maminky moja nema ani 2,5roka a prestala poobede spat..resp.davala som ju ako pred tym okolo 13.00 ale trvalo jej to aj do 14,30h.kym zaspala no a potom večer ešte o 23h.skakala po posteli..zacala mi kazdy den hovorit ze nechce spinkat..tak som ju nedala ze skusim .. 🙂 no a ona uplne v pohode funguje a večer o 20.00 už pekne spí az do rana ..mate podobnu skusenost?? poradte može to takto byt?? ak zacne chodit do skolky co potom ?? mam aj synatora ten bol podobny pripad a on do skolky nechcel prave kvoli spaniu..pojde až do predskolskej triedy ...
aj naša už nechce poobede spať...má 2 roky a 3 mesiace...Ráno vyspáva do 9-10, potom poobede nechce ísť hajať, a podvečer je zlá a nervózna...Zaspí mi okolo 9 a v noci sa ale budieva, túto noc napríklad bola hore od 3 do pol 5, že ona je už vyspatá..Neviem, čo to má byť, predtým zaspala a pekne spala až do rána a teraz....Neviem, štve ma, že nemá žiadny režim, neviem ako na to, keby som ju ráno budila, bola by zlá...Keď bola menšia, krásny režim sme mali, ale teraz...
Ako keby som videla nas :D Eliska ma tiez skoro 2,5 roka a asi mesiac uz poobede nespava... zacalo to presne, ako pises, uspavanie trvalo neskutocne dlho - aj poobedne aj vecerne... ak spala cez obed co i len hodinku, tak sme sa vecer uspavali od 20h do 21 - 22h. Ako kedy... potom mi zacala plakat, ze uz nechce spat. Tak som ju nedala, poobede okolo 17h ju chyti spankova kriza, kedy je umrncana, ale to trva tak hodinku. Vtedy si sadneme, precitame knizku, robime kludove aktivity. Vecer ju ulozim o 19h spat a za 5 min. pekne spinka az do rana do 7:30.... Neviem, ci to robim spravne, ale setrim si svoje nervy, takto to je viac v pohode, mam vecer cas aj pre seba, cosi porobit a pod... Neviem, ako to bude, ked zacne chodit do skolky, to zatial neriesim. Ved sa to uvidi... Ja som v skolke vobec nechcela spavat, tak ma tam mama nechavala iba 1/2 dna dokial mohla a ked zacala chodit do prace, tak som byvala hore s ucitelkami a rozpravali sme sa, alebo som iba tak lezala, citala si knizku a pod.... Ja si myslim, ze to sa nejako vyriesi... Spolieham sa na to. Myslim, ze v nasom pripade sme urobili asi najlepsie, co sme mohli... Podla mna ju mozes dat vecer este skor spat... kludne aj o tej 19h... Setrime si nervy 🙂
mi od 2r nespime poobede, ale aspon mi do pol hodiny vecer zaspi medzi 20-21h a hore sme o 7-7:30, dovtedy to trvalo hodinu minimalne. ale zase mi od 9m spavame len 1 denne a od 2 mesiaca zivota len 2x dokopy do 3 h a v noci 4-5h. takze mi sme mali strasneho nespavca
u nas je to rovnako... vacsinou drobec nechce spat poobede a ak nahodou aj spi, tak vecer zaspava az okolo 23.00.. tiez ma 2,5 roka... ale zase ked aj nespi poobede, aj tak ide dost neskoro vecer, niekedy aj po 21.30.. mozno to bude aj tymto obdobim, ked je vonku zle pocasie a nema sa kde vybehat 🙂 .. starsia dcerka tiez uz v jeho veku nespala poobede... ale v skolke to uz bolo o inom, tam sa "inspirovala" detickami a spala aj ona... ale doma, cez vikendy, nie...
moja ma 2,5 roka a poobede spava 2 hodiny, starsia ma 6 rokov, cely cas spi v skolke, obidve vecer do 22,30 funguju na 100% 😀 😝
môj nespi od 2 rokov vôbec ... funguje od 6tej do 20tej úplne na plný plyn ... 😝
ahoj ani moja nespava cca od 2,5r poobede vobec..uz to neriesim ale ona vydrzi kumakovat hore do 22.00 iba ked cestujeme padne v aute ako mucha 🙂 .... kazde dieta je ine.. mam vela kamosiek ktorym deticky v podobnom veku poobede nespavaju
nasa nespala asi dva tyzdne poobede, presne to bolo po 2.narodeninach, akoby utalo. velky krik, nervy, uspavanie trvalo aj hodinu a pol. vecer od pol deviatej do desiatej. ale uz o 17 bola umrncana, uplakana, velmi zla. cez obed som vsak nadalej skusala davat, ze nie spinkat, len si oddychnut, lezat a nabrat novych sil tak to trosku fungovalo, aj pol hodku sme lezali cez obed a postupne zacala zase zaspavat. tiez ak spi cez obed hodku a pol, vecer zaspava po 21. ale rano do tej 8 spinka.
Mám 2,5 ročné dvojčatá...My keď sme mali okolo 2 rokov, bolo to v lete, tak sme väčšinou cez deň nespali, vtedy som ich dávala spať o 19.00 hod. večer a bez problémov potom zaspali. Teraz v zime okolo 2,5 roka mi častejšie cez deň spia, ale večer skôr ako o 23.00 hod. mi nezaspia a zaspávanie nám trvá dlho...Teraz režim neriešim, lebo som s nimi doma....ale potom si myslím, že ak by v budúcnosti nastúpili do škôlky, určite sa prispôsobíme tomu režimu v škôlke a nastavíme sa inak.. 🙂
Nasa nema este ani 2roky a uz 3mesiace funguje bez denneho spanku. Vstava o 7mej a chodi spavat o 7mej vecer.
moje obe dcery prestali spinka este pred druhymi narodkami. Chodili spat vecer o tej 19 a do rana krasne.Spat popoludni nechceli, iba sme sa trapili, tak som to vzdala a obe su ok. Jedna je uz druhacka a mansia ma 4r. O poobednom spanku ani nesnivame, zo skolky ju berieme ked sa naobeduje 😉
aj moja dcerka v tomto obdobi zacala strajkovat, ale ja som ju aj napriek tomu stale davala, ja si myslim ze ked dokazu spat v skolke 5 rocne deti tak 2,5....musia. Teraz ma dcerka 3 aj pol roka a stale chodi spat na obed - do tretej....
jééé to sa teším že nie som sama 😀 my bojujeme aj poobede aj večer,len keď sa viac unavíme tak sa bojím že si ublíží-teda keď nespí...zakopávame o vlastné nohy-potom nakoniec aj tak ideme do postele 🙂
mozno je to tym ze nieje leto, teplo a menej sa unaví ako ked ste doma. nenutila by som ju, stačí ked si oddychne, polezí, skus si lahnut s nou. u nas poobednajsí spánok skončil nástupom do skôlky, nechcel tam spávat a potom ked bol aj chory, prestal spávat uplne, do večera bol protivny, mrzuty, o 18tej sa uz pytal do postele a ráno o 5 vyspaty. vyriesila som to tak, ze do skôlky len na 4 hod a doma spí aj do 15tej. skus dcérku nejako zamestnat doobeda, ist von, na sánkach, na prechádzku, u nas to zabralo najma v lete, aspon 2 hod aktivita vonku
@vintinka ahoj, moj Tomáško cez deň nespáva, spí poobede len výnimočne - keď je veľmi unavený - napr. včera som uspávala malú a on si k nám ľahol a zaspinkal, ale inak poobede nechce spať, ani dnes nespal, nepotrebuje to, moja sestra chodila do škôlky, kde sa spávalo len v ,,malej" triede - resp. pre deti od 2-4 rokov, tie čo ale spinkať nechcú sa chodia hrávať so staršími škôlkarmi - a presne do takej škôlky chcem dať aj ja malého, nevidím zmysel v tom, dávať deti na silu spať, keď nechcú, ja sama som v škôlke nikdy poobede nespávala akurát som len ležala na posteli a nudila som sa až kým ostatní nevstali 🙂 a je to tak do dnes, ja proste nepotrebujem nejako veľa spánku, aj v noci bývam dlho dlho hore - asi to malý ,,zdedil" po mne, lebo muž by najradšej odfukoval už o siedmej 😀
aj ja mam kamaratky s takymi detmi, spanok uz nepotrebuju. v skolke je to rozne v statnej necakaj nejake ulavy ale v sukromnych na spanku netrvaju, daju detom kreslit alebo nejaku tichu cinnost
moji chlapci dvojičky majú 4 preč a dcéra má 3, ráno vstávame o pol 7 na obed idú spať a spia tak 2 hod 🙂 , večer ich naháňam do postele okolo 21 hod ☹ . Do 1,5 roka spali 2x za deň. Jednoducho sú to spachtoši a spánok majú radi a ak nespia sú na nevydržanie ☹ , proste chýba im 🙂 😉 😉
Maly ma takmer 2,5 roka (este pred rokom spaval 2x denne), teraz vstavame rano okolo 8.30 okolo 13.15-13.30 pekne zaspi. Spi 2-3 hodiny (niekedy aj dlhsie ako do 17.00). Na noc bez problemov zaspí okolo 21.00.
nas maly tak nespava uz takmer od 1,5 roka. Niekedy spanie ani neriesim, ani ho neskusam ulozit, ak mame viac aktivit (napr. plavanie), skusime si s nim lahnut, ale z tyzdna zaspi maximalne raz
aj moja zacala okolo 2,5r s poobednajsim spankom strajkovat... nepotrebovala ho 🙂 ... O mesiac na to nastupila do skolky a hned sa pekne vratila do starych kolaji 😀 😀 .. nespanie na obed ju raz/dva preslo 😀 😀