Poradíte nejakú inšpiráciu obľúbených detských jedál? Už neviem čo by som varila aby to chutilo aj môjmu 3 ročnému
rajčinová, strukovinové polievky, špagety, perkelt, kur. stehno s ryžou, tarhoňou, granadír, rizoto, fašírky...
Spenat, halusky s fazulou a mletym masom, wrapy, spagety na x sposobov, perkelt
Ryza s masom na omacke,privatky vsetky-tekvicovy,spenatovy... a cestoviny s masom na omacke.
Klasika : vyvar, kura s ryžou, palacinky, buchty, šúľance, bryndzové halušky, perkelt, lokše, lososa, burgre, pizza, parky, zákusky
Pečene kura, soté, langos, s kapustou a knedľou mäso, všetky krémové polievky, domáca pizza, buchty, mleté mäso, cestoviny, palacinky, ryby, francúzske zemiaky, nákypy,...
Dcera -takmer 6r brokolicovu polievku syrovu pizzu .. 1r syn brokolicovu polievku krevety calamari kuracie kridla cestoviny.
takmer 3 ročný: paradajková polievka, celkovo číre polievky zje (nie krémové) - strukovinové, zeleninové, mäsové, špagety/cestoviny s paradajkovou/smotanovou omáčkou a mletým/nakrájaným mäsom, bryndzové halušky, kuracie soté so zeleninou s ryžou/cestovinami, paprikáš s maslovými haluškami, stroganov, pečené zemiaky s kečupom 😀 , domáce pirohy lekvárové, tvarohové gule mrazené, knedlík s nejakou omáčkou a mäsom dá trochu, kurací špíz - obrané mäsko, paprika pečená, zemiaky, zemiaková kaša s kuracím mäsom + jablkový kompót, pizzu si dá ale nie ako plný chod, vajíčka - varené a praženica, chlieb, cestoviny s tvarohom a maslom
ovsená, krupicová, ryžová kaša
Ja zazjapem a chutí všetko😀 ale nie.
Ale tak praktizujem občas.
Moja sa pred štvrtým rokom dosť rozjedla papa fakt všetko
Mladšia 2 už začína tiež žuť.. kúsky
Tak čo ja viem.. už je relatívne veľký
Ja varím tak klasiky
Všetky druhy polievok
Šoš, fazuľa s parkom
Kolienka s vajíčkom sú veľmi populárne
Šunkove fiačky
Hrachova polievka s mrazeným h a haluškami
Halušky aj s vajíčkom aj normálne
Prírodné s ryžou
Guláš
Tiež perkelt. Čo ja viem
Var všetko. Zvykne si.
Na jedlo sa musí zvyknúť dookola variť ponúkať
Áno aj knedliky aj kapustnicu a vafle suché a lievance
Maso s ryžou (pečené, soté..), perkelt, granatir, palacinky, zemiakové placky, bryndzové halušky, obalovaný karfiól,francuzke zemiaky, prívarky, fašírky len nie s mrkvičkou 🙄, špagety, obalovany pangácius, šišky a parené buchty
Polievky vývary s haluškami,rezancami, lusková fazulová, kyslá zemiaková s vajíčkom, šošovicová, hrášková so zeleninou
Raňajky: Varené vajíčka, praženica, obaľovaný chlieb vo vajicku, vianočka s maslom, párky, treska, vlašský šalát, jogurty, rožok s salámou,nátierkou, rajčiny..
Zelenina je problem, ale ked spravím rajcinovo paprikový salát so syrom, postruham mrkvu s pomarancovou stavou a tak ..
Jedava co my bezne.nevydelujem..najoblubenejsie ma ale vyvar.pecene stehna ryza s hraskom uhorky.sote kuracie s ryzou alebo tarhonou.kuraci rezen s pyre.pecene zemiaky.uhorkovy salat.cvikla zavarana.paradajkova polievka na sladko s mrvenickou.strapacky.cinu.francuzske zemiaky.rybie prsty....
Zeleninová polievka s haluškami, kurací vývar s pečeňovými haluškami, špenát s vajíčkom a zemiakovou kašou, mäsové guličky v paradajkovej omáčke so zemiakovou kašou, no a ak ma mamičky neukameňujú za toto tak domáca pizza (domáce cesto, domáci základ, šunka, syry, kukurica a vynechať huby lebo tie sa ťažko trávia a vraj do 5 rokov by sa nemali) prípadne niečo čo som nespomenula na pizzu ale dieťa to má rado a pasuje to tam...
@gbgb od akého veku by ste dali bryndzové halušky dieťaťu... My ich zbožňujeme doma ale keď máme na obed toto tak malému urobím niečo osobitne lebo bryndza je ťažká, lebo slaninka je mastná.. a proste nechcem aby ho bolelo bruško... Ako slaninku povyberam aj nabok aj nespravím také mastné ale stále sa bojím mu to dať lebo mne samej je po tom jedle akosi ťažko a nechcem aby malému bolo zle...
Rajčinova polievka, hokaido s mrkvou polievka, guláš, polievka z červenej šošovice, polievka zo zeleneho hrášku, špenatove halušky so syrovou omáčkou, bolonske špagety, perkelt s cestovinou, kuracie sote s mrazenou zeleninou a ryža, knedlík s rajčinovou omáčkou a mletym mäsom, sviečkova....a palacinky samozrejme 😀
.
Malá keby mohla tak sa kúpe v špagetach s kečupom 😀😀😀
Domáce pirohy, halušky a šišky(toto môžu jesť každý deň 😄 a to majú 7 a 5 rokov). Potom špagety s mäsom, kaša a rezeň, dukátové buchty,buchty na pare
Najtop sú kolienka na smotane (mäso na smotane s kolienkami), halušky, lokše, langoše, mäsko s ryžou, zemiaková kaša.
náš 2r má najradšej vývar, paradajkovú polievku, halušky akékoľvek, krémové rizoto s hráškom a kukuricou, chilly con carne bez chilly s ryžou, zemiaky v akejkoľvek podobe, rezne (robím pečené, nie smažené), pečené kura ... väčšinou ale zje všetko, len nie vždy v čase, keď to chcem ja :D
Ja iba pánu Bohu ďakujem že mám deti ktoré zjedia všetko ale úplne všetko. Dcéra akurát nechce pečienku na hocijaký spôsob a syn 1r 5mes ešte som také nenasla co by nejedol a to dostáva všetko čo máme navarene....
Záleží od dieťaťa. Môj najstarší zje dokopy asi 5 jedál - z polievok vývar a rajčinovú, z druhého špagety s kečupom, pečené kura s ryžou, palacinky, dusené karé a zemiakové pyré aj to nie vždy, rezne a koniec, môžem vymýšlať čo chcem, iné nezje. Ak máš jedáka tak v tých troch rokoch je už kopa možností.
3ročná je už taka konzervatívna, čiže je také, čo pozná, špagety, cestoviny, mäso s ryžou a kompot, sote, rybu, zemiaky s kyslou smotanou, palacinky, rizoto... to, čo baby píšu. Nemá rada korenene veci. Nedávame moc vysmazane. Polievku zje hocijakú...
@scila presne aj mne spekuluje, a už neviem čo by som mu vymyslala, preto chcem trochu inšpirácie a niečo skúsim, možno sa uchytí. U nás zatiaľ leti z polievok len paradajková polievka, vývar, vajickova polievka, halusky, pirohy, palacinky, rezne s kasou, perkelt, granadir, svieckova, zemiaky s acidkom, syrová omáčka s cestovinami
Iné moc neobľubuje a zje len malo
sekana, harula, chlieb vo vajicku, palacinky, rizoto, francuzske zemiaky, cestoviny v tvare auticiek/zvieratiek, bublanina..