Ahojte 🙂 V poslednej dobe ked prichadza trend zahranicnych mien som ja, prave naopak, coraz viac unesena krasnymi povodnymi slovenskymi menami.
Aj nasa dcera ma meno rovnake ako jej prapra starka a to Paulína. Ale v nasej rodine sa vyskytuju aj dalsie krasne mena ako Emília, Irena, Amália, Anna, Mária,.. Ako je to u Vas. Inspirujte ma 🙂
Dcéra sa volá po prababke Barbora 😍
@jonia my sme dali synom mená Milan a Vladimír ale máme resp. v rodine sme mali mená ako Mária, Barbora, Terezka, Anna, Helena, Janka, no a potom samozrejme Vladimír, Július, Kamil a Ján. Malinkej si dala krásne meno 🙂
Ernestina 🙂 a Emil. Z tatinovej strany neviem :/
Jedna stará mama sa volala Jolana Júlia, druhá je Helena. Tri prastaré mamy sa volali Mária a jedna Ľudmila. Tri praprastaré mamy mali tiež meno Mária a zvyšné boli Ida, Zuzana, Magdaléna a Helena. Ďaľšie "praprapra...." boli väčšinou Zuzany, Márie alebo Anny 🙂
Prababky: Dorota,Anna a neviem...babky: Regina a Helena, mama: Kvetoslava...Pradedo,dedo a otec: Anton,dedo Jozef ...
A synom sme dali mená po prastarkých. Martin a Dominik.
Emilia a Jan 🙂
Moje starke sú Anna a druhá bola Serafína. Bola to jedna úžasná žena a matka, oddaná svojej rodine až do samého konca.
Jedna babička bola Agnesa a druhá Jozefína, dedkovia Félix a Jozef
Moja babka sa volala Serafína. Bola to úžasná žena a matka, milujúca a oddaná svoj blízkym 🙂
Magdaléna, Veronika, Emília, Tomáš, Ivan, z muzovej strany Štefan a Helena(za mna meno, z ktorého mám až koprivku)
U nás Anna a Mária babky, prababky Marta a Zuzana, dedkovia Antón, Ján, pradedko Michal iné mená z rodiny Margita, Danka, Pavol, Milan, moje Petronela a dcéra je Eliška (krstné meno má po oboch babkach Anna Mária).
U nás Jozef a Terézia, Štefan a brigita, ich deti boli Viliam, melania a Mária.
U nas Mária a Vlastička a muzi Anton
Sabína 🙂
@jonia prababky: Juliana a Alzbeta, babky: Alexandra a Maria
pradedkovia: Jozef a Jan, dedkovia: Vladimir a Anton
Antonia, Cecilia, Helena, Juliana, Pavla, Anastazia
Dominik, Gregor, Frantisek,Jozef, Jan, Štefan
Anna, Maria, Hermina, Irena, Jozef, Jan, Urban, Antonin. Nepacia sa mi ziadne okrem mozno Herminy...
u nas klasika Anny Marie ale prababky boli Julia a Alzbeta a to su pre mna naaadherne mena.rovnako sa mi paci aj Juraj a to bol dedko
U nás Mária, Emília, Angela (Angelika), Anna, Alžbeta a mužské Ignác.
Moje prababky ktoré som poznala Margita a Julianna, babky- Magdaléna a Gizela, mama a ja -Magdaléna. Z manželovej strany 2x prababky Alžbeta, 2x babky Anna, svokra je tiež Anna a manželove sestry Anna a Mária. V rodine ešte sú mená ako Hermína, Ignác, Emil, Ľudmila, Joachim
A moja babka je Margareta 🌼🌼🌼 vsetci jej hovoria Gretka 😊
Emília, Jarmila, Rozália a starki su Juraj a Ján
U nas nic extra.. Monika, Maria, Marta 2x, Alena, Zlatica.. ani jedno sa mi nepaci. Paci sa mi neno mojej maminy a moje.. Vanda a Tamara... a muzi u nas este horsie 🤷🏼♀️