Ake mená nesú vaše starké a prastarké?

jonia
11. sep 2019

Ahojte 🙂 V poslednej dobe ked prichadza trend zahranicnych mien som ja, prave naopak, coraz viac unesena krasnymi povodnymi slovenskymi menami.
Aj nasa dcera ma meno rovnake ako jej prapra starka a to Paulína. Ale v nasej rodine sa vyskytuju aj dalsie krasne mena ako Emília, Irena, Amália, Anna, Mária,.. Ako je to u Vas. Inspirujte ma 🙂

mirola
11. sep 2019

U nas nic extra.. Monika, Maria, Marta 2x, Alena, Zlatica.. ani jedno sa mi nepaci. Paci sa mi neno mojej maminy a moje.. Vanda a Tamara... a muzi u nas este horsie 🤷🏼‍♀️

vladika11
11. sep 2019

@jonia 😉 Terézia, Zuzana, Ľudmila 💁‍♀️
Mužské u nás vládne Matej a Václav 😊

dkb
11. sep 2019

Dcéra sa volá po prababke Barbora 😍

laluska123
11. sep 2019

@jonia my sme dali synom mená Milan a Vladimír ale máme resp. v rodine sme mali mená ako Mária, Barbora, Terezka, Anna, Helena, Janka, no a potom samozrejme Vladimír, Július, Kamil a Ján. Malinkej si dala krásne meno 🙂

nevludna
11. sep 2019

Ernestina 🙂 a Emil. Z tatinovej strany neviem :/

alenocka82
11. sep 2019

Jedna stará mama sa volala Jolana Júlia, druhá je Helena. Tri prastaré mamy sa volali Mária a jedna Ľudmila. Tri praprastaré mamy mali tiež meno Mária a zvyšné boli Ida, Zuzana, Magdaléna a Helena. Ďaľšie "praprapra...." boli väčšinou Zuzany, Márie alebo Anny 🙂

migifie
11. sep 2019

Prababky: Dorota,Anna a neviem...babky: Regina a Helena, mama: Kvetoslava...Pradedo,dedo a otec: Anton,dedo Jozef ...

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
0silvia0
11. sep 2019

@jonia prababka bola Ernestína, jej dcéra, moja babka je Eliška. Druhá prababka Anna, moja babka klasika tiež Anna, moja mama je Beata

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
alenocka82
11. sep 2019

A synom sme dali mená po prastarkých. Martin a Dominik.

kittykat22
11. sep 2019

Emilia a Jan 🙂

lulula1990
11. sep 2019

Moje starke sú Anna a druhá bola Serafína. Bola to jedna úžasná žena a matka, oddaná svojej rodine až do samého konca.

renka30
11. sep 2019

Jedna babička bola Agnesa a druhá Jozefína, dedkovia Félix a Jozef

lulula1990
11. sep 2019

Moja babka sa volala Serafína. Bola to úžasná žena a matka, milujúca a oddaná svoj blízkym 🙂

lula313
11. sep 2019

Magdaléna, Veronika, Emília, Tomáš, Ivan, z muzovej strany Štefan a Helena(za mna meno, z ktorého mám až koprivku)

endzi83
11. sep 2019

U nás Anna a Mária babky, prababky Marta a Zuzana, dedkovia Antón, Ján, pradedko Michal iné mená z rodiny Margita, Danka, Pavol, Milan, moje Petronela a dcéra je Eliška (krstné meno má po oboch babkach Anna Mária).

jaja1979
11. sep 2019

U nás Jozef a Terézia, Štefan a brigita, ich deti boli Viliam, melania a Mária.

yvanielka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
maruska.s
11. sep 2019

U nas Mária a Vlastička a muzi Anton

natal
11. sep 2019

@jonia Verona, Alžbeta, Klára, Eva, Terézia, Margita Za mňa sú top Verona a Alžbeta. Aj Eva sa mi páči.

salome123
11. sep 2019

Sabína 🙂

ivana11155
11. sep 2019

@jonia prababky: Juliana a Alzbeta, babky: Alexandra a Maria
pradedkovia: Jozef a Jan, dedkovia: Vladimir a Anton

barla5
11. sep 2019

Antonia, Cecilia, Helena, Juliana, Pavla, Anastazia
Dominik, Gregor, Frantisek,Jozef, Jan, Štefan

simsalabim
11. sep 2019

Anna, Maria, Hermina, Irena, Jozef, Jan, Urban, Antonin. Nepacia sa mi ziadne okrem mozno Herminy...

zornicka409
11. sep 2019

u nas klasika Anny Marie ale prababky boli Julia a Alzbeta a to su pre mna naaadherne mena.rovnako sa mi paci aj Juraj a to bol dedko

ibrunova
11. sep 2019

U nás Mária, Emília, Angela (Angelika), Anna, Alžbeta a mužské Ignác.

cmulinko
11. sep 2019

Moje prababky ktoré som poznala Margita a Julianna, babky- Magdaléna a Gizela, mama a ja -Magdaléna. Z manželovej strany 2x prababky Alžbeta, 2x babky Anna, svokra je tiež Anna a manželove sestry Anna a Mária. V rodine ešte sú mená ako Hermína, Ignác, Emil, Ľudmila, Joachim

ninai
11. sep 2019

A moja babka je Margareta 🌼🌼🌼 vsetci jej hovoria Gretka 😊

renab
11. sep 2019

Emília, Jarmila, Rozália a starki su Juraj a Ján