Budúci týždeň k nám prídu na návštevu deti. Ja deti nemám a varím dosť zdravo. Čím by som ich potešila? Nejaké nápady? Ďakujem za každú radu.
@viestta pýtala som sa. Odpoveď bola "všetko"
Chcela by som ich niečím potešiť, ale zas na druhú stranu by som ich nerada napchávala len pizzou, hranolkami a hamburgerom.
Kazde dieta potesia parene buchty, ovocne knedlicky a palacinky
Ak sú to väčšie deti, spýtaj sa ich, čo by si dali
Máš šťastie, že jedia "všetko" to je už dnes u detí vzácnosť
U nas z takych tych klasickych jedal ma mala rada prcene kura s ryzou (do ryze davam mrkvu aj hrasok) a k tomu uhorkovy salat/kompot, peceny losos s pucenymi zemiakmi (alebo zeleninove pyre) a napriklad kukurica, cestoviny s paradajkovou omackou+ sunka a syr, vyvar, reznik alebo fasirky v rure pecene (ja do nich struham mrkvu, cukinu a davam aj varenu brokolicu/karfiol). Ked mame nejaku oslavu/navstevu s detmi zvyknem kupit pizza korpusy a deti si sami vyrobia pizzu aku lubia a celkom sa z toho tesia. Ak sladke, tak mozno aj tie sladke plnene gulky s tvarohom/makom alebo struhankou s maslom navrch alebo urcite ich potesis palacinkami 🤷🏼♀️
Nepises kolko maju deti rokov, ale ano mozes sa aj ich spytat, naco by mali chut 🙂
Moj syn miluje indicku kuchynu, butter chicken a dal makhani, takze keby si mu kazdy den objednavala na donasku indiu, krochkal by blahom 🙂 inak teda v rychlosti mi napada, ze ma este rad kuracie prsia na akykolvek sposob, ryzu, zemiaky, kuskus (aj ako prilohu, aj samostatne), kyslu kapustu (takze segedin alebo napr. strapacky s kyslou kapustou), cestoviny, zemiakove lokse, sulance s makom, palacinky, rizoto, strukoviny na akykolvek sposob, zje aj akukolvek zeleninu a ovocie..
Mas stastie, ze deti podla slov matky zjedia vsetko a nie su vyberave. Takze nemusis vymyslat 1000 alternativ.
@viestta 😄😄😄😄 mojho syna nie. Palacinky neznasa, co teda nechapem, lebo ako asi 3rocny ich jedaval, a teraz vobec ani citit. A ovocne knedlicky tiez nie, to ani ja nemam rada 😄 akurat parene buchty to by zjedol. Ale chapem, kazdy sme iny, len tie palacinky mi nejdu u neho do hlavy
K otazke, moj syn ma rad perkelt, ryzovy nakyp, pizzu, hranolky, slepaci vyvar miluje, francuzske zemiaky, spenatove rizoto, dukatove buchticky.. ale urcite sa treba spytat rodicov, lebo predsa len kazde dieta je ine, vid moje prve vety.
Presne tak, najlepšie je sa proste dohodnúť s rodičmi. Tiež som takto varila naposledy, keď sme mali návštevu/oslavu a tie decká nechceli jesť absolútne nič. Tak som sa naštvala, že už pre deti variť nebudem len tak bez opýtania a hotovo 😀
najjednoduchšie je asi spýtať sa ich, čo by chceli. Ale ak prídu na 1-2 dni a chceš si dopredu niečo pripraviť, tak by som spravila asi lievance, palacinky, buchty, šúlance, lekvárové perky - niečo z toho a ako už niekto spomínal pečené kura, ryžu, možno pár kuracích malých rezňov ako nugetky so zemiakovou kašou. Alebo rezance s kuracím mäsom na spôsob číny, príp. cestoviny s brokolicovou omáčkou. Ak prídu na viac dní, tak dopredu sa ich spýtaj, čo by chceli a podľa toho niečo uvaríš.
Kura s ryzou, cviklove rizoto, cestoviny so zeleninovou omackou, zeleninove lasagne. Kvalitna kremova polievka a palacinky. Ale tiez sa vacsinou rodicov pytam, co si zelaju.
@viestta našu dcéru by veru nepotešili ani parené buchty, ani knedličky a palacinky jedine slané 😅
@zenulkaaa
@tanyag
@angelheart
tak oprava "skoro kazde dieta..."
Tak moje deti by potešilo obyčajne kuracie soté na paprike s ryžou, k tomu kukurica alebo kyslé uhorky, alebo grilovaný losos s opekanymi zemiakmi. Sladké jedlá veľmi neobľubujú, palacinku zjedia jednu, a stačí.
Ja ked su u nas dcerine kamosky, robim take ich najoblubenejsie jedla - buchty na pare, palacinky, pizzu, rezne s kasou, grilovane kura s cibulovou ryzou, mimo obeda parky, chlieb vo vajci lievance, nakupim im jogurty, ale aj monte, danette a ine nie najzdravsie, ktore viem, ze doma nezvyknu mat a upeciem nejaky kolac. Zboznuju k nam chodit a vzdy vravia, ze u najs jedia viac, ako doma 😅 ale ja viem, ze to nie je najzdravsie, ale zase ich to tiez nezabije, ked sa dva-tri dni stravuju takto (na dlhsie k nam nechodia).
Tak moje deti sladke jedla sko buchty nemusia zjedia jednu a dost ani podlana to nieje jedlo ryzovy nakyp zemlovka to ani do ust nefaju a ja toez nie...maju radi halusky spenatove s syrovou omackou bryndzove syr s hranolkami rezen kuraci s kasou spagety pizzu cestovinu s tvarohom kuracie stiipsy nugetky hot dog. Nezjedia nivu s nivovu omacku
moja je na kila hubovy perkelt , spenatove halusky s bielym jogurtom a cestoviny na hociaky sposob
U nas ide perkelt s domacimi haluskami, grilovane kuracie prsia s domacimi hranolkami a cesnakovym dresingom, pecene kura s ryzou, zapekane cestoviny s paradjkovou omackou a mozzarellou, carbonara cestoviny, cuketove placky, fasirky z morcacieho masa v rure so zemiakovym pyre...
Môj 5 ročný ten len cestoviny a nájme špagety...on vôbec nemusí také ako pár buchty ruky.buchty nejde sa za tým posráť....mladší skoro 2rocni ten zje ešte všetko nevyberá len zeleninu dáko vyplýva.
Decka potesim vzdy waflami/lievancami s roznymi oblohami, dalej maju radi do ot yourself pizze a burgre. Alebo ciste cestoviny😄
Podľa mňa špagety zjedia všetci, či?
Nase deti lubia kuracie rezne, perkelt s drobnymi kolienkami, spagety, tvarohove rezance naslano, spenatove halusky so syrovou omackou, pecene kuracie stehna s ryzou (hlavne vela stavy:D), paradajkovu polievku.. a zo sladkeho palacinky, parene buchty... Na ranajky/veceru ich velmi potesi chlebik vo vajicku, chlebik s tuniakovou/bryndzovou pomazankou, roztek so sunkou, krupicova kasa, wafle, bublanina s kakaukom 🙂
Opýtaj sa ich rodičov. Naši majú radi špenátové halušky s lučinou, knedlik s omáčkou a mäsom, kura s ryžou, rybu so zemiakmi, omáčku s cestovinou.....
Treba sa spytat rodicov tych deti, co jedavaju.