Aké krémy a šampón na umývanie pre novorodenca?

18. sep 2024

Neviem akú kozmetiku mam kúpiť pre novorodenca, rozmýšľam nad značkou sebamed a weleda . Len je toho nejak veľa druhov a nevyznám sa v tom . Na zadoček aké krémy? A co na umývanie? Prosím vás co používate vy ? S čím ste spokojne ?

pribinak
18. sep 2024

Pre zdravého novorodenca nepotrebuješ žiadne sampony a krémy a telové mlieka
To vserko je marketing

Potrebuješ lieh na ošetrenie pupku, mydlo na ritku napr sebamed a krém napr sudocrem či bepanthen

Všetko ostatne je reklama

Inak aj weleda je ok

dzulli1980
18. sep 2024

Ja som pri dcére používala kozmetiku zn. Hipp, na ritku Sudocrem.

yanni
18. sep 2024

My mame 5 deti a nikdy sme nic nepouzivali. Len cistu vodu. A to dost dlho. Par rokov. Najstarsi vytvoril ekzem, toho sme potom museli kremovat ale ani on do roka nepotreboval nic.

luciferka93
18. sep 2024

To začiatku som nepoužívala nič na umývanie iba čistú vodu a sem tam detské mydlo na ritku... A neskôr hipp, babé, bupi, a teraz frčí e na výrobkoch od Alpy, sú TOP za mňa ☺️

ukulela
18. sep 2024

na zadocek pri oboch sudokrém - stacil, nemali sme problemy so zapareninami ziadne. pokial nestacilo umyt cistou vodou, tak bupi mydlo detske (alebo ine detske tuhe mydlo - co najjednoduchsie). ziadny iny sampon ani telove mlieko ani nic. jeden mal mliecnu chratu - tak od biodermy krem specialny na nu z lekarne.
nepouzivala som vlhcene, resp iba minimalne von, doma som umyvala pri prebalovani cistou vodou vzdy.
po kupani som neolejovala, nekremovala ... a kupala kazdy druhy den (samozrejme po kakani umyvala, resp pocikane genitalie vzdy umyla, ale "celotelove kupanie" vo vanicke sme nemali kazdy den, dala som si poradit z porodnice.

haraburdova
18. sep 2024

ako pisu hore, staci cista voda a mydlo na ritku. Ja tym zadockovym mydlom obcas dcerke umyjem aj ruky a chodidla lebo sa rada "maluje" obedom. mydlo jej kupujem bupi. Raz za tyzden, alebo raz za dva jej umyjem vlasky babe samponom na mliecnu chrastu. telicko natieram la roche posay lipikar, ten pouziva od kedy sa ako novorodenec vyhadzala a este som ho nedominala, ale urcite dokupim.
na zadok jej davam zlty weleda nechtikovy krem a ked najdem zapareninu tak sudocrem.

srdeenko19
18. sep 2024

Sebamed syndet, klasické mydielko. Neskôr sprchovy gel dove baby. Na zadocek od weledy, perfektný.
Neviem si predstaviť umývať len čistou vodou, ako sa tu stále píše, či deti, či seba. V živote sme nemali žiadne kožné problémy, aj keď sa umyvame mydlom, gélom 😁 Moja mala dcérka sa spoti x krát za deň, x krát za deň cika, kaka. No my v žiadnom prípade len čistou vodou.

lenuska9999
18. sep 2024

Pre novorodenca nepotrebuješ veľmi nič. Čím menej chémie, tým lepšie. Kremík na dupku len. Pripadne ak veľmi chceš, tak môžeš siahnuť po nejakých prírodných olejoch ako napr harmancekovy alebo bambucke maslo. Pre moje deti kupujem na umývanie biodermu z rady Atoderm, ale oni majú problematickú pokožku a z kadečoho sa mi vyhadzu, tak im len tu Biodermu, alebo potom niečo čisto prírodne

tinalia
19. sep 2024

Čistá voda je najlepsi prípravok 😊 a potom nejaku masticku na zapareniny

00momo
19. sep 2024

Na kúpanie nič len čistú vodu, do ktorej som dala pár kvapiek oleja. Na zadok sudokrem a aviril na striedačku.

taktotedanie
21. sep 2024

@pribinak sudocrem obsahuje dve latky, ktore ovplyvnuju endokrinny system dietata jedna je potencionalne karcinogenne, sebamed obsahuje taku latku tiez- naozaj toto treba patlat dietatu na zadok?!

taktotedanie
21. sep 2024

Nic ti netreba
Cistu vodu, pokial budes dieta prebalovat casto a umyvat ho vodou alebo perlanom s olivovym olejom nepotrebujes ani nic na zadok lebo dieta zapareniny mat nebude, nekupuj ani bepanthen ani sudocrem ani sebamed vsetky vysli v testovaniach katastrofalne sama by si si toto na seba nedala nie toboz dietatu!
Pozri ig profil emmaluknarova, alebo si stiahli aplikaciu kde staci naskenovat pripravok a vyhodi ti ci je vhodny alebo ci obsahuje tie najvacsie svinstva, sudokrem zistal presne 0 z 20 bodov

lucia23529
24. sep 2024

My občas kremujeme hipp keď vidíme suché kolienka alebo nožičky alebo teličko, šampón baboo na mliečnu chrastu, puder od Alpy pod krk keď ma červený, na zadok Bepanthen ale čítala som že Weleda ma lepšie zloženie 🙂

januela29
1. okt 2024

Tak za mňa je to olej Aviril alebo Hipp na natieranie... sudocrem u nás neuspel malá malá z neho ešte viac zapareniny, za mňa rybia masť alebo Bepanten baby, a kupala som stále čistou vodou...
Ale ja používam kozmetiku pre malú presne tú ako mali v pôrodnici...

barbie2023
1. okt 2024

Weleda. Aj to nie každý druhý deň keď som ju kúpala. Ale závisí od kvality vody akú máš. No určite netreba stále a denne umývať. Len oblasti kde je bábätko v plienke ,aby sa pokožka očistila poriadne. A tiež závisí či je leto alebo chladno kvôli poteniu. Všetko je individuálne. No zbytočne netreba.

banalu
1. okt 2024

Ako pisali vyssie, netreba nic, ani natierat nicim. Ak dieta nema vyslovene problem. Ja som neskor dokupila biodermu abc, a len na ritku ked sa velmi pokakala som umyla, co pri mojej bolo minimum.
Moju som prvy krat natrela ked uz mala rok, spravil sa jej ekzem v zime na nohach, inak nikdy nicim, mala prijemnu vlacnu kozu.
Na ritku maj v zalohe bepanthen a pastu s rybim olejom, ano smrdi hrozne, ale zabera 1000x lepsie ako cokolvek ine na trhu.
Co sa tyka sudokremu, osobne nepouzivam.

dominima
4. okt 2024

@dzulli1980 aj my presne ☺️