Ahojte dievčatá prosím Vás mám ročného synčeka a začína pomalicky chodiť. Avšak keď sa aj postaví a trocha prejde len poro nábytku veľmi mu idu nôžky smerom dnu. Myslím tým chodidla. Už keď sa narodil sme s nimi troska cvičili lebo och smerom dnu vytočené .. nôžky sa mu narovnali ale teraz ako začína behať tak mu idu veľmi dnu. Alebo sa zaprie extrémne o päty. Zaujíma má aké ste dávali prvé topánočky, ktoré ste kupovali. Chcem sa ísť poradiť aj do protetiky ale by mi odporučili. Prosím pre tie ktoré budú písať že mám riešiť a doktorom .. áno riešili sme teraz však ideme až v apríli . Mna ale zaujímajú hlavne aké prvé topánočky ste kupovali poprípade ktoré Vám pomohli aby dieťatko pekne chodilo . Ďakujem za rozumne komenty
V zdravotnickych potrebach som kupila take klasicke uzavrete s prackou. Tam vedia poradit.
U nás prvé papučky - rak. Naučil sa pekne prekladať nožičky lebo sme mali rovnaký problém, dával nožičky dovnútra. A prvé topánky mal protetika. Topánky som kupovala na šnúrky, sú pevnejšie na nožičke. Ešte viem, že si pochvaľujú Wanda, ale tie sa mne nepáčili a synovi nesedeli na nožičke.
@miruschkar mali sme to tak isto. Akurát mala vytocenu jednu nozku von. Kúpili sme topánočky Protetika, uzavretá špička. Vyzerali skôr ako topánočky na von. Sú rôzne kvalitné značky. Dôležité je aby bola nozicka fixovana, hlavne pevný členok, radšej na šnurovanie a to či je vnútri klenba alebo nie vraj nie je podstatné, tvrdila nám rehabilitačná sestra
@kristinka109
@bobula46 dievčatá viete poslať aj konkrétne foto aké ste mali? Tie rak aj mn veľmi zaujali .. tiež ich predavaju v protetike ? Ja by som isla najradšej snim nech nám poradia aj akú veľkosť
@miruschkar papučky kupuj so zatvorenou špičkou, nech si neokopáva pršteky. My sme mali takéto
@bobula46 ďakujem a oboje kúpené v protetike ? Kedy prosím začali nosiť .. až keď behali alebo ako my, že sa stavia a popri nábytku trocha
@miruschkar papučky som začala dávať keď bol viac na nohách ako po štyroch (10-11m) To keď mu skúsiš dať a bude chodiť po štyroch tak mu to bude zavadziať, ale už keď bol fakt že každú chvíľu na nohách, tak vtedy mal väčšiu oporu v papučkách. Chodil začal +- v roku a prvé topánky sme kupovali mesiac pred 🙂
@miruschkar žiadne papuče. Len na boso. Nožička bude pracovať
Pozri skupinu na fb bosé nôžky bez prekážky
@zdenulkam kým mame dosť chladno od podlahy takze n boso to nepojde .. aspoň nie teraz v zime
@miruschkar tak capacky, ale žiadne úzke, tvrdé papuče..
U nás je tiež chladnejšie ale otuzujeme 😀👍
Baby, pripnem sa, poradite mi ohladom nadmerkov? Pise sa, ze zimna obuv ma mat nadmerok 1,2-1,5 cm. Tiez zaciname s prvymi topanockami. Malemu davam tenucku balvnenu pancuchu takze ziadne hrube pancuchy alebo ponozky (predpokladam, ze preto je ten vyssi zimny nadmerok). Skusili sme mu dat dvojo roznych topanok s kozusinkou, Protetika, a zdalo sa mi ze s nadmerkom 1 cm sa pohyboval komfortnejsie ale zase by som mu nechcela sposobit ujmu malou topankou. S akym nadmerkom mam teda ratat? Dakujem 🙂
@biela_sova hlavne si nájsť iné topánky a nadmerok pre začiatočníkov stačí 1,2 cm.. Až až
@zdenulkam aha, takze Protetiky nie? Mne sa pacili co do podrazky a obuvatelnosti aj ohybnosti podrazky :/
Aha ps. Dieta nam prejde dlhe dlhe trasy, je aj 1,5hod na nohach.
Ja som sa o tom práve bavila s 2 fyzioterapeutkami, takže topánky obuť až keď dieťa úplne samo chodí, dovtedy protišmykové ponožky. Keď začne chodiť najvhodnejšie sú po dome ohybné sandalky, s fixovanou pätou a musia byť také vyššie aby držali pätu
@biela_sova protetika nie, Treba nájsť topánky podľa nohy, pozri tu skupinu bosé nôžky bez prekážky a tam treba potom nožičku odmerať a nájsť vhodné topánky
@zdenulkam Idrm hned pozriet, dakujem
@zdenulkam mne zas povedala doktorka, že capacky sú upne nevhodne .. že nechápe načo ich vyrábajú 🙄😅
@miruschkar my sme mali prvé topánky od značky wanda, ale nosil ich len na von aj to len pár mesiacov max 3. Potom sme prešli na BF obuv a alternatívu. Nam doktor odporučil doma na boso len v protismikovych ponožkách. Doteraz tak behá a nôžky má pekné, na začiatku mu tiež jedna čaptala do vnútra
@miruschkar tak žiaľ Doktorka nemá dostatok informácií.
@barbie1981 a keď chce dieťa chodiť už aj vonku? Za ruky? Co v taky čas?.. Keďže sa majú dávať topánky až keď samo začne chodiť...
@vv78 samozrejme ze to som myslela behanie v dome/byte. Hodinka v správnych topánkach dieťaťu určite neublíži( iba pre info obe fyzio ma upozornili že vodenie dieťaťa za ruky je to najhoršie riešenie), syn sedel pekne v kočíku kým nechodil ale dcéra si to vyžadovala tak som ju vodila
@barbie1981 tak zas nenechám dieťa len sedieť a lozit.. Ked jednoducho chce chodiť... 🙄🙄 Mne mala strasne už chodí, ale len za jednu ruku a už sa aj púšťa. Takže nehrozí že ona bude len sedieť a lozit 😅
Prve topanky sa odporucaju az ked dieta samostatne chodi bez opory. Teraz stacia protismykove ponozky. Co sa tyka vtacania noziciek a klenby, tak to sa upravi. Dieta musi vela chodit, aby sa klenba posilnila. Doteraz to nemal ako posilnovat. Aj fyzioterapeuti hovoria, ze do 3 rokov sa neda urcit ci ma dieta plochu nohu. Treba tomu len cas.