujuci typ s výborným kritickým myslenim 🙂 zároveň aj mierne nepraktický.
@slecnamarplova
Môj starší bol prototyp náročného bǎbätka, plačlivý, stále len na rukách, ani na krok odo mňa, zlý nepokojný spánok...
A nepoteším Ťa 🙂 - má 4,5 roka a stále je náročný. Vyžaduje veľa pozornosti a skúša moju (nie zrovna veľkú 😝 ) trpezlivosť každý jeden deň...
Ale milujem ho nesmierne a keď mi povie: Maminka ľúbim Ťa alebo maminka prituľkaj si ma, tak mu odpustim všetko na svete. 🙂
Poteším Ťa, že vekom sa to pomaličky zlepšuje. Náš prvorodený bol veľmi náročné bábo a veľký nespavec. Denný spánok začal bojkotovať už po 2. narodeninách. V noci sa budieval do 2,5 roka. Od 3 rokov nespával cez deň doma ani v škôlke. Veľa veľa pozornosti vyžadoval minimálne do 5 rokov. Ale zase má momentálne už 3 mladších súrodencov, takže tam hrá veľkú rolu aj žiarlivosť
@slecnamarplova moja starsia bola a aj je narocna... spanok 0boov do 3r...tera u pol roka ide spat bez revu a boja... extremne sa vela vypytuje hlavne veci ohladom ludskeho tela..kolko kosti ma, vnutorne organy..krv atd...od 2r chce byt lekarkou, no teraz po novom zubárkou lebo ju zas fascinuju zuby a dentalna hygiena....je to dost narocne..aj vzhladom k tomu ze sa odmieta hrat s rovesníkmi...berie len na starsie deti...
som zvedava ake to bude dalej...lebo niekedy mam pocit ze spolu od rana do vecera len bojujeme... ☹
Ja mam presne tke iste dieta ako @radka279 len je to chlapec,od malička naročne dieta,teraz velký vymyselnik-hyperaktivny (nemáme to ako diagnozuja to tak volam,všade musi byt,všetko musi vidiet,neobsedi ani sekudu) nespime bohvie ako,doobeda tak ako kedy a večer su ešte noci take že len sem,tam prespi celu noc,ked niečo nema,hned rev a hadzanie sa o zem obdobie vzdoru jak vyšite.
Tak mi to vychadza, ze taketo deticky su potom velmi zive, mudre a citlive 😉
Moja dcerka,viem ze sa to nepatri,ale to bolo peklo...spavala tak 20 minut vkuse od nnarodenia,v noci do dvoch rokov aj 5-7 krat hore,do troch aspon 2-3 krat. Potom brutalne obdobie vzdoru,od asi 2 rokov do 3,5...bola schopna sa so mnou hadat ked som jej povedala,ze je pekne dievca,ze nie,ona je skaredy chkapec 🙂 ... ale teraz ma 4,5 a ja si neviem vynachvalit,nielen ze je partacka a na vsetkom sa s nou da dohodnut,ale ma o vsetko zaujem,pozna pismenka,cisla...mudre dievcatko,velmi vnimave voci potrebam inym,som na nu pysna po vsetkych strankach 🙂...(este mi napadlo,aj navykanie na nocnik nam v ramci toho vzdoru neprimerane dlho vzhladom na dobry rozumcek dlho trvalo)
@slecnamarplova moj starsi bol, je a aj bude narocny a svojim sposobom odlisny od vacsiny deti. nas placko precitliveny a este vela dalsich specialitiek. u niektorych deti ta narocnost casom vyprcha, u niektorych je to na cely zivot, takze nikdy nevies co ta este caka.... 😉
pri starsom som sa prve dva roky vobec nevyspala, noci hrozne, dni narocne, no teraz ma 4 a je to totálny spachtos, zaspi sam este mi povie ze mama nevyrusuj, rano ho horko tazko tahamz postele, sam si vezme jest pit a hra sa, vie si pustit rozpravky proste pohoda...
obe moje dievčatá boli prvé 3mesiace velmi plačlivé,vkuse sa chceli nosiť ,nič som nestíhala.ale potom sa to zlepšilo,ked sa začali zaujímať o hračky .