Aké náušnice a kedy dať prepichnúť ušká?

katka4u
20. máj 2018

Prosim vas, ake mate skusenosti, kedy je najlepsie dat prepichnut uska? Kym je mala, alebo uz väcsia? A ake nausnice su dobre? Vpredu zapinacie, vzadu alebo srubovacie? Vysiace, alebo nevysiace??? Mam v tom vsetkom chaos 😁😁 dakujeem

evittam
20. máj 2018

@katka4u Kazdy podla vlastneho uváženia. My sme dali nastrelit ked mala dcérka 3roky, zapínajú sa vpredu.

kvietocek822
20. máj 2018

Ja som dala malej nastrelit nausnice, ked mala 7m. Keby som sa mala znovu rozhodnut, tak to urobim tak isto...detska pediatricka to mala rychlo a hlavne bez komplikacii pocas hojenia. Po mesiaci sme ich vymenili a mala ani nevedela kedy. Mame zapinie v predu 🙂

nellita
20. máj 2018

My mame kruzky,dala som jej.ich ked mala 7,8 m,v pohode

pininka
20. máj 2018

Nasa mala tri mesiace, chcela som to cim skor kym este nieje pohybliva a bude si to co najmenej pamatat. A veruze nieje jedno ake nausnice, prve ktore dostala na krstiny jej nevedela doki ani sestricka zapnut, tak sme kupili zapinacie vpredu a v pohode. Nechcela som velmi vysiace aby si ich netahala, su take jemne, ziaden vyrazny vzor, aby ich mohla mat aj dlhsie.

lindusss2016
20. máj 2018

@evittam prosim ta, a ako to mala zvladla? Neplakala velmi? Nastrelili jej obe naraz ci ako? Lebo si nvm predstavit, ze by si moja nechala jedno usko a potom druhe. Ma 2 r, zatial nausnicky nema, ale pacia sa jej, stale mi vybera, ake si mam dat, ale mne je jej zatial luto a nechcem jej sposobit traumu, tak nvm, kedy a ci vobc dat

evittam
20. máj 2018

@lindusss2016 V pohode,druhe sa trosku zdráhala ale bola sikovna zlatnicka.😉

lindusss2016
20. máj 2018

@evittam aha, tak na to sa pri mojej nemozem spoliehat 😂 ale asi s tym este vyckam, mozno sibto necha casom vysvetlit. Nech potom nechodi s jednou jak nejaky galgan 😂😂😂

lukrec
20. máj 2018

Z porodnice sme odisli s nausnickami. Vsetko bezproblemov, bezkomplikacii

littledove
20. máj 2018

Ja som malej dala ked mala 3 mesiace , aj nam mama vtedy dala. Nausnice ma zlate kruhy vzadu sa zapinaju, vpredu to som este nepocula :D je len na tebe ako sa rozhodnes 🙂

k_e_y
20. máj 2018

My sme dali nastrelit náušnice, keď mala mala 3,5 roka lebo tiež chcela náušnice a obzerala ich s babkou v obchode ale pri doktorke spanikárila, čiže riadne plakala až sme ju museli chytiť už pri značení kde nastrelit,, ale hned ako sme vyšli bolo to ok, ale ten šok by som už zažiť nechcela, preto by som dala nastrelit určite skôr, kým ešte dieťa nevie panikáriť a bojovať skôr ako k tomu vobec pride

matazirafa
20. máj 2018

Ja osobne dam svojej az ked bude sama chciet. Mne ich pichli este v porodnici a potom mi ako som rastla narastla kazda inde a dostal sa mi tam zlaty stafylokok, kazde nausnice aj zlate mi scernali, mala som ich kazdu chvilu zapalene a potom som nemohla nosit ziadne az som si v 18 dala nastrelit v zlatnictve nove a az potom som zacala nosit znova. Takze ja vobec neriesim, hlavne kym je malicka bude rast moze si to hockde zavadit dostat sa jej tam infekcia apod.

asia83
20. máj 2018

@katka4u Jednoznačne ešte v pôrodnici. Jednak to máte "z krku", nemusíte potom chodiť s malým bábom k doktorom a vyčkávať rady, jednak preto, lebo ešte je to také malé, že nemá šancu si to pamätať, malú vám odnesú, prinesú, nemusíte tam byť, keď jej ušká prepichujú. Potom, keď bude väčšia, už vám to bude ľúto, lebo už bude reagovať, smiať sa, sedieť, to nebude len ležiace bábo, vy s ňou budete dlhšie, už do toho bude zasahovať viac emócií. A, povedzme si, načo čakať? Chcete dať prepichnúť uši, chcete. Tak to urobte hneď a máte pokoj. Určite jej treba dať klasické náušničky na zapínanie, my máme na zapínanie vpredu. Naša všetko OK, žiadne zápaly, zavadenia, nič. Zaklopem.

tinak25
20. máj 2018

Obidvom dceram som dala prepichnut uska pri odchode z porodnice. Doma som precistila liehom, aby sa nezapalili. Obidvom sa zapinaju vpredu.

mata682
20. máj 2018

Ahoj. Podla mna je lepsie urobit to cim skor. My sme dali dcere nastrelit usi, ked mala 3 mesiace. A druhykrat by som to urobila este skor. Po mesiaci sme nastrelovacky vymenili za zlate so zapinanim vpredu. 🙂

sussah
20. máj 2018

My sme dali prepichnut v stredu. Mala má dnes 2 mesiace. Dosť plakala. Ale aspoň si nebude pamätať svoju detskú lekárku, že jej spôsobila bolesť a potom by sa tam neskôr bála chodiť. Nastrelili jej svoje náušničky na 6 tyzdnov, zatiaľ všetko ok a o 6 tyzdnov dáme naše kúpené 😊

lilinka77
21. máj 2018

Podla mna nastrelovacie -nastrelenie je rychle..Mozes aj ked je mala..Opytaj sa u pediatricky (niektore robia).U nas to robila usna.Nausnicky sme kupili priamo u nej-su sterilne,nealergicke..Tusim to s prepichnutim stalo 23 eur.V dvoch rokoch sme si podla nas kupili zlate..Zvolili sme klasicky zatvaracie,zlatnik ich pricvakol,aby sa neotvarali..

guma6
21. máj 2018

Urcite cim skor...ja si dodnes pamatam ako mi nastrelovalo usi, mala som asi 4. A teda riadna trauma to bola. Pan povedal, ze to bude len ako by ma vcelicka pichla. Ale mna nikdy vcelicka nepichla, nevedela som, ze to az tak boli!!! 😁😁😁 skoro som si druhe ucho ani nenechala

miakurka
21. máj 2018

Ja som dala nastrelit pri 2.kontrole u Dr... plastove nastrelovacie nausnicky, ani necitila len sa zlakla a bolo to bez ziadnych zapalov, obcas som pretrela liehom a bolo po vede. Potom som kupila zlate, odporuca sa premenit po cca mesiaci

danalop
21. máj 2018

@katka4u ja by som chcela dať dcérke tak po roku nastreliť uška..ešte teraz mi príde moc malinká ale potom to už hádam bude fajn

katka4u
autor
21. máj 2018

Ved toho sa obavam, ze ked bude väcsia, bude si to chytat, tahat, a uz tu bolest bude viac vnimat...ale aj teraz mi ju je luto takto trapit 😞 fakt neviem co je lepsie. Ale dakujem za komenty, aspon viem, ze zapinanie vpredu je ok👍😊

katrinka8
21. máj 2018

Nám bolo povedané, že ušnica sa vyvíja do cca roka, takže my sme dávali až po, aby sa dierka nepoposúvala. Dcérka mala cca teda ten rok, neplakala vôbec, nechytala si to, ani si s tým nič nerobila, nevykazovala žiadne známky toho, že by ju to bolelo. Pani jej to nastrelila asi za 3 sekundy 1 uško. Po cca mesiaci sme ich išli vymeniť za klasické náušničky, čo sa dajú zamknúť. Neviem, či si to pamäťá, tvrdí, že nie 😀 Má 8 rokov.

tinkasss7
30. máj 2018

Nám doktorka odporučila po prvom očkovani.A poradila prestreliť pištoľou.Menej bolestivé a rýchle

kikuska111
2. okt 2020

Ja som dala zlate a po 1 očkovani

patricia147
11. mar 2023

@miakurka ako ste sa starali o uska, ked ste dali plastove nausnice?