Aké priezvisko?

mata128
23. aug 2014

Babule,mam taku otazku...moj partner ma exmanzelku....spolu maju syna,dajme tomu,ze sa vola Novak....cize,moj partner je Novak,ona si po rozvode nechala meno Novakova,maly je Novak....s druhym partnerom sa jej narodilo dievcatko,dostalo priezvisko po svojom otcovi,dajme tomu Kovacova...ani s tym partnerom vsak neostala a ostala tehotna zasa,priezvisko vsak nedala po otcovi,ale svoje Novakova,co je aj priezvisko mojho partnera a mojho syna....nie je to blbe???keby ona teraz porodila 10deti,kazde s inym,vsetky sa budu volat ako moj partner,hoci s tym nic nema????ja viem,ze s tym nic neurobim,ale teda vobec sa mi to nepaci

lucy125
23. aug 2014

@mata128 Blbe to je,ale nič s tým neurobiš,pokial sa ona nerozhodne si zmenit priezvisko spat na rodne,tak bohužial ☹

mima4
23. aug 2014

@mata128 prečo to riesis? ved je to partnerovo priezvisko, nie tvoje. Ty tiez nemas jeho priezvisko

mata128
autor
23. aug 2014

@mima4 nemam,ale coskoro budem mat...

mima4
23. aug 2014

@mata128 s tym nic neurobis... ale mozem sa spytat, prečo ta to stve?
dala si ako priklad dost časte priezvisko..to ako kovac... ich je trilion na slovensku 😀

mamulienka30
23. aug 2014

@mata128 - tebe moze byt jedno, ako sa deti exmanzelky volaju, co ti na tom vadi? Je to lepsie, ked sa deti v jednej rodine volaju rovnako, preto ak ma tu moznost nech pomenuje vsetky deti po sebe, bude s tym praxi najmenej problemov vysvetlovat dieta A ma takeho otca, dieta B takeho otca, dieta C takeho otca... proste rodina sa ma volat rovnako, pre deti a ich psychiku je to dolezite. Je to LEN meno, neries somariny fakt.

mata128
autor
23. aug 2014

@mima4 zije kustik od nas,povest otrasna,ale ociernovat ju tu nebudem a len ma to tak vnutri skrie...do ktorej postele vlezie,z tej si donesie suvenir v podobe dietatka a vsetky sa budu volat ako my????aA nase priezvisko prave vobec nie je caste

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mata128
autor
23. aug 2014

@mamulienka30 bolo asi zbytocne tuto diskusiu zakladat....ja som tiez raz rozvedena a dcerka sa vola po svojom otcovi,syncek po svojom...ak sa hanbim za neho alebo za jeho priezvisko,tak s nim nebudem liezt do postele

mima4
23. aug 2014

@mata128 s tym sa podla mna neda nič spravit... jedine, ze tvoj priatel, ked sa stane tvojim muzom, vezme tvoje priezvisko...

mata128
autor
23. aug 2014

@tanapeta no to je pekne,ale ja som tiez rozvedena,tak si dame tiez meno po mojom ex????to by asi nebol dobry napad

adeala
23. aug 2014

@mata128 podľa mňa je to úplne jedno. Rovnaké priezvisko má aj xy ďalších ľudí a tiež to neriešiš. Proste to už nechce komplikovať ďalším priezviskom a hotovo, teba to nijak neovplyvňuje.

mawka
23. aug 2014

@mata128 nie je to blbe. mat totiz rozne priezviska tiez nie je vyhra. mne sa stava, ze ma ludia oslovuju po priezvisku deti, aj ked uz davno mam svoje rodne naspat, robi to galibu pri hocicom, stale musim nejako sa preukazovat, ze ano, su to moje deti, ano, zmenila som si priezvisko, atd. a najdivnejsie je, preco mame tri priezviska na schranke. no lebo deti maju ine, ja ine a priatel si nechava preposielat ku mne postu a on ma ine. niektore institucie ani po dvoch rokoch nie su schopne si prepisat v databaze moje zmenene priezvisko, tak mi chodi aj na take aj na hentake, no poviem ti, ze sice sa mi ulavilo, ked som vzala spat svoje rodne, ale prakticky je v tom stale gulas. tak sa trosku odosobni a skus sa na to pozriet aj z tejto stranky, ze mozno aj prave preto si nemenila naspat priezvisko.

mamulienka30
23. aug 2014

@mata128 - boze takto o nej "drbat" na nete a pritom sama dve deti s roznymi partnermi, ako v com si ty lepsia? Veru tuto otazku nemalo zmysel zakladat, skor sa naucit hrabat na svojom piesocku a nevrtat do veci a ludi, do ktorych ta nic nie je. Ex je Ex, lebo je minulost, toto sa treba naucit akceptovat aj v hlave.

mata128
autor
23. aug 2014

@adeala asi mas pravdu,len je to este cerstve,preto ma to svojim zmyslom skrie

mata128
autor
23. aug 2014

@mamulienka30 v com???ja som s tym druhym aspon ostalaa neliezla z postele do postele....ale to ty nemozes pochopit...

mawka
23. aug 2014

@mata128 tak ale pokial sa ona nevydala a nezostala s partnerom, tak dieta dostava priezvisko matky. mozno prisla na to, ze praktickejsie je v tomto pripade ich mat pod rovnakym priezviskom. u dcerky si to vyskusala a tak si vybrala. preco by si si mala davat po svojom ex? ved mozno ten otec si nezelal, aby dieta malo po nom priezvisko. nerob z toho dramu. matka vzdy rozhoduje. a ked si ponechala priezvisko, tak take bude mat aj jej dieta a vybavene.

mamulienka30
23. aug 2014

@mata128 - nie asi som nechapava, boh vie, ci s nim ostanes vecne a budes v uplne rovnakej situacii.. si "len" jedno dieta a jedneho partnera vzdialena od jej situacie, zasa taky rozdiel to nie je. Zivot je dlhy a situacie sa menia. Len ty mas v sebe velku zlost na nu 😖 Neries inych, lebo budu riesit teba... stastny clovek je ten, ktory si vazi to, co ma a neriesi inych.

mata128
autor
23. aug 2014

@mawka ona uz ani s tym trwtim nie je,pred nim tehotenstvo tajila...ako sa sama vyjadrila,hanbila sa...ako ano,svojim zmyslom je to jedno,len sa mi v hlave zrodila taka otazka,chcela som len pocur nazor,ale niektore mrochty tu len cakaju,do coho zavrtaju....nemyslim na teba samozrejme

adeala
23. aug 2014

@mata128 je to len priezisko, neprenáša sa ním DNA, ani rodičovská láska. Pre takéto doťahovačky som rozhodnutá nechať sebe a všetkým svojim deťom moje rodné a hotovo. Kašli na to 😉

mata128
autor
23. aug 2014

@mamulienka30 zle si ma pochopila....ja fakt na nu nemam zlost,my sa pozname,nehovorim,ze sme kamosky.....ale len ma zaujimalo,ako je to s tym priezviskom...nech si zije,nech sa ma dobre,ja jej nezavidim ani nic,islo mi cisto o priezvisko

anatalia77
23. aug 2014

@mata128 mrochty?? 😕

bajana
23. aug 2014

naozaj zbytocna tema, pretoze sa nou nic nevyriesi a je uplne jedno, co si o tom my vsetky mrochty myslime 😉

ja sa volam napriklad uplne rovnako, ako manzelova ex, ktora uz tiez ma partnera a chce s nim dieta, ale kedze s mm ma syna, priezvisko si asi menit nebude (aby mali so synom rovnake)...pre mna je to tak nanajvys pikoska, to je vsetko ...

mata128
autor
23. aug 2014

@anatalia77 niektore sa jak osy hnes do teba pustia...nemam vo zvyku sa casto zapajat do diskusii,ale clovek sa raz nieco spyta a hned ako roj idu po tebe

liwka
23. aug 2014

@mata128 ja poznám iný prípad... Chlap sa prvýkrát oženil a z nejakého dôvodu si nezmenila priezvisko ona ale on. Rozviedli sa, oženil sa druhýkrát, druhá manželka nechcela priezvisko jeho ex, tak si nechala svoje + pridala k nemu aj jeho (používa obe priezviská). Narodilo sa im dieťa...a bolo treba rozhodnúť, ktoré z priezvisk mu dajú.... fakt neviem, ako sa rozhodli 😖

sissy27
23. aug 2014

@mata128 je to len priezvisko 🙂 napríklad konkrétne moje priezvisko je tak časté, že keby som mala riešiť, kde aká oná sa volá rovnako ako ja, tak ma šlahne 😀 dokonca minule sa mi podarilo pracovne stretnúť s jednou pani, ktorá sa volala úplne presne ako ja, meno aj priezvisko 😀
okrem toho, ak sa jedná o dcéry, tak je dosť pravdepodobné, že raz si to priezvisko zmenia...

adeala
23. aug 2014

@liwka to je jednoduché 🙂 zákon neumožňuje vybrať si z tých 2 priezvisk, ale zostane len to jedno spoločné, takže ich dieťa musí mať po jeho ex 🙂

maminaba
23. aug 2014

Necitala som diskusiu, ale myslim, ze matu128 chapem. Ja som sa rozviedla, medzitym sa moj brat ozenil a zobral si zenu, ktoru som nedokazala prijat dodnes (aj zbytok rodiny s tym mal znacny problem, ale zvykli si, ja jedina som si nezvykla). Po mojom rozvode som teda ani chvilu nevahala a nechala som si priezvisko ako za vydata, hoci som sa mohla vratit k rodnemu priezvisku. Takto sa teda volam inak, ako ona. Nezniesla by som, keby sme sa volali rovnako, neviem sa stotoznit s jej povahou, nemam zaujem, aby so s nou bola v nejako spojeni.

barbora59
23. aug 2014

@mata128 kasli na to , snad uz s detmi skoncila, 3 deti a kazde od ineho.. asi uz nechcela aby sa kazde inak volalo. pusti to z hlavy a kasli na nu.

bonaqa2013
23. aug 2014

Bývam na dedine, kde jedno priezvisko má x ľudí a nie sú rodina. Možeš sa na to .... Aj ja mám priezvisko iné ako moje dievčatá. Neriešim.

sue
24. aug 2014

Ona avojmu dietatu nedala meno po svojom ex,ale svoje meno 🙂 that's all 🙂 tiez by som to tak riesila...a naozaj pozor,nahoda je svina a zivot je dlhy - aby aj o tebe niekto nepisal,ze si cundra.... Je lahko hodnotit,ak nechodis v jej topankach ;)